Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hand crem

boja sie reakcji rodziców

Polecane posty

Gość hand crem

mam czarnoskórego chłopaka i jest to powazny zwiazek dla mnie i dla niego. Przeraza mnie reakcja rodziców. czy ktos przeżyl cos podobnego

Gość hand crem
nithing?

Gość heksensztos
tak. dawno temu i współczuję Ci.

Gość fundacja szkot
chcialam powiedziec ze nie zazdroszcze(

Gość hand crem
a mzoe cos wiecej.. dzieki

Gość heksensztos
Ja nawet nie chcę do tego wraca, choć minęło przeszło 25 lat, inne czasy, całkiem inne. Mama nawet nie była przeciwna, ale ojciec zapłacił zawałem:(

Gość heksensztos
Zresztą ostatecznie facet okazał się tak odległy kulturowo, że pewno byśmy się nie dogadali w przyszłości. Ale był dobrym, miłym i przystojnym człowiekiem. Jedno tylko w tajemnicy mogę powiedzieć: nagi mężczyzna ciemnoskóry jest PIĘKNY! Od tamtej pory ( był to mój pierwszy facet) wszystkich porównywałam i wypadali źle, blado (chłe chłe) i w ogóle...do niczego.

Gość hand crem
kurcze to straszna historia ... ale w koncu zaakceptowali, a co z ojcem... wstrzasające co piszesz

Gość hand crem
a przepraszam, ze tak ciagne.. a co masz na mysli odległy kulturowo... jakies konkretne przykłady

Gość Nornalny Facet -
Dziewczyno co ty - z małpom chcesz sobie życie zafundować? Po takiej znajomości żaden normalny chłopak nie będzie chciał z Tobą mieć nigdy nic wspólnego.

Gość do narmalnego
nie chcialabym miec z toba do czynienia.. kompleksy i sie boisz konkurencji a wymien mi choc jeden argument ze czarni sa gorsi... hand crem .... co nie zabije to wzmocni..

Gość ucieknijcie

Gość heksensztos
Ojciec nie odzywał się do mnie parę lat, potem miał drugi zawał i zmarł, nie pogodził się ze mną, dlatego wspominam to wszystko jak jedno pasmo bólu, słowo daję, nie życzę Ci, żeby ktoś stawiał Cię w sytuacji : wybieraj, on , albo my.

Gość heksensztos
aha: przykłady na odległe kulturowo: W jego kraju należy do dobrego tonu mlaskanie przy jedzeniu, dla nas na dłuższą metę nie do zniesienia! Przystojny facet, przyszły prawnik, a jadł jak prosię. I nie można mu było zwrócić uwagi, pnieważ to było dla niego straszne! Uważał, że kobieta ma służyć mężczyźnie, kontrolował co robię, z kim się spotykam, próbował ingerować w to, jak się ubieram, jemu podobały się np. filcowe bambosze :D i uważał, że powinnam w nich chodzić po domu! Raz UDERZYŁ mnie w twarz na ulicy, bo coś mu odburknęłam. Nie miał zwyczaju przepuszczać mnie (w ogóle kobiet) przez drzwi, nie ustępował miejsca w tramwaju - sam siadał, jak było jedno wolne i nie podnosił się na widok ciężarnej, czy starszej osoby itp. itd. TO wszystko, czym Polacy nasiąkają od dziecka było dla niego w ogóle poza zasięgiem i uważał to za głupie. Nie pamiętam wielu przykładów,ale im bliżej go znałam, tym bardziej widziałam, jak się różnimy.

Gość Wielkii Brat
najlepszy przyklad ze sa gorsi to taki ze dal iz siebie zrobic niewolnikow, nie ma zadnych wielkich odkryc przez czarnych, a ich rodzimy kontynet to kupa chorob , smrodu, glodu i ubóstwa....chcesz jeszcze ?

Gość Normalmy Facet -
hand crem. Czy Cię pogrzało. Ja miałbym się porównywać do jakiegoś czarnucha? To tak jak bym się miał zastanawiać czy koń jest lepszy ode mnie. Ja to ja. Koń to koń. Człowiek to człowiek. Murzyn to murzyn. Żaden murzyn nigdy nie będzie podobny do człowieka. To po prostu inny gatunek stworzeń. Więc nie opowiadaj głupot że mogę mieć jakieś kompleksy przed murzynami. To Tobie coś się pokiełbasiło w głowie i pytasz sie ludzi co się dzieje bo prostych spraw nie rozumiesz.

Gość kokoszka smakoszka
normalny facet - jesteś kompletnym idiotą

Gość wlócznik
to z ojcem - okropne, ale nie jestes niczemu winna... to, ze ojciec nie ma za grosz tolerancji, to tylko efekt jego braku pracy nad swoim swiatopogladem

Gość heksensztos
Nie miał. Niestety zmarł. Pisałam.

Gość Nic sie nie boj
Autorko- mam podobna sytuacje i jestem szczesliwa. To, ze rodzice dostaja zawalu serca na mysl o zieciu o odmiennym kolorze skory swiadczy powiem delikatnie o zacofaniu i czystej glupocie. daj im odpowiednia lekture do poczytania, albo po prostu niech sie zapoznaja z twoim wybrankiem . Z niektorych wypowiedzi powyzej wnioskuje, ze w nasz kraj nadal jest pelny koltunstwa, chamow i idiotow. Pozdrawiam cieplutko:)

Gość do normalny facet
Jakbym miala wybierac pomiedzy koniem a toba to stanowczo wybieram konia, ty cepie!hahaha!

Gość yholkmgb
niestety ale Polacy sa jeszcze zacofani w kwestii obcokrajowcow a zwlaszcza "murzynow" uwazaja ich za gorszych, czesto wystepujacy rasizm i agresja wiec albo twoi rodzice sa na tyle tolerancyjni i ufaja ci albo pujda za ogolna opinia i posluchaja nie ciebie a "ludzi". tylko ty znasz swoich rodzicow ale nie oni beda ukladali ci zycie, wszystko w twoich rekach...

Gość inna ja też coż powiem
Normalny Facet, z Ciebie taki normalny facet jak z dupy trąba.... jesteś zacofany i mało wiesz o pochodzeniu człowieka jesteś do tego analfabetą bo nawet nie wiesz że Murzyn pisze się z dużej litery, poza tym krytykujesz inne rasy a ciekawa jestem jakim poziomem wiedzy i kultury Ty możesz się pochwalic. Zakompleksiony i małomiasteczkowy burak z Ciebie.

Gość jesli bylabym pewna ze to
prawdziwa milosc to rodzice nie mieliby nic dorzeczy, poza faktem zaakceptowania go. jednak gorsze niz kolr skory sa roznice kulturowe i tego na Twoim miejscu bym sie najbardziej obawiala.

Gość tbs
czarni maja zupelnie inna kulture niz biali,a wlasciwie to oni nie maja zadnej,sa glosni,dra ryjeuwazaja,ze im wszystko wolno,bo sa Czarni i kazda krytyke wobec nich uwazaja za przejaw rasizmu.dodatkowo kolorowi maja pierwszenstwo w staraniu sie o przyjecie do pracy,np policja,straz pozarna etc. ci,ktorzy ich tak bronia chyba naprawde nie mieli z nimi nic do czynienia:O niech sobie zyja,ale z dala ode mnie.

Gość tbs
aha,i jestem kobieta,tak dla jasnosci

Gość Mówinka muminka
Rodzice powinni zrozumieć, że czarny i duży zasób rozporka to dobra rzecz dla córki, a potem się zobaczy :D

Gość hmmmmm..................
To juz wiem teraz dlaczego mowia,ze nasz kraj jest pelen rasistow,wlasnie to zauwazylam. Wkladacie wszystkich do jednej beczki zamiast patrzec indywidualnie. Bo jesli by tak was posluchac to przeciez Hitler np. byl bialy takze wszyscy biali to mordercy! Pojebani jestescie i tyle!

Gość tbs
o,tez tak mowilam,jak mieszkalam w PL,ze polacy to rasisci,wyjechalam do uk i zmienilam zdanie o 180 stopni.polecam przeprowadzke,zeby doswiadczyc wszystkiego na wlasnej skorze. powiedzcie mi dlaczego nie widac Murzynki z bialym facetem?bo angol sie z taka nie zwiaze,a czarny znajdzie bidna polke i ta mysli,ze pana Boga za nogi zlapala,fuj!