Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xienka22

co trzeba miec jak sie wyprowadza z domu?

Polecane posty

Gość xienka22

niedlugo wyprowadzam sie z domu od rodzicow i kupuje kawalerke na kredyt. co musze miec, albo wziac z domu rodzinnego? meble do pokoju biore ze swojego, lazienka i kuchnia bedzie odremontowana. garnki, talerze itp, patelnia, zelazko, suszarka do wlosow, suszarka do prania..co jeszcze? piszcie, co jest niezbedne na poczatku:)

Gość xienka22
chodzi mi oczywiscie o rzeczy, ktore sie uzywalo razem z rodzina, bojasne, ze wszystkie swoje rzeczy zabieram, ale u mnie nie kazdy domownik mial swoja suszarke, swoj czajnik itp:D

Gość Cotekmaly
prezerwatywy :) no co no zawsze sie przydadza

Gość
no coś Ty? u mnie w domu jest jeden czajnik na 6 osób :D pralka, lodówka, jedzenie :)

Gość xienka22
lodowke kupie:) pralke potem, zawsze mozna wyprac w misce, tak zreszta prawie zawsze robilam w domu:) oo, wlasnie, miski do prania;D

Gość
mopa do podłogi, ścierki, ręczniki

Gość a oto streszczenia
papiery: toaletowy, śniadaniowy; pełno szmatek do czyszczenia i ścierania; mydło, ręczniki, pościel;

Gość
ogólnie - mnóstwo drobiazgów, których na codzień się nie zauważa :) no ale urządzanie mieszkania to sama radość

Gość suberia 27
--> xienka22 ---> Jak zadajesz tak bardzo , ale to bardzo idiotyczne pytanie to Ty się jeszcze nie wyprowadzaj od Rodziców. Jeszcze psychicznie nie jesteś gotowa , a Twój rozwój zatrzymał się na poziomie dziecka 10 letniego. Człowiek , który ma takie problemy i zadaje takie pytania jeszcze długo musi przebywać przy Rodzicach i trzymać ich za rączkę ! Bedzie to bezpieczniejsze dla Ciebie i dla otoczenia. Sorry -- taka jest szczera prawda..

Gość a oto streszczenia
a no i sztućców weź trochę; przed wyprowadzką nie zauważałam ile tego jest potrzebne np przy gotowaniu obiadu; też chochlę do zupy; i takie tam ;) aha i worki na śmieci bo przy przeprowadzce zawsze jest syf

Gość suberia 27
nie rubcie z siebie głupków i nie piszcie co ; uwłacza to waszej inteligencji . Wy ja przekonujcie żeby została przy rodzinie . Tam jest bezpieczniejsza . Ludzie z takim pomyslunkiem winni być traktowani jak osoby specjalnej troski.

Gość
suberia ale o co Ci właściwie chodzi? bo nie łapię :) dziewczyna się cieszy że ma mieszkanie, chce się urządzić a Ty masz już jakieś teorie psychologiczne na temat jej dojrzałości emocjonalnej :p

ja myśle.. ze kosz na smieci, solniczki pieprzniczki i jakies przyprawy, jakies specyfiki do czyszczenia, szczotki szmaty, mop, wiaderko.. oj dziołcho, czekają Cię duze zakupy;) telewizor i music:D reczniki oczywiscie i maaasa kosmetykow:P najlepiej wybierz sie do hipermarketu i przejdz caly, tam napewno wiele kupisz:D i bedziesz mogla sie napartrzec to zaraz Ci przyjdze do glowy czego jeszcze potrzba:) pozdrawiam:*

Gość suberia 27
mam 27 lat i nadal mieszkam z rodzicami :(

Gość wg mnieeeeeeeeeeeeeeee
jakies firanki, zaslony...

nie zapomnij o jakiejs desce do krojenia, szkalnka czy kubkach naogól po wyprowadzneiu sie z domu najwiecej brakow jest w rzeczach kuchennych, ale zauwaza sie to dopiero jak jest ci potrzebne :) ja mialam kilka takich wpadek: np kupiłam schab naszykowałam wszystko panierke jajko a tu brak tłuczka: i kombinuj na samym poczatku chciałam upiec ciasto, zrobiłam tylko wylac na blache a tu brak blachy:)

Gość a_dusia
suberia 27 ma rację.

wlasnie nie ma racji tu tez sa topiki na macierzynstwie gdzie kobiety sie pytaja co do szpitala kiedy sie rodzi trzeba zabrac.. i tez powiecie ze nie sa gotowe na dziecko?:o ja tez sie bede niedlugo przeprowadzac i jestem pewna ze wielu rzeczy zapomne tak to jest bo to adrenalina ze wlasnie mieszkanie sie ma, stres z tym zwiazany i wiele innych!! a co do autorki:) jak ja bede sie przeprowadzac pojde do kuchni i zapisze sobie wszystko co potrzebne, do lazienki tez:) tak mi sie wydaje bedzie najlatwiej:) a te ktore wiedza najlepiej, olej je cieplym moczem:D

Gość a_dusia
fajna madchen - myślenie osiemnastolatki :) - dlatego wybaczam Ci :) - myslę, że jak dorośniesz to zmienisz zdanie

Gość
oczywiście że nie ma racji, normalna dziewczyna podchodzi z entuzjazmem do przeprowadzki :)

Suberia, najpierw naucz sie pisać bez błędów i gramatycznie a potem pouczaj:P Autorko i tak nie weźmiesz wszystkiego od razu, to bedzie wyskakiwało jak diabeł z pudełka:D. Moja córka, osoba systematyczna spisała sobie wszystko na kartce:) oczywiście w trakcie pakowania dorzucając to i tamto. Ale i tak po przyjeździe napisala mi na gg że nie wzieła najwazniejszej rzeczy. A był to..... przeciskacz do czosnku:D:D:D:D Tak więc nie przejmuj się:D

Gość a_dusia
nefrytowakotka - jest takie powiedzenie: nie rób drugiemu co Tobie niemiłe" - znasz je? jeżeli tak, to wprowadź w zycie proszę

Gość a_dusia
ja nie pouczam , ja wypowiadam własne zdanie :)

Gość bierz co daja
a braki wyjda jak zamieszkasz

Ależ dziękuję, dziękuję dziekuję!!! Jestem wzruszona. Naprawdę. I słów mi aż brakło na taką dobroć. I to nie jest pouczanie? Interesujące.