Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

mmmmmmmm, lasania super żarełko, u mnie dzisiaj ziemniaczyska + kotelciki z kurczaka i pieczarek w sosiku- szybko bo mam je zamrożone tylko ziemniaki machnąć,

Ja mam wizyty średnio co 3 tygodnie ale to takie tylko ważenie ,cisnienie ,wpis do karty ciąży i słuchanie tętna

witam w sobote i zycze milego weekendu ja spadam z mezulkiem na zakupy musimy w koncu ukonczyc podstawowe meblowanie naszego gniazdka pozdrawiam papapap

U mnie też lasania ;-) A te ślimaki to ciekawe wrzuć przepis :-). A co do ruchów to pluskanie czy nie warzne, że czuć i że to daje taką frajdę :-). Oczko-> ja kurcze chyba też muszę poszukać płaskich butów bo mi się żylak zrobił cholera! narazie taki niebieski pod skórą nie wypukły, mama mówi że to niekoniecznie musi zostać na zawsze, ale i tak w poniedziałek poszukam jakiegoś lekarza.

Cześć dziewczynki, wczoraj poczułam pierwszego kopniaka, a właściwie dwa ;-). Niesamowite wrażenie. Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli.

Wczoraj byłam w szpitalu ponieważ bolał mnie brzuch i dziecko jakoś mi się tak dziwnie rzucało więc pojechałam-to była moja pierwsza tego typu dolegliwość w tej ciąży bo jak do tej pory nic mnie nawet nie strzyklo.Więc pojechałam do szpitala im.Rydygiera(oczko wie o który szpital chodzi,bo jest też z Krakowa) gdzie usłyszałam,że nie mogą mnie zbadać,ponieważ nie mają tego zakontraktowane na ten rok i zbadają mnie dopiero jak zostanę w szpitalu.Nie zgodziłam się i pojechałam do szpitala im.żeromskiego.Tam siedziałam na korytarzu od 16-19 razem z jakąś dziewczyną w trakcie poronienia(strasznie krwawiła i też czekała).Lekarz przyszedł po 3 godzinach-bo był jeden na dyżurze i miał dwie nieplanowane cesarki.Bylam zdenerwowana(wiecie,jeszcze ta krew na korytarzu...)ale na szczęście lekarz był bardzo miły i cierpliwyZbadał mnie i zrobił usg powiedział,że będzie boleć ,bo macica jest mała w stosunku do wielkości dziecka i zaklinowało się ono w poprzek (głową naciska mi na jeden jajnik,a nogami na drugi).Mam brać magnez i leżeć..ale to jest możliwe u mnie tylko w niedzielę oraz liczyć że się obróci wtedy mnie ból puści.Dziewczyny mówię wam przekichane uczucie ,mojemu się ode mnie oberwało ,że nie umie zrobić nic porządnie tylko w poprzek:-) ale jestem przerażona publiczną służbą zdrowia...tragedia.dziewczyna krwawiła na korytarzu przez 3 godziny,przechodziło mnóstwo ludzi:pielęgniarek i lekarzy i nikt nawet nie zapytał czy nie jest jej słabo.Koszmarek...

Dzisiaj piękna pogoda. Kupiłam sobie wczoraj te buty, fajne takie płaskie, a wygodne, ekstra. Kupiłam jeszcze mężowi dwie książki, między innymi \"Jak zostać supertatą\", już czyta i twierdzi, ze bardzo mu się pdooba. A ja dostałam od mamy książkę o maluszkach, żebym już teraz sobie poczytała co i jak i żebym się nie stresowała, że nie dam sobie rady. :) Lasania wysszła rewelka. Wszyscy zachwyceni :). Kasia robisz takie kotleciki z tartych pieczarek i kostek kurczaka? Ekstra są ja robie jeszcze takie podobne, tyle że zamiast pieczarek jest ser żóły. MMMM. Malir no to gratuluję :D Ja to chyba przegapiłam motylki, kurcze normalne czuje takie pukanie od środka. Takie hmm nawet nie umiem tego opisać. Karusia, współczuję, ja też wierzyłam w państwową służbę zdrowia, ponieważ moja mama do takiej należy, ale niestety zawiodłam się. Niewielu jest normalnych lekarzy :(. Potraktowano mnie okropnie. Ehhhh wogóle już jeśli chodzi o tych ginekologów to dramat. Moja pierwsza wizyta polegała na tym, że pani doktor stara dewota szukałą największego wziernika, zebym poczuła jaka byłam głupia idąc z chłopakiem do łóżka. Koszmar. Cieszę się, że u ciebie wszystko dobrze się skończyło, mam nadzieję, że to nic nie zagraża maluchowi. Trzymam kciuki żeby się odwrócił. Może poproś go ładnie :). Pozdrawiam was serdecznie :)

Karusia następnym razem - czego ci nie życzę - gnaj do Ujastka. Na prawdę fajny szpital :-)

to obrócenie w poprzek nie zagraża dziecku,tylko u mnie wywołuje dyskomfort,bo mnie ugniata.I jeszcze ten śmieszny kształt brzucha spowodowany takim ułożeniem...ale to pikuś.Wolałam zrobić maraton po szpitalach ,zeby mieć pewność ,że nic maleństwu nie dolega.Może się przekreci a jak nie to cesara(co nie daj Boże).Mamy jeszcze duzo czasu,więc się ułożymy poprawnie:-)

Agunia--------->w razie co ,to Ujastek.Jeszcze mnie tam nie było,ale naprawdę się zdenerwowałam,bo do tej pory nawet niekiedy nie pamiętałam ,że jestem w ciąży.Przynajmniej wiem,że jest o.k

Czesc dziewczyny, dlugo mnie nie bylo ale teraz ponadrabiam bo maz wlasnie odjechal do pracy... dziekuje wam wszystkim za zyczenia imieninowe :-) a ja od kilku dni czuje takie dziwne napiecie w podbrzuszu to nie bol ale czuje sie jakby macica mi sie naciagala haha zaczelam w piatek 5 miesiac (18tc) wiec chyba to normalne o dzidzia rosnie i wogole wydaje mi sie ze brzuch mi rosnie no i maz zauwazyl ze biust tez mi sie znowu powiekszyl :-) a co tam u was???? aaa bylam z mezem w sklepie z rzeczami dla malucha swietny sklep 3 kondygnacyjny mozna tam kupic wszystko no i przy tym wszystkim oszalec haha no i mam nowy typ na wozek implast bolder ale w wersji 4kolowej bo mojego roana nigdzie nie moge napotkac

Witajcie Jestem tegoroczną styczniówką. Mój synuś wczoraj skończył miesiąc. Przede wszystkim to życzę Wam bezproblemowych ciąż i lekkich porodów (a bywają i takie... ;-) ) Wystawiłam właśnie na allegro dżinsy, króre dobrze mi służyły podczas ciąży oraz bluzeczkę, może któraś się skusi...? http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=6283793

Karusia1978- naprawdę przerażające to co piszesz o tym szpitalu, kurde ja to tak doskonale znam niestety jako dziecko wielokrotnie byłam w szpitalu, plus raz z moim mężem po wypadku i choroba mojej mamy, wspomnienia mam tragiczne, wyobrażam jak się czułaś, ale to dobrze, że jesteś czujna i pojechałaś się zbadać, no i oczywiście, że dziecku nic nie grozi. :-)

Cześć :-) przeczytałam wszystko :-) uf troche mnie nie było ... remonty remonty remonty :o A dzisiaj kupiłam płytki do łazienki w kolorze kriwsto czerwonym takie jak chciałam :D Poza tym sprzedaje moje kochane autko moją polóweczke :-( bo tak sie sypie jak domki w armenii ... :classic_cool: więc sprzedaje i kupuje coś innego ... ale i tak na 3D nie pokusze sie 200 zł lub nawet 300 zł przy remontach i zmianie samochodu to duuużo :( Szylusia - jak zmienił sie termin ? Robiąc USg wyszło troszke wcześniej że urodzisz ? :-)

eudaiomonia🌼 No to było drugie Usg,ktore pokazywało,ze dzidzia ma troszku więcej niz wyliczenia od ostatniej @,a więc nie mam terminu na 26 sierpnia,a na 22 sierpnia. Poza tym pani doktor powiedziała,ze dzidzia jest duza..ojjjjj mam nadzieje,ze jednak urodzi sie normalnej wgi,bo jak pójdzie w rodzinę męza to ło matko,u nich każdy od 4,8 kg.wzwyż sie rodzili:(:( We czwartek dzidzia miała 8 cm.:D Czuję sie ok,ale jak za dużo pochodze,albo porobie w domu od razu boli brzusio,wiec lekarka kazała mi jeszcze przez marzec polezec w domu,ale ja nadal sie zastanawiam,bo kurde potem juz wogole mi sie nie bedzie chcialo wrocic,a jak narazie cos mnie jeszcze kusi aby isc do pracy:P:P

p.s Jestem przerazona cenami Usg 3 D u was,ja mialam własnie we czwartek takie robione+doppler serduszka nawet na nowiusieńkim sprzecie,zapłaciłam 80 zł.,nagrywarka dvd nie miala jeszcze oprogramowania,ale pani doktor powiedziala ,ze jak bede na nastepnej wizycie to juz bedzie i to tez wliczone jest w 80 zł. Wychodzi na to,ze mam szczescie:D:D Aaaaaaaaaa nadal biore Duphaston,jeszcze cały marzec...:( MoniaAnia❤️kochana jak ten czas szybko leci,dopiero co pisalysmy i cieszylysmy sie,ze ci sie udało a tu juz dzidzia ma miesiac,super. Podczytuje cie na styczniówkach Jeszcze raz gratulacje!!!

hej kochana ;) Wiesz co Ci powiem moja gin też mi powiedziała to samo - powiedziała że dzidziuś bardzo ale to bardzo dobrze sie rozwija i że4 jest duża , dodała że niektóre dzidziusie sie tak dobrze nie rowzijają jak moje .... hm żebym jeszcze sie objadała albo coś ... ale tak nie ma jem to co musze i jak odczuwam głoda . U męża w rodzinie były przypadki 5 kg niemowlaków :p O jej a co sie stało że siedzisz na L-4 ? Coś nie tak z brzuszkiem ? Nie doczytałam na kafe ? Ja chciałabym bardzo ale to bardzo bardzo bardzo wrócić już do pracy ... już 2 miechy w domu siedze :o nudze sie już tak że gram w gry na komputerze :p A co do 3D - narazie mnie nie stać - jutro kupiec przyjeżdża po mój dupowozik a potem ;) musze cosik kupić i zarejestrować ... znowu kasa :o remont łazienki narazie wyszedł mnie 8 000 a gdzie reszta ? Kuchnia , pokój dzienny i do spania ? Nie chce myśleć ile kasy na to pójdzie ale mam nadzieje że w końcu spełnią sie moje marzenia i mieszkaniu bez teściowej :p :p :p :p :p

rozwija i że4 jest duża - wyjśnię może tą literówke :p chciałam napisać że \"mój dzidziuś sie bardzo dobrze rozwija i jest duży jak na swoje 13 tygodni \" ... bo nie wiem i nie wiem kiedy sie dowiem jaka płeć dziecka :-) Pozdrawiam

No ja dzis według Usg juz kolejnego mam 14 tc i 3 dni:D:D A siedze na L4 juz od początku lutego,bo od początku ciązy mam mocne bóle podbrzusza,czasami tak mnie tam rwie,ze wydaje sie,ze zaraz wszystko wypadnie.Dlatego mam lezec i odpoczywac powinno przejsc do końca marca,no i wtedy moze pojde do pracy

Anabanana-------->to super krem ja też go mam i mam nadzieję że trzecie dziecko nie przysporzy mi rozstępów,bo jak do tej pory miałam szczęście ich uniknąć

a gdzie kupowałyście na allegro ?? Może linka podacie z allegro albo innej stronki gdzie są te kremiczki ?? :-)

Cześć dziewczyny. Wróciłam właśnie, ale to schizole pociągami jeżdzą dajcie spokój. O butkach wam pisałam, że sobie zakupiłam. Załatwiliśmy dowodowe sprawy, mojego jeszcze niestety nie ma. Już tylko tydzień został do tego USG chyba oszaleję. Ale dzisiaj mama zrobiła nam niespodziankę, bo próbowałam zwykłym stetoskopem posłuchać maleństwa ale nie słyszałam. I przyniosła dzisiaj od położnej wzmacniacz taki przenośny. Taki z taką głowicą jak do USG i słuchaliśmy w domu serduszka :D Kurczę ale pięknie biję. Moi rodzice zachwyceni, my też. Chciałabym mieć takie cudo na własność. Oglądałam ten wózek i jest rewelacyjny. I zdecydowaliśmy się na niego. Kolor wybierzemy za jakiś czas, a dokładnie do marca, bo w marcu chcemy kupić ten wóozek. :) Pozdrawiam was serdecznie PS. I dostałam w prezencie od mamy jeszcze dwie książki, o wychowaniu i ogólnie o maluchach. Ufff, przeczytałąm trochę i przestałam się tak panicznie bać.

czesc mamusie ja kupilam mustele na na allegro bo po pierwsze u nas w aptekach nie moglam znalezc a po drugie cena na allegro jet bardzo dobra oczko a na jaki wkoncu wozek sie zdecydowaliscie bo cyba wczesniej nie doczytalam???

anabana jaką mustelę kupowałaś różową i za ile ? Może linka podasz z allegro którą nabyłaś ?? :-) pozdrawiam

ja kupilam rozowa na rozstepy (stretch marks double action) i w dodatku za bardzo dobra cene tylko 69zl za 200ml!!!! napisze do teh sprzedajacej i zapytaj czy nie ma jeszcze tych kremikow, ja jako kupujaca moge ci polecic ta allegrowiczke dobra cena, mily kontakt szybka przesylka no i krem w 100% oryginalny http://allegro.pl/item313711545_ciaza_rozstepy_to_krem_dla_ciebie_mustela.html

A powiedz używałaś go wcześnej ? Kurcze nie chce sie pomylić ale Ty już chyba masz dzieci ? Dobrze mysle no i chciałam zapytać czy wcześniej też go stosowałaś przy wcześniejszych (ej) ciążach (y) ??? ;-) Pozdrawiam