Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

mniam ciasto drozdzowe >>>Malir az ci zazdroszcze ja sie ratuje wafelkami i lodami, bylam w sklepie i zrobilam zapasy a moja mala usnela w aucie wiec teraz ja przelozylam do wozka i dalej spi :-)

anabanana1983-> no to teraz ja ci zazdroszczę mój maks ciagle na cycu

malir moja mala najchetniej tez spalaby caly dzien przy cycku, naet nie dziala na nia dobudzanie i szczypanie po polikach no i nie mowie ze na rekach tylko u mnie jest spokojna maz ja ja bierze to sie wydziera w nieboglosy... ale tak to juz jest chyba z tymi dzieciaczkami karmionymi piersia... dlatego ja naparawde nie moge narzekac na moja Martynke wiadomo ma lepsze i gorsze dni i noce ale no ogol jest grzeczna :-)))) kochana zycze ci wytrwalaosci!!!!!!!!!!!!

już teraz jest ok, ale się przestraszyłam bo nie wiedziałam co się dzieje i wsiadało mi na psychikę

ja na razie z diety wyeliminowałam mleko i jaja, bo podejrzewam, że ma skazę. Od kiedy przestałam wcinać nabiał i jaja młoda nie ma krostek. Ostatnio jak zjadłam lazani, gdzie jest beszamel i ser, to ją lekko wysypało. Owoce i warzywa jem normalnie, tylko unikam niektórych, albo jem w małych ilościach. Julka też raz wisiała przy mnie praktycznie przez 2 dni, ale jej później przeszło. Teraz nie mamy problemów z karmieniem, a cyce są pełne mleka

dzien dobry... my niedawno wstalysmy ja pije kawke jeszcze w piza,ce a malutka juz wystrojona haha spi przy cycku, ok 12 wybieramy sie do lasu na spacerek i grzyby a jak 2w1 przyjemne z pozytecznym. Poprosialammame zeby kupila mi te krople sab simplex-na w razie czego (ona mieszka w niemczech) i przywiezi mi za 2 tyg cena 8euro za 30 ml jak ogladalam na allegro to kosztowaly jakos onad 40zl+przesylka hmmm ladny ktos robi interes... moze ktoras z was tez chce? to koszt bylby 8euro +przesylka do was ? pozdrawiam i zycze milego weekendu

A ja walcze z połączeniem , internet wysiada a chciałam posłac fotki małej ehhh.U nas na razie spokój małe śpi uff uff

moja Martynka usnela a ja wsunelam paczke wafelkow i lody wrrr zgroza z tymi moimi slodkimi zachciankami... no i ogladam akademie policyjna po raz chyba setnyyyy widze ze chyba wszystkie mamuski wyjechaly na wakacje do cieplych krajow a tylko ja zostalam ale co tam fajnie czasami pogadac samemu z soba hahaha a przepraszam pliszka jest jeszcze ze mna :-))))))))))))))))

Cześć :) Anabanana nie do ciepłych krajów a do Nowego Targu, Niedzicy :). Mieliśmy dzisiaj wycieczkę :). Jutro planujemy wycieczkę do zoo :). Miałam dzisiaj trochę problem, bo zmieniłam kilka dni temu Mikołajowi mleko na HA, no i biedaczek zaczął robić częsciej kupki, zmieniły wszystkie swoje parametry :). Niby powinno być łagodniejsze dla brzuszka a tu zonk. No i wróciliśmy do starego :). Od razu lepiej :). Muszę sobie kupić spodnie i farbę do włosów. Mam dość swojego koloru, a moja szanowna musi mieć jakieś spodnie, bo zostałam tylko o jednych. :). Jutro może podlecę po południu i sobie kupię. Poza tym dzieciątko zaczyna wyrastać z rozmiaru 56 a nie mam śpioszków na 62 :). Ale widzę, że mamuśki jeszcze mają problem z zawitaniem do nas :).

bo pliszka jak karmi to siedzi na necie bo tylko wtedy ma czas, hahahah :)

a moja Martini pospala do 19.15 wykapalam ja nakarmilam potem wzielam ja w lezaczku do lazienki i patrzyla jak mama pluska sie w wannie :-) teraz zjadlam kolacykjke wypilam kakao a malutka polozylam do spania bo juz oczka same jej sie zamykaly hmm a moja mala nie robila kupki od poniedzialku ale podobno tak jest przy piersi albo dzieciaczek robi do kazdej pieluszki a i tez potrafi nie robic przez 14dni tak mi mowila polozna nie martwie sie bo mala jest spokojna brzuszek ma miekki i puszcza duuuzo baczkow :-) wiesz Oczko a moja mimo ze sie urodzila 57cm dluga nadal wchodzi we wszystkie ubranka 56 na poczatku nawet i one byly za duze haha fakt ze zakladam jej tez niektore ubrania na 62 albo 0-3 i mysle ze sa to rozmiary faktyczne bo mam praktycznie same h&m, george,adams,cherokee,next czy wojcik ale po samej jej widze ze urosla i wogole mi se wydaje ze z dnia na dzien jest wieksza

Sorki dziewczyny że się wtrącam jestem majową mamusią 2008r i przez przypadek jakoś na was się napatoczyłam mogę wam napisac coś o szczepionkach tych płatnych bo sama się o nich z kafe dowiedziałam u nas na forum mamy pediatrę i ona mówi że te szczepionki 6w1 są lepiej oczyszczone i tak jak pisałyście mniej skutków poszczepiennych mój miał już dwie dawki i bardzo dobrze je znósł ja płacę w aptece 220zł infanrix hexa jest jeszcze pentaxim i jak zaczyna się hexa to do końca trzeba hexa-dzwoniłam do producenta bo miałam wątpliwości. Mój syncio miał takie kolki że nic mu nie pomagało ani masaż brzuszka ani bobotic suszarka też zawiodła wybawieniem były czopki viburcol są naprawdę dobre i szybko działają więc polecam bo sama to przechodziłam mały darł mi się przez 5godz przez 5 dni to było straszne. życzę wytrwałości w karmieniu piersią bo są czsami kryzysy ale trzeba to przetrwać u nas dziewczyny potrafią teraz jeszcze karmić co 2 godz w nocy też ale się nie dają :) Pozdrawiam

no a na 62 tez juz mam pelen komplet ubranek juz nic nie musze kupowac teraz ogladam na 68 albo 74 choc tez mam 2 kartony ale zawsze mozna cos dokupic :-)

a i jeszcze jedno w tych szczepionkach płatnych jest o wiele lepsza wzwB niż z NFZ-tu i to też jest plusem

Anabanana Mikołaj miał 57 też mieścił się we wszystkie ciuszki, ale teraz zaczyna wyrastać :). Niech rośnie chłopak :). Tyle, że ja to widzę tylko po ciuszkach i jak go podnoszę, bo jest cięższy. Ale tak to nie. Dopiero jak wysylam zdjęcia rodzinie, to mówią, że z dnia na dzień jest inny. A co do szczepionki, to ja też 6w1 miałam jeszcze jak mały był w brzuszku. Szczepimy się 16 :). Wtedy też mamy usg bioderek i ja mam wizytę u gina :). Zobaczymy na co się zdecyduję. Czy spiralka, czy dalej tabletki. Tylko jak wybiorę tabletki, to pewnie z czasem będą zbędne bo nie będzie mi się chciało. Jak zawsze.

a ja w poniedzialek umowie sie do gina znajac zycie bede musiala poczekac jakies 2 tyg na wizyte ale spoko zobacze wogole co z ta moja @ czy to wogole jest to haha no i tez pomysle o jakijsc antykoncepcji hmm tabletek chyba nie chce kiedys bralam 5 lat bez przerwy a potem jak odstawilam dopiero po ponad 2 latach zaszlam w ciaze wiec jakos teraz czukje rezerwe do nich myslalam o spirali ale kolezance sie obsunela i zaszla w ciaze cale szczescie ze plod dobrze sie rozwijal i nie wrozl w nia spirale usuneli a mala urodzila sie cala i zdrowa ale niestety zdazaja sie gorsze rzeczy... no i mam dylemat haha

No ja tabletki też brałam. Wcześniej uzywałam plastrów i d... urosła mi jak cholera. Tabletki brałam Yasmin. Ehhhh ale zero z czasem libido spadało, spadało, spadało. A spirala hmmm, znajome, które używają są zadowolone. Przy tabletkach też można wpaść, jak przy wszystkim. A spiralke sprawdza się co miesiąc, albo zawsze kiedy chcesz czy jest na miejscu.

dobry wieczór babeczki!!1 U nas marudno. Tzn mała sie budzi ok 8, 9 i zaczyna marudzić, tzn przewijanie butla maruda przewijanie butla maruda, mało śpi dwa razy po 4 h ciagiem a reszta takie drzemki po 1 h Dobrze ze spi w nocy .odpukać . Spadam do łóżeczka poki małe śpi troszku odpoczne . buziale :)

no wlasnie to wygoda bo nie trzeba pamietac no i na dluzsza mete jest bardziej oplacalna niz tabetki no wsumie moja mama ma teraz zalozona i jest zadowolona kiedys tez miala w czasach mniej rozwinietych :-) i tez sobie chwalila wiec chyba jednak zdecyduje sie na spirale

Moja mama też miała spiralę i była zadowolona, szwagierka ma i też jest zadowolona, znajoma też ma i też jest zadowolona, więc coś w tym jest. Ja też się chyba zdecyduje. Nie trzeba pamiętać codziennie. A cena hmmm, sama mówi za siebie. Polecana przez mojego gina spiralka 140 zł w jednej z droższych aptek w mieście, a tabletki 40 zł miesięcznie. Widać różnicę. A w ciąży nie chce być przez najbliższe 2 lata. Pliszka nie martw się. U nas w nocy też jest spanie. No w sumie budzenie się co 3 godziny na jedzenie, ale potem sen. A w ciągu dnia. Drzemki po godzinie, jeżeli w ogóle. No chyba, że jesteśmy na spacerze.

tylko 140zl ???????????? jestem w szoku moja mama jakies 7lat temu palcila ok 800zl Oczko a ta spiralka ma jakas nazwe? u nas noce sa dobre mala zasypia ok 22-23 i budzi sie dopiero ok 4-5 no i potem nad ranem wiec czasami mozemy polezec w lozku do 10-11 :-)

schoering'a to jest spirala srebrno miedziana. Twoja mama zapłaciła tyle bo pewnie ma założoną spiralkę zawierającą hormony. Ta jest zakładana kobietom powyżej 35 roku życia. A ponoć ceny sięgają nawet 1500 zł. A te zwykłe spirale są w granicach 100-200 zł.