Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaRcYcHa

jak zapobiegać i zaleczyć pekające kąciki ust ?

Polecane posty

juz nie mam do nich siły.co mi sie zagoja te ranki w kacikach ust to na nowo sie robia,dzis wyszlam na dwor to od mrozu doslownie mnie palilo z bólu.czym to smarowac?pomadki w sumie nie pomagaja

a używałaś maści witaminowej? powinna pomóc również wit. B doustnie.

no musze wszystkiego spróbowac bo juz nie mam sily.nawet jak mowie to boli tak z lednej strony mi pękło :(

Gość ooIga
przede wszystkim witaminy doustnie (chyba b, ale nie jestem pewna) Bo smarowania polecam bepanten, krem do kupienia w aptece.

akurat mam masc alantan,moze to?a bepanthen drogi jest? a jakie pomadki waszym zdaniem sa dobre?myslalam ostatnio ze takie tluste bo natluszczaja ale nie moge na taka natrafic.....

Witamina B complex, zawiera wszystkie z grupy B, I NAJWAZNIEJSZE POMAGA

Gość do ochrony ust
na zimę będzie dobra Melisa - jest własnie tłusta, taka wazelinowa. Kosztuje niecałe 4 zł.

dzieki,pojde potem do miasta i sie obkupie...a wogole witamine b mozna brac gdy sie tabletki anty lyka?bo nie chcialabym sie faszerowac lekami za bardzo

wlasnie ze mozesz je lykac!To brak witaminy B. Dziewczyny, ktore biorą tabletki antykoncepcyjne mają czasem problem z pekającymi kącikami ust dlatego im w szczegolnosci zaleca sie wit. B

a orientujecie sie ile ta witamina kosztuje? i bez recepty jest?za ta pomadka tez sie rozejrze.a wiecie ze wlasnie mi te kaciki zaczeky tak mocno pekac odkad tabletki anty zaczelam brac

Gość ooIga
bepanten kosztuje koło 20 zł i rewelacyjnie leczy wszelkie podrażnienia oraz natłuszcza. Odkryłam krem smarując dziecku tyłek po odparzeniach od pieluchy i od tej pory mam zawsze rezerwowy w apteczce.

Gość heeeeeeeej
A mnie pani doktor powiedziała, że gdy znów peknie mi kącik ust, ebym cały czas go opblizywała. Możecie sie śmiać, ale to naprawdę dziła. Slina ma składniki, które przyspieszają gojenie się ran. Chodzi o to, żeby cały czas oblizywać tę rankę, nie doprowadzając do jej wyschnięcia. Zobaczycie, że wieczorem ranka zmniejszys się bądź zagoi. Wypróbowałam ten sposób wielokrotnie i naprawdę działa. Tez mam ten problem, czasami to pęknięcie nie chciało sie zagoić przez kilka dni, a teraz goi się w ciągu jednego dnia.

Gość ooIga
zwłaszcza na mrozie :((

no ja nawet tego liznac nie moge tak boli.a ta wit.b compleks droga jest? ogolnie to moze wiecie jakie wit.lykac gdy sie tabletki anty bierze? bo wiem ze one wyplukuja rozne witaminy z organizmu

no ja nawet tego liznac nie moge tak boli.a ta wit.b compleks droga jest? ogolnie to moze wiecie jakie wit.lykac gdy sie tabletki anty bierze? bo wiem ze one wyplukuja rozne witaminy z organizmu

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
ja przez dlugi okres czasu mialam takie czerone placki i wysuszona skora w kacikach ust, ale to chyba przez zel do mycia twarzy czesciowo... a co polecam...? kremy nawilzajace i miód, szczególnie krem z olay taki różowy a miód pszczeli naturalnie ;P