Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iza---

Do mam po cc!!B.proszę o odpowiedzi

Polecane posty

Kiedy mozna zacząć ćwiczyć?Jak teraz wygląda Wasz brzuch?Czy pomaga pas poporodowy??Czy mozliwe, żeby brzuch był po cc ładny?Jeżeli macie jakieś rady,jak sprawić, żeby brzuch był ok to napiszcie.

ja nie jestem po cc, ale moja przyjacilka miala nieplanowana cc w lutym nie zakladala zadnego pasa, bo u nas polozne zabronily, mowiac ze taki pas tylko rozleniwia miesnie i skore ma bardzo ladny brzuch :), plaski, troche cwiczyla, ogolnie duzo schudla, w ciazy przytyla 10 kg a teraz wazy 10 kg mniej niz przed zajsciem nie ma zandych rozstepow, wogole nie wyglada na dziewczyne ktora rodzila, wiec ladny brzuch po cc tez jest mozliwy moja mama tez miala raz cc i tez ma ladny brzuch :) a cwiczyc zaczela po ok 3-4 miesiacach dopiero, dlugo krwawila, pozniej okres dostala i nie bylo mowy o cwiczeniach

co do brzucha , położna mi mówiła że pas najlepiej po cc założyć po połogu , aby nie było komplikacji czyli tak 5-8 tyg.po cc. co do brzuch i figury to wciągnął się po ok 2 m-c fakt u mnie nie jest sprężysty jak przed ciążą płaski ale nie taki jędrny ale to tylko moja wina nie ćwiczę a jak się nie ćwiczy to wszystko flaczeję :P , co do ćwiczeń to powinna Ci położna dać rozpiskę jakie możesz wykonywać i w którym tyg. po cc jest lekkie opóźnienie niż po porodzie sn . życzę zdrówka dla Ciebie i Dzidzi

Ja po cesarce jestem i nie kazano mi pasa nosic tylko od pierwczego dnia po cc dostalam zestaw cwiczen na kazdy dzien a tak normalnie to mozna po kontroli lekarskiej zaczac jak lekarz stwierdz ze jest wszystko ok tyle ze bez przeciazania brzuszka bo jednak taka rana goi sie jakis czas

Gość iuhg
po 2 miesiącach zaczełam ćwiczyc, brzuch płaski, nie mam rozstepów, ale okolica bizny zgrubienie (przy lezenie nie widać) widać to u szczupłych kobiet po cc, taka mała buła, generalnie nie rzuca sie w oczy.

ile razy dziennie i w jakiej dawce czasowej cwiczylas brzuszki??Stosowałaś kremy wyszczuplające na brzuch?

nie chce byc nie mila ale co za polozna wciska bzdury ze pas nie pomaga bo rozleniwia miesnie?wlasnie przciwnie zmusza je do pracy zeby trzymaly skore i zeby nie byla wiodka one wtedy wlasnie pracuja bo ja na sobie zauwazylam ze gdy go nosze mam prawidlowa postawe ciala i malo tego jasama jakos kontroluje wtedy wciaganie brzucha.a kremy juz tyle stosowalam i nic a na cwiczenia brak czasu ale mam zamiar na step sie zapisac,moja siostra zaczela cwiczyc tak 3 miesiace po cc i zazela od 100 brzuszkow seriami po 20 rano popoludniu i wieczorem!i coraz wiecej brzuszek u niej rewelacyjny mimo34 lat wiec cwiczenia duzooooo daja

Gość iuhg
zacznij od tzw. prasowania brzucha (w leżeniu na wznak nogi ugięte w kolanach, stopy oparte na podłodze, ręce załozone za głową)np. od 20 powtórzeń stopniowo zwiekszaj, dołanczaj nowe ćwiczenia

Gość sgbr
dollanczaj, o matko!

O pasach różne opinie słyszałam.Cięzko powiedzieć,ktore są prawdziwe.W kazdym razie mysle,ze okolo 2 m-ce po porodzie zaczne cwiczenia,plus pas .plus kremy wyszczuplajace na brzuch i AB gimic.Dzieki wielkie za odzew

to ab gimnic to ten pas na brzuch co spalac ma tkanke poprzez wibracje?jak tak to nie wiem czy komus pomogł.znajomy to rozprowadza, jest w dietach i tym wszystkim obcykany i szczerze mowiac smial sie z ludzi to kupujacych bo mowil ze wczale nie dziala albo sauna solution.idz do kosmetyczki na masarz limfatyczny jest swietny na pod=budzenie tkanki tluszczoe=wej do rozbicia wyciaga wszystko i skora nie jest wiodka a jedrna mam zamiar sobie zasponsorowac po sylwestrze razem z ultradzwiekami 10 zabiegow.

Gość dziewczyny mam pytanie
Jestem tydzień po nieplanowanej cc i zawsze miałam płaski brzuch, a teraz nie jest on taki fajny:(. Moja siostra bierze ślub w na początku stycznia co zrobić, aby do tego czasu dobrze w sukience wyglądać?

Jutro minie 2miesiace od mojego porodu przez CC i brzuch mam nadal duzy, mimo ze od 3tyg nosze pas. Pas zakladam tylko na spacery z dzieckiem, bo w domu jest mi ciezko w nim funkcjonowac. Dodam ze przed porodem mialam 68cm w pasie a teraz 95cm i ciagle 10kg do zrzucenia, choc ubylo mi juz 12kg po ciazy.

Tak! Brzuch moze wrocic do poprzedniej formy... Ja doslownie po pologu po 6 tyg wygladalam naprawde jak przed ciążą.. Mialam cc planowane. Co prawda jest blizna na brzuch, ale zaraz nad wzgorkiem lonowym.. takze moze ja zauwazyc tylko mąż.. nawet w stroju nie widac. Przyznam, ze rowniez mialam obawy, ale dzien po cc stwierdzilam.. ogladajac brzuch w lustrze stwierdzilam, ze obawy byly zbyteczne. Skóra oczywiscier byla troche rozciagnieta, opuchnieta rana.. no i macica musiala sie obkurczyc. Teraz 3 miesiace po wygladam i czuje sie zupelnie normalnie. Kolezanka ktora mnie p miesiacu odwiedzila... (myslala, ze bede miala przeorany brzuch) a ja mialam juz swój ukochany brzucholek:D:D A jeśli bedziesz cwiczy to na pewno pojdzie Tobie sprawniej.. TRZYMAM KCIUKI;) 🌼

ja miałm cc i brzuch mam płaski zaczełam cwiczyc po 5 tygodniach po porodzie zaczełam chodzic na basen i szybko chudłam i wyglada brzuszek ślicznie

Gość onnnkakkaaa
ja mam brzuch koszmarny,jak babcia 50siecio letnia :( a nosilam pas.. tyle,ze nie cwiczylam,,nie mailam nawet czasu,.,,nie mowiac juz o tym,zejestem leniwa.

ja miałam cc przeszło pól roku temu - ćwiczyć można chyba po pół roku - już normalnie intensywnie a do tego czasu lekkie ćwiczenia nie zaszkodzą;) pasu nie używałam bo nie było takiej potrzeby - ze szpitala wyszłam w spodniach sprzed ciąży teraz się zapasłam... od tego siedzenia w domu

Gość kolorowa pokazuje brzuch po cc
wiec masz odpowiedz jak wyglada

baby to jaki pas wy nosilyscie ja po nim rewelacja a moze zle dobrany bo wlasnie po to jest pas zeby miesnie zaczely trzymac poczytajcie o wlasciwosciach pasow.ja jestem zadowolona bo jak mowilam zaraz po porodzie ubralam i miesnie zaczely pracowac dziekipasowi on nie powoduje ze brzuch ci sie gdzies tam chowa tylko wlasnie powoduje to ze miesnie wiedza i przyzwyczajaja sie do trzymania brzucha w tej pozycji w ktorej trzyma pas i po noszenie jego brzuch powinien zostac tak jak w pasie bo miesnie sie przyzwyczaily do trzymania skory alejesli wy sciagacie pas i opychacie sie to jest efekt odwrotny bo pas to nie odsysanie tluszczu czy plastyka brzucha onuczy miesnie a reszta nalezy do was inie mowie tego zlosliwie poprostu ja dziekiniemuw pewnym momencie brzuszek mialam super no i cwiczenia i dieta.

Mi lekarz pozwolił po 4 miesiącach ale ja miałam od razu usuwane zrosty więc to bardziej skomplikowane...normalnie po 3 miesiacach. Uważałabym z tymi ćwiczeniami ja przez nie miałam zrosty :(

do tyna1984 jaki miałaś pas? po jakim czasie po cc go nosiłaś? Ja jestem 2 tyg po cc, ale jak napisałam już wyżej moja siostra bierze ślub i chcę szybko wrócić do formy. Nie przytyłam prawie wogóle, ale ta skóra na brzuchu jest taka "luźna":(

Po cc mozna miec ladny brzuch!!! Ja strasznie sie balama jak to wszystko bedzie wygladac po porodzie i niestety mialam nieplanowane cc. Tydzien po cc mialam jeszcze niewielki brzuszek a juz 2 tyg. po brzuch byl plaski. Nie mam tez rozstepow, a blizna jest malutka i nisko - taka niteczka. Na poczatku byla lekko opuchnieta ale to chyba dlatego ze ja w tydzien po porodzie musialam radzic sobie ze wszystkim sama (np. noszenie wozka i dziecka w foteliku) Jedyne co mnie martwilo to wyglad pepka :) ale i ten juz sie wciagnal i wroci do normy. Planowalam zakup pasa i ciesze sie ze nie zdazylam bo bylyby to pieniadze wyrzucone w bloto. W trakcie ciazy naogladalam sie zdjec brzuchow po porodzie i bylam przerazona mialam jednak sporo szczescia i jestem dowodem na to ze ciaza moze nie pozostawic sladu, no poza blizna z ktorej zreszta jestem dumna, bo to pamiatka po najcudowniejszym dniu :)

maz kupil mi pas specjalnie przeznaczony dla kobiet po ciazy .jestem juz dwa lata po i nie mam ani opakowania i zwezalam pas wiec nawet metki ale w aptece do nabycia .to byl pas z takich paskow cieniutkich gymy obszytych a nie sam material.a kolezanka mowi ze kupienie pasa to wyrzucenie pieniedzy w bloto,chyba zle to ujelas bo wydaje mi sie ze chcialas powiedziec ze nie potrzebowalas a nie ze jest nieuzyteczny?dobrze zrozumialam? minikt nie wmowmi ze pas nie pomaga!uzywalam i z wlasnego doswiadczenia a po mnie i moich efektach tez siostry wiem ze dziala.

tyna1984 a po jakim czasie go używałaś? Czy ja już mogę? w piątek będzie 2 tyg jak jestem po cc.

mozesz juz pewnie!ja godostalam od meza tez jakies 2 tygodnie po cesarce bo po tygodnie wyszlam a potem tylek trulam ze tu wisi i tam to kupil mi i nosila tylko ze troche nizej zeby koniec nie obcieral rany.

Ja miałam cc w 2005 ćwiczyć za szybko nie mogłam bo to jest jednak operacja...no i mięśnie brzucha...mam na myśli parę dobrych miechów,a co do wyglądu to indywidualna sprawa...u mnie super, nic nie widać że w ciąży byłam,zero ,,zwisu,, i zero rozstępów a blizna jest tak nisko ze spokojnie mogę w bikini biegać:) A co do pasa wtedy nawet nie wiedziałam o jego istnieniu,choć nie użyłabym go na brzuch bo rana jest dosyć bolesna chyba ze nie dotyka on szwów i jeszcze jedno nie panikujecie że was brzuch źle wygląda po 3 tygodniach od cc ...kobiety dochodzą do figury nawet do roku,znam takie...musicie dać sobie trochę czasu