Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki ktoś

dna moczanowa u młodego człowieka -czy to możliwe?

Polecane posty

Gość taki ktoś

Mam pytanie ,czy zna ktoś z was przypadek aby zachorowała na tę chorobę młoda osoba.Moja kuzynka ma wszystkie objawy ,zwłaszcza te od strony stawów ,lekarze leczą ją na przewlekłe zapalenia stawów ale objawy pasują właśnie do tej choroby nie gra jedynie wiek.Jeśli ktos wie coś na ten temat to proszę o rady.

Gość a jakie są objawy dny
???

Gość taki ktoś
Ból stawów w okolicy nadgarstków,kolan i stawów dłoni,opuchlizna ,trudnosc poruszania tymi stawami,zapalenia nerek,stan ogólnego rozbicia.mojej kuzynce tak puchną nogi że z trudem wkłada buty.Nasila sie to po zjedzeniu obfitego posilku ,i alkocholu.np po jakimś przyjęciu .

Gość to nie musi być dna
tylko jeden z wariantów RZS-reumatolog jest konieczny,lub jeśli chodzi do reumatologa to proponowałabym konsultację u innego lekarza.RZS wbrew pozorom są bardzo niebezpieczne

Gość seeszen
witam, tak to możliwe mam 18 lat i od ponad roku mam dne moczanową, sama sie zdziwiłam, jak sie o tym dowiedziałam,bo jednak występuje ona u osób dużo starszych ode mnie Codziennie rano biorę leki, a mniej wiecej co dwa miesiące mam zastrzyki domięśniowe z witaminy B12, ponieważ strasznie trzęsą mi sie ręce i nie mogę nic w nich utrzymać.do tego wszystkiego ok. półtora roku temu miałam rehabilitacje na nogi ,bo ledwo chodziłam.teraz stosuje się diety ,biorę leki i przyjmuje zastrzyki i jest wszystko dobrze, chociaż czasem boli mnie jakiś staw to nie aż tak bardzo jak kiedyś.

Gość gość
Mam pytanie.Czy chorobę można całkowicie wyleczyć?

Gość gość
Dieta po pierwsze czyli mniej mięsa oraz alkoholu w szczególnośc***iwa natomiast druga bardzo ważna rzecz to chelatacja ponieważ badania dowodzą iż metale ciężkie zaburzają praca nerek kwas moczowy odkłada się w stawach, polecam poczytać więcej w książce "zneutralizuj chemię z pożywienia i odzyskaj zdrowie"