Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

moj maly coraz mniej sie rusza, wiem, ze nie powinnam sie martwic bo nie ma miejsca itp ale jakos mnie to meczy ze on taki cichy sie zrobil :( a jak jest u Was?

Guślarka, wiem coś o tym. Po dzieciach najbardziej widać uciekający czas. Niedawno Szwagierki były w ciąży, a tu jeden maluch będzie miał 2 latka drugi 3. Do tego jeszcze dwóch chłopaków po których z roku na rok widać czas :D. Karusia nie wymądrzasz się :D. Podobne rzeczy czytałam u siebie w książkach i podobnie mi też mama mówiła :) Guślrka ale dokładnie o co ci chodzi? Jakich imion nie wolno nadawać? Jeśli tak to proszę to jest Ustawa z dnia 29 września 1986 r. Prawo o aktach stanu cywilnego Art. 50. 1. Kierownik urzędu stanu cywilnego odmawia przyjęcia oświadczenia o wyborze dla dziecka więcej niż dwóch imion, imienia ośmieszającego, nieprzyzwoitego, w formie zdrobniałej oraz imienia niepozwalającego odróżnić płci dziecka.

guślarka--->zakupy super.Jakie kolorki wybrałaś? łóżeczko miśki stoi już skręcone i pościel obleczona.Mówiłam mężowi ,żeby jeszcze zaczekał,ale się uparł.Fajnym rozwiązaniem jest szuflada pod łóżeczkiem.Ja mam taką zamykaną od góry więc się tam nie będzie kurzyć i można schować pampersy i jakieś zabawki czy coś.Fajna jest też falbana maskująca którą się zakłada pod materacyk,bo jak łóżeczko podniesione jest na najwyższy poziom to nie widać prześwitów między szczeblami i ładnie się komponuje z całością.Taki bajer a cieszy;-)

Już wszystko wiem :) Mogę dać córce na imię Gaja, ale sama zastanawiam się jeszcze nad Łucją, oba te imiona są śliczne i przyznam szczerze, że jestem w kropce. Jak mała się urodzi zobaczę, które bardziej do niej pasuje :)

karusia dzieki za porady!!! guslarko nam chyba wszystkim chyba chodzi o to ze bedziemy mialy dziecko "na wlasnosc" tzn ze bedzie nasze, bedziemy je kochali i bedziemy z anie odpowedzialne i to na zawsze... julka gratuluje zakupow.. jej ja juz wozek mam od 2mcu a lozeczku stoi juz przygotowane haha a o co chodzi z tym spisem imion? mamy wpisywac jakie my chcemy nadac czy jak? a co do snow erotycznych to tez miewam i to czesto, nmawet tak planuje w oczekiwaniu na meza jak tam sie pobawimy a jakprzyjezdza czar pryska i cala ochota odchodzi, nie powiem bo libidodopisywalo mi do jakiegos 6mca ale potem spadlo do 0 :(((

Bez problemu możesz takie imona nadać dziecku. Co do tych obco brzmiących, jeśli rodzice są polakami, to zgodnie z ustawą o języku polskim musi być spolszczone :) Stąd biorą się Dźesiki, Kewiny, Barjany i inne :)

Julka, ja wczoraj tak długo nie czułam żadnych ruchów, że nawet miałam do lekarza jechać. Ale potem jak się położyłam w dzień to mała zaczęła mnie smyrać:) I w nocy też podskakiwała. Ale martwiłam się też. Dziś też jakaś taka spokojna jest...

Biorę magnum zdrowitu to jest magnez potas i b6, ale może być też magnez z b6, ja miałam taki to brałam, właśnie kończę opakowanie. Niby pomaga, przynajmniej co drugą noc mam spokojniejszą :)

Anabanana ja biorę Magne-B6 2 tabl na noc i mnie pomaga i na bóle brzucha i na skurcze nóg. Rano też biorę 2 tabl.

ja wczoraj sie chwalilam, ze mnie brzuch nie boli a dzis w nocy jak sie przewracalam z boku na bok to tak mnie co ukuło ze myslalam, ze odpadne :o i to ze dwa razy... LadyMia dzieki :)

guślarka--->to zakupy masz z głowy... ja też myślałam o różowej pościeli do wózka ale mam czerwony i nie pasowało mi to jakoś,więc mam seledynową...

Muszę wam powiedzieć, że pogoda dla nas jest przychylna, nie ma upałów, jest w sam raz, bo tak chyba bym się załamała... A druga rzecz, już nie mogę się doczekać aż wezmę na rączki, aż usłysze jej płacz, zobaczę uśmiech, poczuje zapach :) ech....

Fakt, pogoda sprzyja, u mnie jest około 22-23 stopnie. Także nie jest źle. Ale mi się już tak strasznie nie chce ruszać nigdzie, coś okropnego. Jutro posiedzę sobie cały dzień w ogrodzie :). Jak ja się cieszę, że już mam wszystko. Wczoraj ostatnie zakupy, nakładki na piersi do karmienia i parasolka do wózka. Czekam już tylko na juto, bo jutro wizyta u ginekologa i na niedzielę, bo przyjeżdza mąż :). I to już prawie ostatni raz wyjeżdza, jakoś przetrwaliśmy. Dla mnie to było okropne, od samego początku jesteśmy razem cały czas, nie było takich długich rozstań.

Gość ___chimerka___
Karusia, powymadrzaj sie jeszcze troche, pliiiiz. Czy mialas tak w poprzednich ciazach albo spotkalas ciezarne, ktore do porodu nie mialy zadnych objawow typu skurcze, bole brzucha, zero rozwarcia, a potem nagle zaczela sie akcja porodowa, oczywiscie mam na mysli akcje bez wspomagaczy typu oksy... Zobaczymy czy Zuziak da mi w kosc, ale jesli nie to ja od pocz. 2009 rozpoczynam kolejne starania, tzn rozpoczynamy je wspolnie z mezem:) A propos tych anglobrzmiacych imion to nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to kupa smiechu. Pracowalam w szkole i miewalam Kevinow, Jessici, Daisy i wszyscy pisani po angielsku:) Do tego zazwyczaj sie to kiepsko komponowalo z typowo polskim nazwiskiem

haha fakt co do imion to masakra...my wybierajac imie kierowalismy sie tym aby bylo ladne, zeby dziecko sie go nie wstydzilo i zeby pasowalo do nazwiska.. jezeli pamietacie chcialam miec Jezynke ale to byl moj wymysl i nie wiem jak potem inni reagowaliby na to imie dlatego potem zdecydowalismy sie na Piotrusia albo Martynke ;)

Coś o tych imionach wiem, moja mama opowiada o dzieciaczkach z takimi imionami i polskimi prostymi nazwiskami, to samo mój mąż :) a i ja się naoglądałam w kartotekach takich dziwnych połączeń. Anabanana Jeżynka :D Jejku jak mi się to podoba :D.

Gość ___chimerka___
Z drugiej strony, kolejna skrajnosc. Moja kumpela w 24tc przegladala imiona staropolskie i decyzja padla na Drzewoje!

haha moj maz byl uparty przy jezynie ale potem sam zaproponowal martyne-a to imie mi sie tez podobalo juz wczesniej, stwierdzil ze moze bedzie jak martyna wojciechowska i bedzie miala zamilowanie do samochodow... to pasowaloby mu bardzo bo sam jest fanatykiem i posiadaczem starych amerykanskich aut :-)

Gość ___chimerka___
Ja myslalam zawsze o Poli, ale o samodzielnie funkcjonujacej Poli, nie skrocie od Apolonii. Pola bedzie nasza druga coreczka, chociaz Misiek jest absolutnie na nie jesli chodzi o to imie:)

Hehehehe, Jeżynka :D Słodko brzmi :D Ale Martyna też fajnie, właśnie mam skojarzenia z Wojciechowską :D Chimerka w żadną stronę przesada nie jest dobra :D