Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

ja mam 82cm to ja nie wiem jak dziewczyna w 7m-cu miala 90 hehe to jakaś chudzinka.O to fajnie masz,ja musze troche dłużej poczekać,dopiero na tym 3d sie dowiem.A co byś chciaa mieć chlopczyka czy dziewczynke??

Jest mi to całkowicie obojętne. Kiedys chciałam najpierw chłopca, ale teraz to nie ma już dla mnie żadnego znaczenia. Będę się cieszyć ze wszystkiego :). A w sumie to w którym tygodniu masz robić. Ja w okolicach 20.

ja jzu jestem po wizycie dziewczyn i z abieram sie za moj nieszczesny projekt... oczko nie przejmuj sie wygladem tymbardziej ze piszesz ze tylko uroslas w brzuszku, tamte babki naprawde musialy przed ciaza nosic rozm. xs chyba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja tam juz bym chciala miec ladny ciazowy brzuszek!!!

Wiesz oczko ja też się martwię jak będe wyglądać za 2 bądź więcj miesięcy. No ale cóż po porodzie wezme sie za siebie i już :D W którym tyg można wiedzieć płeć?? ja ide na 3D w następnym tyg, zastanawiam sie czy nie za wcześnie

no wlasnie kiedy mozna poznac plec malucha na zwyklym usg i na 3d lub 4d???? wie moze ktoras z was????????????

Ja nie wiem, nie znam się na tym 3d, niby ładnie malucha powinno być widać. Ale ja bym się chyba zdecydowała w okolicach 18-20 tygodnia. wtedy może ładniej by wyszło. Szczególnie, że to dość duży wydatek. Płeć rozpoznać można około 17 tygodnia, może trochę później (niektórzy dowiadują się po porodzie, bo maluch był wstydliwy). No ja idę nie na zwykłe USG tylko na kolejne NT. Ono jest dokładniejsze.

Ja gdzieś w 25tc,bo teraz mamy troche wydatkow w kwietniu biore ślubno a zaraz po nim pojde na to USG chyba że tego mojego lekarza przekonam zeby mi powiedzial ale nie wiem kiedy mam miec kolejne usg u niego robione bo mialam ostatnio w 14tyg teraz jest 16ty wiec pewnie nie tak szybko bedzie kolejne.Co do płci dziecka to ja mam taka cichą nadzieje ze bedzie dziewczynka ale jak bedzie chlopiec to tak samo bede szczesliwa zeby tylko bylo zdrowe:)

Z tego co wiem, na zwykłym usg dziewczyny też juz czasem poznają w 17 tygodniu. Jak lekarz jest obeznany ze sprzętem, sprzęt jest w miarę dobry, to powinno być już widać.

Genetyczne, to to co sprawdza długość kości nosowej, przezierność karkową, działanie narządów i inne. Jest po prostu dużo bardziej dokładne od normalnego. Trwa też prawie godzinę, ma na celu wykrywanie wad, sprawdzanie czy dzidziuś jest zdrowy itd.

kurcze mi ten lekarz co u mnie robi to usg mówił mi że można już zrobić. no i teraz nie wiem, no cóż zobaczę w środę jak nie wyjdzie to będę mieć normalne usg i i tak zobaczę maleństwo :D

dziewczyny nie martwcie się obwodem brzuszka bo najważniejszy jest ten Szkrab w środku. Ja przytyłam 12 kg i miałam gruuubo ponad 100 a półtora tygodnia po porodzie waga wskazała wagę sprzed ciąży. przytyłam przede wszystkim w brzuszku ale ze względu na porę roku nagromadziłam trochę wody bo byłam troszkę opuchnięta - zwłaszcza stopy. rodziłam w sierpniu ubiegłego roku. pierwsze ruchy poczułam w 18 tygodniu a w 20 znałam płeć szkraba

Prywatnie. Płacę 150 za jedno usg, a wykonuje się dwa w czasie ciąży. Państwowo można zrobić je tylko czasami, jeśli istnieją wsazania, np wiek, wady w rodzinie.

aaaa no właśnie NT będę też robić i bardzo się denerwuje ale mam nadzieję że będzie ok

Izulka, zobaczyć malca to na pewno zobaczysz, na pewno będzie śliczne. Dla mnie piękna była nawet ta kropeczka na pierwszym USG :). Także tym się nie przejmuj. Ja się na tym nie znam. A jak ci zalecił lekarz?

i ono u mnie kosztuje 130zł bo państwowo mi nie chcą zrobić bo właśnie jak oczko mówi nie było wskazań

Ono chyba też jest takie dokładne, jeśli nie dokładniejsze, bo jeszcze jest obraż w 3 wymiarach. Także chyba nawet fajniejsze :).

Agunia81 ja tam sie wogole nie przejmuje tym ile przytyje tylko martwi mnie jak to bedzie w lato bo termin mam na koniec lipca w takie upay z brzuchem hehe bedzie ciezko.Na te ruchy dziecka to juz sie nie moge doczekac:)

no więc oczko moja gin mi powiedziała żeby sobie zrobiła genetyczne właśnie żeby zobaczyć czy ok wszytko, teraz tak sie zaleca podobno. A jak dzwoniłam do lekarza który robi to usg to powiedział że można zrobić 3D ale nie ma pewności właśnie czy ładnie wyjdzie. Jak nie wyjdzie to się umówimy na inny termin :D ja jak zobaczyłam te kropeczkę na pierwszym usg zwykłym to płakałam jak dziecko ze szczęścia więc teraz to ja nie wiem jak to będzie :D

Ja na ruchy też niecierpliwie czekam, już na dniach :). Kurcze sama się zamotałam z tym usg nt i genetycznym. Coś pomieszałam, ale zaraz poprawię błąd.

okokokokokokoko no to mnie pocieszylas bo zdrowie dziecka najwazniejsze:)Przytylas cos na wadze ogolnie od poczatku ciazy??

no i to 3D jest fajniejsze bo dokładniejsze przez ten 3 wymiar właśnie :D

ja urodziłam 19 sierpnia, upały były straszne a ja się czułam rewelacyjnie. biegałam po sklepach, załatwiałam różne sprawy, w 9 miesiącu byłam kilkanaście razy w pracy. było super. zresztą ciąża była dla mnie superowa

Spoko już się połapałam, nt to jest między 11 a 13 tygodniem ciąży, a genetyczne to jest to samo tylko mocno rozserzone między 18 a 22 tygodniem ciąży :D

Agusia, zazdroszczę, chciałabym tak do końca super się czuć :) Ja przytyłam jak narazie (w sobote się ważyłam to był 16 tydzień 2 kg)