Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam się nad tym.

podwiązanie jajowodów, co wy na to?

Polecane posty

Gość bo na jajowody
zakładane sa takie klipsy, które mogą się np. zsunąć. to nie cuda.

Gość ja własnie
Dokładnie mówiąc miałam podcięte jajowody i to co mnie się przytrafiło,to podobno niesamowita rzadkość, ale może się zdarzyć. Jeszcze się nie umiem oswoic z ta myślą, bo mam już 39 lat i moje poprzednie ciąże były zawsze z problemami.

Gość jak lekarz mówi pomyślimy
to znaczy że ty masz pomyśleć o wysokości koperty. jesli jesteś pewna że nie chcesz mieć więcej dzieci to się zdecyduj i niech to zrobia przy okazji cesarki. ps. w polsce wykonuje się w prywatnych klinikach podwiązanie nasieniowodów u mężczyzn - to zabieg ambulatoryjny - to również jest opcja.

Gość Kamilka27
Pytałam mojej Pani Dr o podwiązanie jajowodów, ponieważ koleżanka chciała się zdecydować na taki zabieg. Pani Dr podała cenę 800 zł i powiedziała, że najczęściej robi się to przy cięciu cesarskim. Jednakże osobiście doradzała, aby to mąz zdecydował się a taki \"ruch\", bo jest to prostsze i mniej skompliowane. Nie podała jednak ceny zabiegu, w przypadku mężczyzny. Sama teraz jestem w 2 ciąży i zastanawiam się, nad takim rozwiązaniem.

Gość monika8658
mam 23 lata jestem w drugim miesiącu ciąży z trzecim dzieckiem zastanawiamy się z mężem czy nie podwiązać mi jajników czy nie jestem zato za młoda ale nie chcemy mieć więcej dzieci.Czy lekarz prowadzący powinien się zgodzić czy nie i jaka jest tego cena.

Gość thrtt5
23 lata i 3 dzieci? :O omg, dziewcze, podwiazuje sie jajowody a nie jajniki, jajniki to co innego ale widac ze zajmowalas sie robieniem dzieci a nie edukacja

Gość Wiolaaaaaaaa
Nie boisz się skutków ubocznych ? Rozumiem, że nie chcesz mieć więcej dzieci, ale przecież jest antykoncepcja. Jak podwiążesz jajowody to stracisz popęd seksualny.

Gość Kamilka27
Nie zdecydowałam się jeszcze, poza tym nie traci się popędu, to bujda, jest tylko taki problem, że jajowody moga się rozwiązać, albo w przypadku przecięcia zrosnąć, ale wystepuje to żadko. Antykoncepcja?? Tabletek nie mogę i nie chcę brać, a prezerwatywy- stosunek równa się 0!! Sama nie wiem, mąż nie chce się poddać zabiegowi, więc jeśli już, będę musiała zdecydować się ja...

Gość
Wiolaaaaaaaa---- a kto Ci takich glupot nagadal?? temu co to zrobil strzel plaskacza :O Moj maz 18 -ego poddaje sie wazektomii , taka decyzje podjal a ja sie z nim bic nie bede ;) U nas koszty sterylizacji u kobiet czy mezczyzn sa pokrywane z ubezpieczenia . W srodowisku w jakim sie obracam , na 10 mezczyzn 7 jest po sterylizacji . Szkoda , ze takiego wyboru jeszcze nie ma w Polsce .

Gość kilerka211
thrtt5 23 lata i 3 dzieci? omg, dziewcze, podwiazuje sie jajowody a nie jajniki, jajniki to co innego ale widac ze zajmowalas sie robieniem dzieci a nie edukacja skąd ta wrogość? my-kobiety dojrzałe powinnyśmy doradzić tym młodszym, pomóc... a nie w taki sposób krytykować...to żenujące...

Gość kilerka211
Wiolaaaaaaaa Nie boisz się skutków ubocznych ? Rozumiem, że nie chcesz mieć więcej dzieci, ale przecież jest antykoncepcja. Jak podwiążesz jajowody to stracisz popęd seksualny. to wierutne bzdury... nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością... popęd seksualny jest naszą indywidualną cechą... czasem słabnie, czasem jest bardzo intensywny... wszystko zależy od naszej psychiki, od tego czy jest nam dobrze w związku, od naszego stosunku do partnera...

Gość do kilerka211
bzdury gadasz jak przyjmujesz hormony, to libido kobiety bardzo czesto spada tak samo jest w przypadku podwiazania jajowodow - tez jest mozliwosc, ze libido kobiety spadnie

Gość kilerka211
libido spada również z wielu innych przyczyn... nie muszę tu chyba wymieniać...ja nie odczułam z powodu podwiązania obniżenia libido... moje znajome również

Gość agatanamiotle0025
Jest mnóstwo dostepnych srodków antykoncepcyjnych, mozna zawsze dobrać coś pod siebie. Po co podwiązywac jajowody, skoro i tak nie jest to pewny sposób. Ponadto, jesteście ludzmi a nie zwierzetami, od których różni nas to że mozemy panować nad popędem.

sterylizacja jest u nas karalna:) jednak w pewnych przypadkach dopuszczalna. nie ma żadnych skutków ubocznych po za.......niepłodnością. kobiety które sie na nią zdecydują muszą być co do tego naprawdę przekonane i świadome ,że jest to zabieg NIEODWRACALNY! jeśli mają już dzieci i stracą je w skutek nieszczęśliwego wypadku lub inny (różne tragedie się przecież zdarzają) muszą być świadome tego ,że nie będą mieć więcej własnych dzieci.

Gość lola44
Miałam 3 cesarki, w wieku 26 lat moje jajowody zostały przecięte. zabieg odbył sie po ostatniej cesarce, i zgodę musiał podpisać mój mąż, od tej pory nie przytyłam, i mam nadal duży popęd seksualny. Za ZABIEG NIC NIE PŁACIŁAM!

Gość lola44
Miałam 3 cesarki, w wieku 26 lat moje jajowody zostały przecięte. zabieg odbył sie po ostatniej cesarce, i zgodę musiał podpisać mój mąż, od tej pory nie przytyłam, i mam nadal duży popęd seksualny. Za ZABIEG NIC NIE PŁACIŁAM!

Gość ewitkai
witam was wszystkich ja mam 2 dzieci a teraz z 3 jestem w ciąży pytałam się lekarza o podwiązanie jajowodów powiedxiał wprost nikt pani tego nie zrobi i koniec tematu.Gdzie tu jest sprawiedliwość z jakiej racji ktoś ma decydować o naszym ciele i dzieciach czy ten ktoś da mi na te dzieci porażka cała nasza Polska

Gość dagbyd
witam panie mam28 lat jestem po podwiazaniu tj sterylizacji bo to jeden i ten sam zabieg mam 3 dzieci najmłodsza ma 5 miesiecy przy trzeciej cesarce podwiazano mnie dla mojego bezpieczestwa tj kazda nastepna ciaza byłaby zagrozeniem zycia co prawda juz ta trzecia była wielkim zaskoczeniem wiec wracajac do tematu jest to zabieg robiony tylko w takich przypadkach zagrozania nie na zyczenie bo to nie legalne. lecz nie mówi sie o tym ze po tym zabiegu młodekobiety no jak ja 28 30 lat przechodza klimakterium także jest sie nad czym zastanowic

Gość żabka37
Witam wszystkie Panie!!! Ja miałam dwie cesarki córka ma juz 17lat syn 12lat i przy ostatniej cesarce tez podwiazałam jajowody i jak na razie jestem bardzo zadowolona nie straciałm popędu do seksu jak któraś Pani napisała wręćz przeciwnie kochamy sie co dziennie wiadomo jest przerwa jak mam okres czyli te 5 dni ale jak na razie jest ok Pytałam sie swojego lekarza czy jest to możliwe że moge jeszcze raz zajsc w ciązy to powiedział ze on osobiscie z takim przypadkiem sie nie spotkał ze mam byc spokojna ze mi to nie grozi . Czuje się dobrze a okresy mam obfite przez 3 dni a póżniej tylko tak troche przez 2 dni i koniec ale to jest super sprawa jak możan mieć stosunek pełny bo wspólnie dochodzic sie do orgazmu polecam każdej kobiecie !!!! Moja cókę też bede na to namawiać oczywiscie jak juz bedzie miec swoje dzieci to przy ostatnim dziecku musi podjąc decyzje ;) Pozdrawiam wszystkie Pania ;)))

Gość żabka37
Witam wszystkie Panie!!! Ja miałam dwie cesarki córka ma juz 17lat syn 12lat i przy ostatniej cesarce tez podwiazałam jajowody i jak na razie jestem bardzo zadowolona nie straciałm popędu do seksu jak któraś Pani napisała wręćz przeciwnie kochamy sie co dziennie wiadomo jest przerwa jak mam okres czyli te 5 dni ale jak na razie jest ok Pytałam sie swojego lekarza czy jest to możliwe że moge jeszcze raz zajsc w ciązy to powiedział ze on osobiscie z takim przypadkiem sie nie spotkał ze mam byc spokojna ze mi to nie grozi . Czuje się dobrze a okresy mam obfite przez 3 dni a póżniej tylko tak troche przez 2 dni i koniec ale to jest super sprawa jak możan mieć stosunek pełny bo wspólnie dochodzic sie do orgazmu polecam każdej kobiecie !!!! Moja cókę też bede na to namawiać oczywiscie jak juz bedzie miec swoje dzieci to przy ostatnim dziecku musi podjąc decyzje ;) Pozdrawiam wszystkie Pania ;)))

Gość misiamisia111
Mieszkam w stanach, mam 36 lat i pozwolikam sobie podwiazac jajniki po urodzeniu drugiego dziecka, bo mam chore nerki i nie wolno mi ryzykowac kolejnej ciazy. TO BYL NAJWIEKSZY BLAD MOJEGO ZYCIA, NIE ROB TEGO !!!!!!!! Lekarze tutaj namawiaja, ale nie mowia o skutkach ubocznych. Klamia, ze nie ma skotkow ubocnych. To nieprawda, coraz czesciej kobiety skarza sie na nie i klamstwa lekarzy wychodza na jaw. Moje zycie to koszmar: bole glowy, zawroty glowy, depresje, ogromne skrzepy wypadajace podczas miesiaczkowania (do 8 cm srednicy), nasilajace sie bole miesiaczkowe, bole piersi, rozregulowane hormony, bole podczas stosunku, zanik apetytu na sex, to tyklo niektore. NIE POZWOL SIE TAK OKALECZYC NA WLASNE ZYCZENIE, PROSZE !!! Poczytaj na ten temat a sama zobaczysz...

Gość yooko
Naczytalm sie tego wszystkiego i az mnie naprawde glowa rozbolala i chyba strace poped seksualny nieodwracalnie. :D)) Mam juz 44 lata, a moj dorobek to troje dzieci, kazde rozwiazanie oczywiscie cesarskim cieciem. Najmlodsza corka ma 11 lat i to po jej urodzeniu zdecydowalam, ze nie chce i nie powinnam juz miec dzieci. Tak tez sie stalo, nie przybylo juz mi wiecej dzieci, nie roztylam sie wciaz waze 58 kg, nie mam rozregulowanych hormonow ani bóli glowy, a poped seksualny wciaz trzymam w normiei az sie zastanawiam czy , aby nie powinien w koncu opasc:D). Jesli natomiast w wieku po 40-stce zaczna mi hormony szalec , a okres sie rozreguluje to raczej przypisze to innemu zjawisku niz zabieg podwiazania jajowodow. W/g mnie jest to najlepsza metoda nie antykoncepcyjna, ale na pewno zabezpieczajaca przed powiklaniami okoloporodowymi. Naprawde polecam.

Gość betka73
3 lata temu zdecydowałam się na ten zabieg -przy okazji cc.Mam 3 dzieci-dwoje planowane plus słodka niespodzianka.Po ostatniej ciąży wysiadła mi tarczyca-bardzo przytyłam-więc proszę się najpierw zbadać ,by wygłaszać opinie o skutkach ubocznych typu:tycie,spadek popędu.BZDURA!Sam zabieg niesie jedno:niemożność zajścia w ciążę.Owszem ,przypadki niezwykłe się zdarzają,jak w wielu dziedzinach życia.Nie jestem w ciąży od 3 lat,bez używania jakichkolwiek zabezpieczeń,kocham się jak mam chęć i jest ok.Pozdrawiam !

Gość Doświadczona Ewa
Przeczytałam Wasze wpisy i stwierdzam, ze piszecie bzdury na temat podwiązania jajowodów, że powoduje to negatywne konsekwencje!! Nie jest to prawda!!!! To jest kłamstwo!!! Podwiązanie jajowodów nie wywołuje żadnych problemów fizycznych i psychicznych o ile......nie wmówicie sobie do głowy nawet podświadomie, że będą w przyszłości z tego tytułu problemy!!! Jak w głowie zakodujecie, że podwiązanie wywołuje dolegliwości, to Wasz umysł wywoła uronienia i objawy chorobowe!!!! Mam obecnie 62 lata, a w wieku 29 lat przy operacji ginekologicznej poprosiłam o podwiązanie jajowodów ( nie jajników-tych nie podwiązuje się) i lekarz ginekolog to uczynił. Nigdy nie miałam żadnych problemów z powodu podwiązania jajowodów, nie zaszłam w ciążę, nie powstały żadne problemy z miesiączkowaniem i nie tyje się!!!!! (bo nie narusza to gospodarki hormonalnej i jajników) !!!!!!, nie powoduje zmiany ciśnienia krwi, jak to piszą i sugerują niedoświadczone kobiety!!! Usunięcie jajników mogłoby w młodym wieku powodować kłopoty hormonalne ( uderzenia ciepła) , ale przy podwiązaniu jajowodów nie usuwa się jajników!!!!!! To jest dobra opcja uchronienia się przed niechcianą ciążą!!! Jest to zabieg nieodwracalny, bo podwiązanie jajowodów powoduje zarost i brak drożności jajowodów!!!! Tylko jest jeden problem, że musi być otwarcie powłoki brzusznej u kobiety i wielu lekarzy dla wykonania tylko takiego zabiegu podwiązania nie godzi się wykonać go!! .Przy wykonaniu cesarki jest możliwy taki zabieg. To jest ten problem!!!!.

Gość gość
Po co mezatka podwiazywanie jajowodow jak facet moze zrobic sobie bardzo prosty zabieg jakim jest wazektomia.

Gość gość
Miesiąc temu miałam podwiązanie jajowodow. Bardzo szybko i sprawnie. Klinika w Niemczech. 650 euro i jeden dzień. O godzinie 8 na mieści o 13 do domu. Czuje się swietnie. Dostałam tez miesiączkę i to była bardzo dobra decyzja. Mam dzieci wiec świadoma chęć pozbycia sie comiesięcznej myśli czy nie jestem w ciazy. Polecam

Gość gość
Ja podwiazalam jajowody 2 lata temu na Slowacji. 1500 zł, bardzo dobra klinika, w której mówią również po polsku. Zabieg o 10, a o 18 juz wyszlam w kliniki. Skutki uboczne to totalna bzdura. Ja jestem bardzo zadowolona, mam juz dziecko i więcej mieć nie chce.

Gość gość
Mam 33 lata, 3 dzieci, za każdym razem cc, ostatnia cesarka była bardzo ciężka i lekarze zabronili mi już zachodzić w ciążę. Mój lekarz powiedział, że najlepszym rozwiązaniem dla mnie byłoby podwiązanie jajowodów, ale niestety w Polsce jest to zakazane i lekarze boją się robić ten zabieg, bo zdarzały się przypadki , że później kobieta ich zaskarżyła. Myślę jednak, że gdybym miała zezwolenie sądowe na ten zabieg to mogłabym go wykonać w Polsce. Czy któraś z Was dochodziła swoich praw sądowo w tym temacie. Szkoda, że w naszym kraju kobiety są traktowane jak krowy rozpłodowe, nawet gdy kolejna ciąża zagraża życiu :( Nie chce mi się specjalnie wyjeżdżać do Niemiec czy Czech, aby poddać się podwiązaniu, ale jeśli już trzeba....no to cóż. Podacie adresy klinik, gdzie to robiłyście?