Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

a jeszcze cosik wrzuce ;) http://marzka84.wrzuta.pl/film/8pxCNpisQo3/a_tak_sobie_drepcze Byliśmy dzisiaj na sali zabaw. Julka jak na razie wchodzi jeszcze za darmo, ale jak już zacznie dreptać, to trzeba będzie płacić. Max tak tam szalał, że normalnie nie szło go z tamtąd wygonić, siedzieliśmy tam ponad 3 godziny. Julka generalnie też się ładnie bawiła, co widać w załączeniu ;) W przyszłym tygodniu jadę do Zabrza i może się zdarzyć, że mnie nie będzie. Z chęcią bym się z kimś spotkała, tylko czy ktoś by chciał?

Gość ___chimerka___
Bromba - wkurwiająca sprawa z tym jedzeniem. U nas jest różnie, wczoraj bylo oki, ale dzis troche gimnastyki trza. Boże, jak ja zazdroszczę tym ktorzy nie mają z tym problemu. Dzis bylam z Małą na muzyce w Yamasze i tam taki tłusciusi bobas, i matka mi mowi, ze w ogole nie ma problemu z zarciem, po prostu Mała wsuwa. Czasem jest tak, ze Mała je obiad przez godzinę. Cierpliwośc sobie wyrabiam jak cholera. Bromba - ile waży Mały? Ja bylam z Małą u lekarza, ale ona nie widzi zadnego problemu, bo jak twierdzi dzieci tak mają, poza tym Mała jest w 50 albo w 75 centylu więc żadnych badań mi nie zlecila. Za miesiąc mam przyjsc na wazenie zeby zobaczyc co i jak. A w sumie Mała od 6 miesiąca przybiera ok 300-400 gram na miesiąc więc rewelki nie ma. Gorzej je od kiedy 7 miechów skończyła. Wczesniej miałam dziecię ideał

chimerka - u nas sprawa zaczęła sie rypać po pobycie w szpitalu i tej pierońskiej biegunce. To był chyba rotawirus złapany w szpitalu na laryngologi a bylo to praktycznie 2,5 mca temu. A sprawa z waga wygląda tak ivo urodził się 20.08 5 marca ważył 7900 i było cacy. 20.03 szpital i jakoś 23 czy 24.03 ( siedem miesięcy) w trakcie biegunki spadek wagi do 7700 biegunka była gdzieś do 26.03 i potem ze 2 dni dietka. Nie kotrolowałam wagi. Po tych akcjach młody jadł ze 4 dni jak wariat i nawet budził sie w nocy na flachę. No a po tych 4 dniach się zaczęło. Jedzenie w kratkę. Są dni, że je cudnie potrafi na jedno danie wciągnąć 300ml. jarzynek z mięsem ale to sporadycznie. Zaniepokoiło mnie to, że miałam wrażenie, że pampki (mamy dalej 3) robia się luźniejsze w pasie, bo tak to nie widać żeby jakiś wychudzony był. No i umówiłam sie do pediatry. Byliśmy jakoś 2 tygodnie temu akurat jak Ivo kończył 9 miesięcy i waga była 8140. Czyli przez 2 miechy przybrał 440gramów. Trochę mało. Lekarka zdziwiła się, że ja daję mu 2 razy dziennie warzywa i pyta czy on kiedys gruby był? I skąd ten pomysł. To ja jej na to, że niechętnie jadl kaszę a wymiatał jarzyny i skonsultowałam to z jej zmienniczką i ona mi przyklasnęła i stwierdziła, ze młodemu to z pewnościa nie zaszkodzi. Tyle, że Młody jedyne co chetnie je to jarzyny. Mlekiem gardzi. Kaszę wieczorem na wcisk. Zaczęłam mu podawać kaszę zamiast jednych warzywek - efekt jest taki, ze bilans zjedzonego papu wypada jeszcze gorzej. I masz babo placek. Za tydzień chce go znów zważyć na dokładnej wadze u pediatry bo mojej w domu średnio ufam.

ło jesu chimerka ależ poplątałam się na końcu we własnych myślach Ale bystrzejsza jesteś pewnie ode mnie i złapałaś o co biega:D Chodziło mi w tym końcowym fragmencie o to, że ta pani dr, u której byłam ostatnio zaordynowała kaszę częściej - a ja mam problem bo młody ma na nią dlugaśne zęby. No chyba klarowniej.Uf

bromba a może zagęszczaj młodemu zupki tym misiowym ogródkiem, albo kleikiem

Marzka- dzięki za radę, będę probować. Do tej pory zageszczam mu kaszą manną albo jęczmienna i to ma konsystencję "łycha stoi" Ja myśle, że suma sumarum to ten mój dzieć nie je aż tak strasznie mało bo jak się matka zaweźmie to wpompuje w niego trochę ale trzeba przyznac, ze on ma chyba motorek w tyłku i wszystko błyskawicznie spala. Ostatnio śpi mi po 1,5h dziennie i cały czas zapierdziela. Nawet jak go do wyrka wpakuję, bo musze coś zrobic to łazi, czolga się, staje, siada, znów staje i tak w koło macieju. Serio sa dni, że mi wciaga nawet 2 razy po 300ml jrzynek w tym raz ze spora porcja mięska. no i kaszę wieczorem taką "łycha stoi" to na wcisk wpycham mu jakieś 150 - 180ml( oczywiście te ml to o wodę mi chodzi, jak wsypię kaszę to tego jest troche więcej). Mleko różnie, rano z reguły ładnie ale czasem sie zbiesi i tylko 90 albo 120 pociągnie. Najgorzej jest z tym posiłkiem koło17. No i co z tego jak i tak wychodzi, ze za mało przybiera. Więcej nie umiem w niego wpompować. Zobaczymy jak sie pójdziemy zważyć. Może sie cos poprawiło. Pampki 3 nadal luźne i pupa mu do nocnika wpada i nie chce na nim siedzieć. W psodniach spoko, ale z gołą dupka ani chwili.

bromba ja tam na razie Julki nie sadzam na nocnik bo mi do niego wpada, taką ma chudą dupinę. Julka ostatnimi czasy zjada mi 4 posiłki albo i 3, wszystko zależy od jej nastroju. Rano i wieczorem jest kaszka (moje dziecię samego mleka nie uznaje) Zupka, albo jakiś inny mój wymysł, czasami słoiczek. Dostanie czasami kanapeczkę, kawałek parówki. Po pierwszej drzemce dostaje banana. Zdaży się jeszcze 3 porcja kaszki, ale to już zależy od nastroju Julki. Dość często się jeszcze zdaży że poje z nami obiadu i jeszcze dołączy się do jedzenia Maxia. I czuć po niej że przybiera na wadze, nie wiem dokładnie ile, ale jest coraz cięższa

Gość ___chimerka___
To Mały Ci ladnie wciąga. Kaszy to Lejdi max na 150 wody, no jak dodam do tego owoców to z 200, mleka max 180 Wody +mleko i trochę kaszy, bo u nas wszystko z łyżeczki idzie. Butli już dawno powiedzielismy goodbye. O 300 jarzynek to mogę pomarzyć, jak zje sloik 190 to jest cud ostatnimi czasy, gotowanym Mała rowniez gardzi. Lejdi waży moze z 9300, 9200, tak szczerze to zależy jak i gdzie się ją na wadze posadzi. Jedynie co je ładnie to owoce ze sloika i Misiowy jogurcik, oczywiscie jak do pierwszej łyzeczki otworzy łaskawie dzioba. U nas wszystko idzie na wcisk:D Pampki już od dawna mamy 4. a nocnik specjalnie kupilam taki z mniejszych co by się ta Mała pupina nie zapadała:)

dziewczyny to może ja mam się cieszyć, że młody ma taką przemianę materii???? Ale sama powiedz chimerka 440 gramów w 2 miesiące to ciut mało co? Jak do tego podchodzi Twój pediatra? Może moja przesadza?????? Młody na zabiedzonego nie wygląda. Ma chyba jakieś 77cm no i te nieszczęsne 8140g

Gość ___chimerka___
Moja jak zwykle uważa, ze wszystko jest oka i powiedziala, ze nie będzie pokazywala palcem po kim Mała jest długa i chuda. Mała jest chuda, tzn tak mi sie wydaje, ale wagę ma, nie wiem hał kam, bo przeciez lekka nie jest. Wiesz co, gdzie tam napisali ze powinny ok 500 gram miesięcznie, ale moja pediatra uwaza ze sedno w tym by dziecko przybierało. A w którym centylu jest Ivo?

bromba najważniejsze aby Ivo dobrze się rozwijał, także aż tak się wagą nie przejmuj w szczególności że teraz to go nosi, to kiedy to ma mu się w sadełko zawiązać? Pogadaj ze swoją pediatrą, ale uważam, że nie jest najgorzej

hej babki, Marzka Jula poprostu boooska! Oko glowa do gory! Gunia echhh olac dziadkow jezeli nie potrafia docenic ani was ani waszych cudnych dzieci!!! co do jezdzikow to mamy juz taki trojkolowy rowerek na dwor i jest super ale do do,u chcialabym kupic malej taki jezdzik-pchacz, jak bylam ok miesiac temu u znajomych ktorzy maja 2letnia core martyna dorwala sie do takiego pcgacza i zasuwala jak Jula Marzki wiec mysle ze spodobalby sie mlodej no i jezdzik z ktorego potem miala by poxytek myslalam o takim http://allegro.pl/item650149495_chodzik_pchacz_odpychacz_playskool_hasbro_akij.html albo http://allegro.pl/item642615863_muzyczny_chodzik_jezdzik_pchacz_fisher_price.html martyna tez juz zaczyna sie gramolic do wstawania do lawy i kanapy w salonie, nie chodzi wzdluz bo zabardzo nie ma gdzie bo tak owej mebloscianki nie mamy ale probuje z lawa :-) na dzien dziecka kupilismy malej lale http://allegro.pl/item652765508_lalka_interaktywna_slodki_bobas_10_funkcji.html alez jej sie podoba ciagle sie do niej smmieje daje smoka albo karmi butelka :-) normalnie mala mamuska :-) malzon otworzyl firme teraz zalatwia ostatnie papiery i zacznie pracowac a ja bede jego sekretarka.. troche mnie to przeraza, dom mala i jeszcze papiery ale co tam dam rade :-D wlasnie szykuje sobie w pokoju garderobianym biuro haha ciekawe jakmi to wyjdzie ;-) pozdrawoiam was goraco!!!

Hej laski :) Nie martwcie się że dzieci jedzą za mało. Jedzą tyle ile im potrzeba. Miki jest fajny pulchniutki ale nie je za dużo-rano 120ml mojego mleka, potem ok. 150-180 kaszki z owocami, potem cycek, potem danonek i zupka/obiadek - ten mały słoiczek jeszcze bo dużego nie zje na raz. A waży 10,5kg. I też jest ciągle w ruchu - aż wiecznie mokre włoski. Wstaje, siada,raczkuje, drepta przy meblach i znowu wstaje, siada... :D:D:D Jesli dzieci są pogodne i szczęsliwe to po co się martwić??

Cześć lasencje. Ja zarobiona po uszy, nawet nie mam czasu poczytać dokładnie. I za chiny ludowe nie potrafie przypomnieć sobie ile jadł mój syn jak miał niespełna rok... Masakra,ale to wina tego Niemca. No, Alzhaimera. Bromba, na razie czekam na @ - liczę, ze nie przyjdzie. A jak przyjdzie, to zaraz po idę do gina i w dupie mam wszystko. mam dosć czekania i stresów.

Gość uedaiomonia
wiecie co ja też czekam na @ z odstawienia . ale ze mnie palant miałam antyiotyk i nie miałam dodatkowego zabezpieczenia ... uups mam yasmin narazie przytyłam 3 kg ale już zdążyłam je zrzucić po szpitalu schudłam 4 kg :D super dieta ? baby do szptala na 8 dni jest luxus jedzenie szczególnie po operacji migadłków - 3 litry dziennie wody i nic sie nie je 2 dni bo nic nie można przełknąć :p heh no a u nas postęp Miko jak na czworakach lata po pokoju przekręca sie na jednej półdupce i podpiera sie jedną ręka i siada ale siedzi chwile po czym znowu na kolana nie chce siedzieć nie chce leżeć tylko na brzuchu !! Obcinałyście już swoje dzieciaki ? Planuje kupić sobie jakąś maszynke do włosów ale potrzebuje dobrą żeby nie poparzyła maluszka przypadkiem !! Miałam zapędy do fryzjerstwa więc męża obcinam naszą Rowentą ale pies zeżarł nakładki plastikowe a to stary model więc męż góra nożyczkami boki i dół właśnie maszynką ale jest metalowa .... a po 5 minutach sie tak nagrzewa że poparzyłabym małego . Kupiłam wczoraj mu skarpetki w rozmiarze : 23 - 26 ... na duże dziecko on ma noge dosłownie ogromną buciki ma 22 ... z rzepem ale ma wyskie podbicie i szukam jakiś trampek na wiązanie . Z mężem luxus :) zero kłótni po pracy pomaga mi i napisał mi kiedyś sms-a że ciężko jest cokolwiek zrobić przy Miko ... :D hehe to było dobre doświadczenie ten szpital całuski zapraszam na kawke DOUWE GOLD tą czarną też mam ale jest mocna i parze ją zawsze mojemu ojcowi on lubi mocniejsze kawki :)

Gość euedaiomonia
uu urwało mi E z mojego nicka to ja oczywiście EUDA :D

Witam Was wszystkie Mam pytanie czy moze wiecie jaka moze byc przyczyna ze moj maly zasypia z pol godziny z rykiem i tez bardzo czesto sie z placzem budzi. Myslalam ze moze pierwszy zabek idzie, ale miesiac juz to on nie wychodzi na pewno, tym bardziej ze z dziaslami nic sie nie dzieje. Juz nie wiem co mam robic, on jak go klade wyje jakbym mu krzywde robila, juz tak jedzie z miesiac za kazdym razem zanim usnie jest totalny wyk, ryk, tragedia. Nie mam pojecia o co chodzi.

zwykłą z Julką przechodzę dokładnie to samo. Jak przychodzi pora spania to ją kładę, wychodzę i zamykam drzwi, a ta się drze nie miłosiernie. Po prostu przeszłam nad tym do porządku dziennego. Teraz te ryki są coraz krótsze, a czasami nawet ich nie ma. Najlepsze wyjście jest jak nie widzi, to o wiele szybciej się uspokaja. Mam nadzieję, że i w waszym przypadku tak będzie

No wlasnie dodam jeszcze ze w ciagu dnia tez duzo marudzi, codziennie. Jesli chodzi o jedzenie to malo je, obiadku zje gora pol malego sloiczka gotowanego przeze mnie. Kurcze a moze bym mu tak poszla krew zbadac, jak myslicie? Moze to miec wplyw na jego niehumor i ryki?

Marzka ja tez tak chcialam robic, ale on od tego ryku az sie dusi i sie boje.Julka tez sie dusila czy poprostu plakala i nic z jej oddechem sie nie dzialo?

zwykła czasami się zanosiła, ale skoro mówisz, że mało je, to może dlatego jest marudny. spróbuj mu dawać częściej kaszki, mleko. Może daj kawałek chleba, bułeczki do rączki i niech gryzie, nawet jak nie ma ząbków. Poradzi sobie. I nie jest tak, że zostawiałam ją tak do końca samej sobie, jak słyszałam, że płacz się zmienił, czy coś innego to zaglądałam tak aby mnie nie widziała aby skontrolować co się dzieje

Karusia niestety ciut za daleko aby się z tą dwójką wybrać ;) Jak już to wolałabym gdzieś na miejscu ;) Ale dziękuję za propozycje :)

zeżarło mi całego posta kurde no ale postaram sie jeszcze raz napisać zwykła kobietka witaj w gronie chimerkowych dzieci mój jest taki dziwny że czasem kręci sie 2 godziny wieczorem w łóżeczku zanim zaśnie , jak zaśnie to śpi na lewym boku zawsze za każdym razem na boku i myślałam już że może boli go brzuszek ale skąd skoro ma stałe pokarmy , robi ładnie 2 x dziennie kupki takie fajne twarde no i co by mogło dolegać innego jak ból dziąsełek ? nic widze jak sie wyżywa dam mu ręke to jak by mógł to odgryzł by mi palec !!! Poważnie a jak wstaje to samo nawet jak ma zamknięte oczy to sie rozpłacze potem otworzy oczy wtedy ja już stoje na baczność przy łóżeczku bo jak zaczyna płakać wiem że sie budzi i jak mnie zobaczy to sie śmieje ... więc nie pomogą żadne badania na własną ręke krwi !!! Możesz przy okazji wypytać swojego pediatre o te chimery dzieciaków ja nie pytałam uznałam że sie musze uzbroić w cierpliwość i to może musi tak już być u ząbkujących ! Zresztą ja i tak czekam aż nam zmienią pediatre bo moja jest w ciąży i czekam aż pójdzie papa bo mam jej po dziurki w nosie ! chimerkowy mój Mikołajek :-) ładnie co nie chimerka ;-) :p :classic_cool:

marzka, mapeciak, dzięki za słowa otuchy:D Widzisz Marzka, to własnie pediatra stwierdziła, że Ivo za mało przybiera. Będę to kontrolowac. Chimerka - Ivo od urodzenia był tak między 20 a 25 centylem. Teraz wagowo jest w okolicy 10 więc spadek spory. Ana - szparko sekretarko powodzenia:P Yenny - 🌼 Babeczki trzymajcie za mnie kciuki w poniedziałek ok 10. Idę na rozmowy w sprawie pracy. Trzymajcie kciuki, żeby oferowali to o czym pisali w ogłoszeniu, no i żeby brombunia powaliła ich na kolana. :P:P:P:P

zwykła kobieto- nie potrafie Ci nic poradzić. Wydaje mi się, że faktycznie czsami dzieci tak mają i trzeba to jakoś przetrzymać. Dzielna bądź.

bromba Julka też mi mało przybierała i pediatra też mi na to zwracała uwagę. Najważniejsze jednak że jest zdrowa, a że waga nie za ciekawa to już inna sprawa, ale regularnie przybiera, może nie tyle ile powinna, ale przybiera. Także póki mały jest radosny i dobrze się chowa, aż tak się nie przejmuj tą wagą, widocznie teraz mniej przybiera i tyle. Może być, że później to nadrobi.