Dziobus 0 Napisano Listopad 7, 2007 Czy lekarz ogólny może wystawić recepte na tabletki anty? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N22 Napisano Listopad 7, 2007 lekarz rodzinny wypisze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dziobus 0 Napisano Listopad 7, 2007 ufff... tak teżmi się wydawało ale wolałam się upewnić. Dzięki za pomoc:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość abac Napisano Listopad 7, 2007 a mi się wydaje że nie wypisze . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość SPOKOjniejsza Napisano Listopad 7, 2007 mi tez sie wydaje ze ci nei wypisze a nawet na pewno ..jesli juz to moze dac ci skierowanie jesli chcesz isc do panstwowego gabinetu.. ginekolog moze wypisac recepte bo to on przeprowadza z toba rozmowe.. chyba ze chodzi ci tylko o wypisanie recepty na tabletki ktore juz bralas..wtedy taka mozliwosc istnieje.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie wypisze bo skieruje cie Napisano Listopad 7, 2007 do gina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kirus 0 Napisano Listopad 7, 2007 po co od razu recepta jak taniej kupisz od ruskich na targu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fajna madchen 1 Napisano Listopad 7, 2007 no ale jesli bierzesz te tabsy jakich czas co czemu nie moze wypisac recepty? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2hot4u 0 Napisano Listopad 7, 2007 wszystko jest kwestią ceny...jak to w państwowej służbie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a temu ze powie ci Napisano Listopad 7, 2007 : czemu nie pojdziesz do gina? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zaciekawiona tematem Napisano Listopad 7, 2007 no własnie. ja biorę tabletki 3 lata a chodzę do gina, do kótrgo sa MEGA kolejki i trzeba sie umawac 3 tygodnie wczesniej. I jeśli bylaby sytacja, że nie zdażyłam z wizytą lub gin wyjechał na urlop to dlaczego internista nie może mi wypisac recepty na jedno opakowanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mzbpb Napisano Listopad 7, 2007 jezeli to bedzieodpowiedzialny lekarz nie wypisze ci i ja raczej tez odradzam z tego wzgledu ze tabletki to nie cukierki musisz byc badana co jakis czas najczesciej co pol roku choc ja nawet bylam co 4msc. zeby wykluczyc jakies niepozadane efety, sprawdzic watrobke itd. uwazam tez ze jesli ty jestes odpowiedzialna i zalezy ci na swoim zdrowiu pojdziesz do gin. a moze przepisze ci tabletki bez badania ja majac tab. przepisane na 4 msc. przez lekarza inny przepisal mi jeszcze na 2 msc. i dopiero badanie, cytologia itd. pamietaj ze zdrowie jest jedno... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
psychiczna tortura 0 Napisano Listopad 7, 2007 wypisze, moj mi wypisuje. skoro moze wypisac postinor, to anty tymbardziej.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fajna madchen 1 Napisano Listopad 7, 2007 a u mnie w przychodni tez jest tak ze jak nie chcesz isc do gina to idziesz do rejstracji i pani w okienku ci wypisuje recepte:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
psychiczna tortura 0 Napisano Listopad 7, 2007 ale masz tabletki ktore juz bierzesz czy idzesz po nie pierwszy raz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N22 Napisano Listopad 7, 2007 pierwszy raz to ginekolog zapisuje, bo wykonaniu badań, których ja szczerze mówiąc nie widziałam, a potem to normalnie rodzinny, od tego on jest:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aliszja687 Napisano Listopad 7, 2007 oczywiscie ze wypisze. jesli pokazesz stare opakowanie po zazytych tabletkach to wypisze. ja tak zawsze robilam papa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nomina 0 Napisano Listopad 8, 2007 Podsumowując: uprawnienia do wypisania ma, nawet dentysta może je wypisać (mają być zmiany w systemie wypisywania leków przez lekarzy poszczególnych specjalności). Czy wypisze - to inna rzecz. Moim zdaniem nie powinien. Od zapisywania tabsów i kontynuacji po co półrocznej kontroli jest ginekolog. A jeśli pomiędzy kontrolami potrzebujesz recepty, bo np. wzięłaś tylko na 2-3 miesiące czy zgubiłaś, to od tego jest rejestracja w przychodni ginekologa. Przecież każde opakowanie wziętego leku musi być wpisane w kartę, żeby dokumentować, co w swoim życiu brałaś i ile. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość akka22 Napisano Listopad 8, 2007 Wypisze! Wypisze ! I jeszcze raz wypisze! Ja nie chodzę po kolejne opakowania do gina tylko do lekarza rodzinnego - tam nie ma kolejek :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
po prostu Julka 0 Napisano Listopad 8, 2007 mi dermatolog wypisuje anty ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oszustka Napisano Listopad 8, 2007 a mi psychiatra pisze tabsy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to dziwne Napisano Listopad 8, 2007 u mnie rodzinny nie wypisze. Chyba, że przyniosę stałe zlecenie od gina Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Listopad 8, 2007 mi też zawsze jak go poprosiłam to wypisywał. ale nie robię tego często, a raczej bardzo rzadko - jakieś 5 razy w ciągu ponad 5 lat :) za pierwszym razem jak go poprosiłam to powiedział że wypisze, ale jak już dostanę siędo ginekologa to mam poprosić o zaświadczenieże takie leki biorę, chciał też zobaczyć wyniki najbliższej cytologii i prób wątrobowych. to tak na wszelki wypadek. jak mu to przyniosłam to już nie było problemu i kolejne opakowania bez żadnych problemów dostawałam. ja rodzinnego traktuję jako ostatnią deskę ratunku, jeśli chodzi o przepisywanie anty.wolę iść do ginekologa, z którym mogę pogadać o tym co mnie martwi i zastanawia i który może zrobić kolejne rutynowe badanie. ale na pewno lekarz rodzinny ma uprawnienia do przepisania takich leków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tabletki anty moze wypisać Napisano Listopad 8, 2007 nawet weterynarz :P Tyle, że te, które są refundowane na receptę weterynaryjną refundowane nie będą ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dziobus 0 Napisano Listopad 12, 2007 Witam !!! Byłamumówiona do ginia na środę ale zadzwoniła do mnie pani z recepcji, że pan doktor się rozchorował i zostałam na lodzie... tabsy musiałam zacząć braćw czwartek. Poszłam do lekarza rodzinnego i wypisał mi 1 opakowanie, bo więcej nie może!!! Lekarz rodzinny może wypisać receptę na tabsy tylko pod warunkiem że bierze się już jakiś dłuższy okres. Ja tabsy biore 1,5 roku i minimum co 3 miesiące chodze się badać, no i oczywiście po recepte. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach