Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewellka85

Kara śmierci, kto jest za a kto przeciw?

Polecane posty

Gość Ewellka85

Gość jestem za a nawet przeciw

Jestem przeciw. Uważam, że przestępca powinien dotkliwie odczuć karę. Może kamieniołomy? Raz dwa odechciałoby się krzywdzić...Kara śmierci niczego nie rozwiązuje...

Gość A gdyby na karę śmierci
został skazany wasz ojciec?

ja jestem przeciw ewellka ciezko jest uzasadnic swoja wypowiedz na forum, to bardzo dlugi temat do rozmowy, ja pisalam na ten temat prace, nie da rady pisac o tym tutaj. Jestem pewna ze wiecej ludzi bedzie za, ale tylko dlatego bo latwiej jest byc za, ale rozsadniej i sprawiedliwiej przeciw.

Głownie to jest chyba tak, ze ci co sa przeciwko karze smierci ,to nigdy nie mieli stycznosci z rzadnym okrutnym przypadkiem. Nie spotkalam sie jeszcze z czyms takim ze komus zabili bliska osobe, a on nie jest za kara smieci. Ja jestem jak najbardziej za tym zeby oprawcow spotkalo to samo co przezywaja ofiary,a nastepnie ich rodziny. Jestem bardziej niz pewna ze wtedy przestepczosc w malym stopniu by sie zmniejszyla. Jak dla mnie Polskie prawo jest za lagodne.

jestem za karą śmierci, orzekaną ale nie wykonywaną , to ma być kara za czyny złe a nie wyzwolenie. To żeby odrżający morderca, żył i wiedział że żyje tylko z łaski naiwnych ludzi i że cały czas stryczek czeka.

Kara mierci dla: - gwalcicieli -pedofilow - seryjnych zabojcow i szczegolnie dla matek, ktore dokonuja aborcji i ich lekazy, ale to juz moje najskromniejsze zdanie

przeciw. kara smierci jest kara dla bliskich ktorzy zostaja a nie dla samego skazanca. jak dla mnie dozywotnia ciezka praca jest wieksza kara.

Być może gdyby ktoś zabił bliską mi osobę to chciałabym śmierci również dla niego, ale jak na razie kiedy o tym myślę to stwierdzam, że wolałabym patrzeć jak ten ktoś pada z wysiłku, jak cholernie cierpi i jest na skraju wyczerpania, ma po prostu dość niż widzieć jak go wieszają i po sprawie...

A czy jeseli twoj ojciec zabil by kogos brutalnie , np zamodowal okrutnie a pozniej zakopal w lesie, mial bys do kogos takiego szacunek przez cale zycie i chcialbys zeby go ziemia dalej nosila? W tym momencie przestal by byc moim ojcem. Niech cierpi tak samo jak ofiara, moze to okrutne co pisze i zaraz sie posypie ogrom komentarzy ze jestem jaka nieludzka i wogole takich ludzi sie powinno badac psychicznie. A ja powiem wam ze nie. Mama na to powod zeby byc za kara smierci.

ewellka dla takich ludzi ktorzy zabijaja kazalabym obcinac lapy, i pracowac do konca zycia nogami, ale nie zabijac, pedofilom obcinac weze, itp,itd............

Cikiki - czy taki temat jak kara smierci jest zabawny, jesli masz wspanialy humor to proponuje przeniesc sie na wypowiedzi o kubusiu puchatku.

Gość Slimy man
Wyobraź sobie ponurą salkę, dosyć ciasną. Jedna mała kratka przy samym suficie nie dająca światła. Wchodzisz do salki, z dwoma pracownikami więzienia. Okazuje się że masz do wyboru pełen asortyment śmierci od koloru do wyboru wybieraj, ale pamiętaj niema bezbolesnej śmierci.

Gość uuu77
MYREVIN A DLACZEGO JESTEŚ PRZECIW?

ale dozywocie zeby w Polsce dostac to trzeba zabic conajmnie 50 osob i to tez nie bo czasem karaja na 25 lat i wypuszczaja po 15 :-)

Gość A gdyby na karę śmierci
ile było procesów , gdzie zostali skazani niewłaściwi ludzie , ile jest krajów ,w których kara śmierci jest wykonywana i odstrasza?raczej nie.Co to za cierpienie ,kiedy się dostaje zastrzyk , krzesło elektryczne albo szubienicę chwila i po wszystkim ,żadne cierpienie 🖐️ A może chodzi ci o tortury :o zakładanie worków foliowych na głowy i oblewanie woda -symulowanie topienia , może tak powinni ich zabijać , jak byś chciała uśmiercić ?

Gość Boogy Boyy
Mili ludzie są na kafe. I wyrozumiali........ Najpierw pomyślą potem napiszą..............Może odwrotnie nie wiem

jestem ZA szczegolnie dla gwałcicieli, pedofilów, morderców!!! takie kanalie maja siedziec w wiezieniach za nasze podatki!!??!!!?? do piachu z nimi!!!!!!!!!!!!!

Gość wewnetrzne cieplo
Zabijanie w imienu prawa? Nie ma czegos takiego, to tez morderstwo, dlateog jestem przeciw. Rowniez dlatego ze jest to kara nieodwracalna, a pomylki sie zdarzaja. Co innego praca na rzecz panstwa w ramach odkupienia win. Jak najbardziej za!