Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

DRUGIE DZIECKO

Polecane posty

hej ! hop hop! no nie mozliwe zebym byla dzis pierwsza ale wam dobrze ja dopiero w sobote zaczne robic jedzenie i w sobote tez ide na zakupy z siostra :D doba to zamalo by to wszystko ogarnac

Myślałam że jak teraz wejde to będzie co czytać :D ŁOBUZY JEDNE!!! Nie miałam wcześniej kiedy wejść na kompa.Bo zabrałam się za obiad, potem upiekłam na jutro ciasto i czekałam na tate-to wiaodmo troszke pogadaliśmy.AAAAAA i przywiózł nam piękną choineczke :D .Potem był spacer połączony zakupami i dopiero co przyszłam. Majona-----Kurde ależ się wkurzyłam wczoraj wieczorem napisałam na kafe przepis dla Ciebie na ciacho i widze że mojej notki nie ma 😠 😠 😠 Kurde napisze póxniej jak będe miała w domu większy luzik. Nie wiem co jest grane z gg,może kurde ktoś mnie się wkradł??? ostatnio mam ciągłe problemy z gg i nawet nie wchodze.To już trwa gdzieś rok czasu i od tamtej pory nawet nie wchodze bo się wkurzam.nIE MAm brata Mirka,ani nikogo innego w rodzinie czy też wśród znajmomych osoby o takim imieniu.

princpolo- masz nieaktualny numer zaloz sobie;) zobaczysz bedzie dzialac:) no ja tez zagladam i licze na czytanie a tu puski.. wczoraj sie naprasowalam ,poukladalam w szafkach.. dzis zrobilam pierogi i krokiety bo tyle tego farszu wyszlo....

ja zrobilam pokoik dla kazia wszystkie jego zabawki sa na gorze :) a po swietach pomalujemy mu te cztery sciany majonia a jaki ten farsz do krokietow robisz ja robie z kurczaka tzn zbieram mieso :D kurde ale zabrzmialo tzn gotuje zupke czasem na kurczaczku to miesko do zamrazary i pozniej dosmazam cebulke mieszam z mieskiem i przyprawami wrzucam do miksera i to jest moj farsz

lorinka----- Jaki kolorek dajesz na ściane? Jestem ciekawa jak smakuje z kurakiem krokiet :D majona----Ja już mam zrobione uszka i pierogi.Za krokiety wezme się w sobote lub w niedziele :) Też robie z kapustą i grzybami.

Majona oto przepis :) Z podanych składników wychodzi mi standardowa blacha :) Mi oraz wszystki ono smakuje,raz dwa się robi tym bardziej jak się ma dziecko.Jest na zimno i najlepiej jeśc na 2 dzień wtedy biszkopty są pycha :D CAPPUCCINO NA ZIMNO 2 szklanki mleka w proszku 3 serki homogenizowane waniliowe 25 dag margaryny ½ szklanki cukru 2-3 opakowania okrągłych biszkoptów (ok. 30 dag) 1 żółtko 3 galaretki -muszą być takie same 2 łyżki żelatyny 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej W półtorej szklanki gorącej wody rozpuścić 1 galaretkę i ostudzić. Następnie nasączać biszkopty w tej galaretce i kłaść jeden obok drugiego na wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm. Margarynę, cukier i żółtko utrzeć na pulchną masę, następnie dodawać powoli serki homogenizowane, mleko w proszku, rozpuszczoną w dwóch łyżkach wody i ostudzoną kawę, cały czas ucierając. Pod koniec dodać letnią żelatynę rozpuszczoną w ½ szklanki gorącej wody. Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na biszkopty. Gdy masa zgęstnieje ponownie nasączyć biszkopty w galaretce i kłaść na masę jeden obok drugiego. Ciasto włożyć na ½ godziny do lodówki. Dwie galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu, a gdy zacznie tężeć polać ciasto. Schłodzić. Najlepiej podawać następnego dnia.

qrwa zezarlo mi a sie napisalam kolor bedzie albo zolty albo niebieski albo zielony musimy to skonsultowac z wlascicielka krokieciki zrobie tez z kapucha i grzybami ale z kurakiem polecam pycha moi chlpocy sie nimi zajadaja:D nasza znajoma angielka nie moze zrozumiec polskiej milosci do zepsutej kauchy hehe:D

imie mamy............wiek..........imie dziecka...........wiek majonia24...........24.............Alek................. ..2l i6miesięcy MaMani...............21.............Mania............... ...7 miesięcy J_A_N_A..............24...........Justynka.............. ...1rok zieloneszkielko......22..........Mikołaj................ ...16 miesięcy gabi 27 ............ 28........... Agatka................ 5 lat lorinka ............21............Kazio...................2l i 11m-cy Evi..................21............Olek................. ...19 miesiecy oliwkabambino....27............wojtek..................1 rok pomaranxczowa zmija...26.....Maciuś...............21miesiecy Princpolo............24.................Kacperek........ ..2 lata i 2 miechy Nika..................30............Agnieszka........... ....1 rok i 10 miesięcy gapek 33 Jaś 4,5 roku Lena 7 miesięcy (prawie) kazio leci kolejny miesiac za niedlugo 3 latka wybija!!!

dopiero zauważyłam MaMani że założylaś nowy topik :) dlatego tak niewiele się udzielasz na naszym ;) i nawet nie wiedziałam że planujesz drugie dzieciątko, coś kiedyś wspominałaś ale myślałam że jednak się nie zdecydowałaś. życzę powodzenia Wam wszystkim!

Choinka ubrana!!!! A jak pięknie pachnie :D Synek na początek bał się do niej podejśc bo jego ukuje he he he.A le nie mineło 5 minut i ubierał :D na jeden gałązce chciał powieśić wszystkie ozdoby he he he :D Tak się rozkokośił że już targa tą moją biedną choinke!

princpolo- dzieki za przepis:) co do choinki to wachamy sie z mezem a moze wystarczy ze bedzie na dole?? na gorze mamy mala ozdobna;)

Majona----Ja w tym roku zwariowałam z choinkami he he he.W salonie mamy żywą,mała jest u nas w sypialni i malusia u synka w pokoju :D A za przepis podziękujesz jak zasmakuje :D

kurcze wyskoczylo mi ze juz napisalam i ze musze odczekac 60s a ja nic nie wyslalam... napisalam ze jeszcze sie zastanawiamy nad choinka:)

Mi dziś strasznie szwankuje kafe.Mam cholernie wielkie litery i co bym chciała napisać to wyskakuje że nie mineła 1 minuta-do jasnej cholery przecież mineło ich 5! synek juz śpi?

udalo sie wqrqwia mnie to cafe ja wystprzatalam chatke huuuurrraaa!!!!tralalala rece mnie bola i plery jestem padnieta kazio wykapany obiad sie robi marze o lozku !!!!

a ja piore posciel ide kupic cos na obiadek i kubek lodow zadzwonie po siorke i bedziemy sie obzerac moj dzis wychodzi z kolegami napic sie przedswiatecznie wec wolny wieczorek mam tralala ¬!!! a wy piszcie piszcie nika?????????

a ja dzis chodze ledwo zywa.. nie moglam spac w nocy 😭 od yasminelle mam lekkie kolatanie serducha( tabletke biore po 18.00 zeby sie nie meczyc w dzien) od dwoch dni mam tez nudnosci.... strasznie spac mi sie chce :( maz ma dzis urodzinki konczy 29lat:)

Weroniczko zalozylam temat ale raczej sie na nim nie udzielam. Znalesc mnie mozesz na \"staram sie o dziecko na wrzesien 2008\" czy jakos tak... ale i tam ostatnio nie za czesto bo mnie kafeteria wkurza. Dzialą jak sama chce. Czytam sobie co piszecie ale jak mam pisac po 10 razy ten sam post bo mi sie kasuje to mi sie odniechciewa :D:D A co do dzidziusia to chcialabym , ale my juz chyba kiedys o tym rozmawialysmy :D:D Pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn 🌼

no prosze to wszystkiego naj :)dla meza moja siostra tez jest z grudnia fajnie im hihi

majonia moze organizm musi sie przyzwyczaic do nich a moze dlugo nie bralas tabsow ????