Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o jezu..

co sadzicie o tym jak zyje...?

Polecane posty

Gość ale ona pisze że miała
u nich mieszkać tylko kilka tygodni, więc rodzice zgodzili się ją utrzymywać przez kilka tygodni a nie do hooj wie kiedy. Też bym się wkurzyła- z dobrego serca się zgodzili a tu daj palec a ta chce całą rękę...

mam normalnych rodzicow co nie znaczy ze nie spotkalam sie z sytuacja nieco podobno jaka ma autorka...a swoje w zyciu juz przeszlam choc jerstem jeszcze mloda. i mam na tyle rozumu ze gdybym nawet \"musiala\" mieszkac u chlopaka (co w moim przypadku nikomu by nie wadzilo a to dlatego ze ejst jedynakiem) to chociaz bym sie dokladala do wszystkiego i pomagala w domu. ps jesli masz problemy z logicznym czytaniem to nie moja wina. napisalam, cytuje:\"nigdy w zyciu nie poszlabym do faceta mieszkac i zyc na jego i jego rodzicow koszt\" co oznacza ze MIESZKALABYM I ZYLA NA ICH KOSZT(jednoczesnie).:o

carol, czasem trzeba coś powiedzieć komuś ostro, żeby wstrząsneło i dotarło. W postach autorki nie zauważyłam żeby szukała jakich opcji pomocy i ulżenia tej rodzinie, a tylko pretensje że jej nie lubią a ona nie widzi w tym ani krzy swojej winy. Jak ktoś nade mną wspomniał zgodzili się bo miało to być tymczasowe, a tymczasem taki stan trwa już rok. Pomyśl, może mają jej dość a nie mają serca jej wyrzucić na ulicę? Dodatkowa osoba to większy tłok w domu i dyskomfort, nie tylko koszty. Gdy ludzie zaproponowali autorce pracę wymówiła się maturą za pół roku, co wg mnie świadczy o zwykłym lenistwie i braku umiejętności organizowania czasu. Zapewniam ci że ludzie potrafią pracować po 9h-10h dziennie i uczyć się wieczorami i w weekendy, sama tak robię, trzeba tylko chcieć. Poza tym nie porównuj swojej sytuacji, po 1 jesteście małżeństwem, a nie tylko parą, po 2 masz dziecko, a przy dziecu ma się prawo nie mieć czasu na nic innego, są różne dzieci, mniej i bardziej wymagające. Poza tym nie wiesz jaka jest matka tego chłopka, skoro lubi autorkę to pewnie bardziej wyrozumiała niż twoja teściowa. Autorka pyta się co sądzimy o jej stylu życia więc się wypowiedziałam. Zwróć uwagę że nie spytała o to np jak zdobyć alimenty czy stypendium, przecież jest jakaś forma pomocy ludziom w ciężkiej sytuacji życiowej? zamiast tego szuka potwierdzenia że ona jest cacy a reszta be.

Gość o jezu..
nie wiem po co ten temat zalozylam teraz juz...nie wiecie wszytskiego i tylko oceniac ludzi potraficie! dziekuje za rady co niektorym osobom, pewnie z nich skorzystam, a jak tylko skoncze szkole to sie wyprowadzam z chlopakiem i zaczniemy normalne zycie. Nie bede sie juz przejmowac jego rodzenstwem, nie lubia mnie-ich problem, nie bede z tego powodu po nocach plakac. Nie chce sie czuc jak intruz w tym domu. Bo chociaz moj chlopak ma fajnych rodzicow to jednak widze ze oni tez maja mnie juz dosc.Wiec mam tylko jego i nie pozwole jego siostrze czy bratu tego zniszczyc! Dobranoc

Gość kakalala
To weź się panna do roboty. Bo na razie wieziesz się na innych. I proponowałabym zwrócić jego rodzicom to, co zainwestowali w twoją maturę.

kazdy ocenia po tym co napisalas (czyli oni mnie nie lubia i nie szanuja:o ) i skoro widzisz ze maja cie dosc nadsal masz tam ochote przebywac?:o

Ellinka> ktoś mądry kiedys powiedzial nigdy nie mow nigdy ;) nie wiesz jak to będzie w twoim zyciu, ani ja, ani autorka topiku... syutuacja tak ją postawila ze nie wiedzie sie jej najlepiej, nie ma w nikim oprcia, czy nalezy ją za to obwiniac? kto tutaj jest gorszy? ona bo poszla mieszkac z chlopakiem n jego koszt, czy jej rodzicie, ktorzy nie interesują sie nawet w co sie ubierze albo co wlozy do ust? kogo tu nalezy winic za to co sie stalo? 19- letnią dziewczyne czy \"doroslych\" pseudo rodzicow? :O