Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewellka85

Kara śmierci, kto jest za a kto przeciw?

Polecane posty

Gość a jeszcze innym złoczyńcom
wypalano piętna na czołach ,to tez mi sie podoba !

Gość jestem zdecydowanie przeciw
uważam, że kara śmierci niczego nie rozwiązuje i paradoksalnie daje pewne przyzwolenie na zabijanie. Poza tym uważam, że jeden człowiek nie ma prawa do odbierania życia drugiemu człowiekowi. Jestem za rozwiązaniem, aby dla osób, które dopuściły się ciężkich przestępstw były ciężkie roboty, no i oczywiście dożywocie. Jestem przerażona tym, jak wiele osób jest za zabijaniem innych

Gość jestem zdecydowanie przeciw
wszyscy Ci, którzy są za karą śmierci są tak naprawdę za zabijaniem

ha ha,jestescie fantastyczni(czyt.macie wybujala fantazje)...jakie kamieniolomy?Kiedys pamietam,ze uzywano wiezniow do pracy w moim zakladzie(nawet jeden ukradl mi dlugopis)i placono im za to.Dzisiaj nudza sie jak reksy,pewnie chetnie poszliby pracowac,ale nie ma ich kto nadzorowac,bo wszedzie oszczednosci,wiec guzik z tego.Tak wiec siedza ,jedza i nudza sie na nasz koszt...i pewnie cierpia,bo jednak nie moga decydowac o sobie.Nie jestem zadna krwi...hm...wyobrazacie sobie ,co czuje taki skazany na smierc?Nie wie kiedy,nie wie jak,ale wie ze bedzie...moze sie jeszcze ludzic...to chyba porownywalne z choroba nowotworowa,tylko ci drudzi niekoniecznie musieli zaszkodzic drugiemu czlowiekowi

jestem zdecydowanie przeciw>>> powiedz to rodzicom ktorym zamordowano naprzyklad 13 letnia corke ktora wracala od babci !!

do tych ktorzy sa przeciw karze smierci: Czy pedofil ktory zgwalcil 6-7 letnie dziewcztnki lub chlopcow nie zaslugije na smierc?ciekawe co byscie powiedzieli gdyby Waszym dzieciom cos takiego sie przytrafilo.Taki skurwysyn idzie na gora 10 lat wiezienia a jak podda sie leczeniu to i na o wiele mniej.Po odsiatce wychodzi i dalej krzywdzi inne dzieci.Czy to jest sprawiedliwosc?nie wydaje mi sie :) Jak dla mnie dla takich zboczencow powinnoumieszczac sie w zakladach psychiatrycznych i uciaqc im fi**y ,to chyba jedyny sposob zeby wiecej tego nie robili .

Gość nieeeeeeeeee
jestem przeciw karze śmierci, nikt nie ma prawa decydować o śmierci innych osób, niech tacy degeneraci gniją w więzieniu, poniewierani przez współwięźniów i co najważniejsze przez własne sumienie, sami ze sobą i z własnym sumieniem, samotni...śmierć dla takich śmieci byłaby tylko wybawieniem...

Kazdy ma prawo do bledu i odkupienia swoich win - tak kazdy ma prawo jestem tego samego zdania, ale czy mordujac kogos bestialsko mozemy nazwac bledem? Raczej nie. tez wiem coto za chlopcy, mlodzi ludzie maja 20 lat i 23, Jestem bardziej niz pewna ze tego nie zaluja, a pluja sobie tylko w brode ze jednemu udalo sie uciec w lesie, ze wszystko wyszlo najawa. Tak naprawde niewiadomo ile maja juz na swoim koncie zbrodni, moze ta jedna a moze \"ileś\" a nikt sie o tym nie dowie. Tacy ludzie w wiezieniu nie beda mieli przerabane, bo tam jesli ktos zrobil cos najgorszego to wtedy jest kims i jest uwazany.( nie mowie o pedofilach). Jak pomylse o tej historii to mam ciarki na plecach i w glowie kosmos. Jesli by ktos tak zabil waszego brata, kuzyna, badz dziecko , wtedy nikt by tu nie pisal ze maja prawo do odkupienia i naprawienia bledow, no chyba ze sa tu same matki teresy z kalkuty. To ze nasz kraj katolicki, jakie ma znaczenie, wiara to jedno a postepowanie to drugie. Niema co sie podpierac ile ludzi wyznaje chrzescijanizm, bo tak naprawde z mojego bloku to moge wyliczyc na palcach u jednej reki kto jest wierzacy i praktykujacy, malolaci -chodza pod kosciol- po co? niewiem , z regoly sie posmiac. Starsze roziny z dziecmi , nie maja czasu na to- a czemu? bo ciagle pracuja , wiec niedziela czasem odpoczynku. No a strare babki i dziadki, sluchaja wiecznie radia maryja i do kosciola, ale po to zeby pozniej poplotkowac ktora sasiadka dala mniej na tace, a ktora byla lepiej ubrana. Takie zaklamanie nazywacie chrzescijanstwem? Ludzie bez przesady. Z reszta ksiaeza tez niezle bajki puszczaja z ambony wiec jak mam sluchac o polityce w kosciele to mam juz dosyc.

jestem za:P ps.ale mnie brzuchnapierdala.. ło matko.. i co teraz? urosl jak balon po wczorajszej kapuscie:(

Gość a w sumie
ZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Powody? Odbierajac zycie komus, kto juz komus zycie odebral - znizasz sie do jego poziomu i niczym sie od niego nie roznisz. Jestesmy ludzmi i cos nas powinno od zwierzat odrozniac.

jestem jak najbardziej ZA!!!! bardzo bym chciala zeby bylo referendum w tej sprawie!!!!

człowiek to tez zwierze:P a ktos Ci powie podobnie: to wlasnie o to chodzi ze teraz przezyje cos podobnego, ale przeciez to jacys straszniejsi mordercy a nie byle krab:P i tak nie przezyje tego co jego ofiara bo ta kara smierci to chyba..nie jest bolesna? pigułka i kajtnie kolo:P a zreszta po co trzymac seryjnego zabojce na swiecie skoro ma wyrok do konca zycia i nie dosc ze jest niebezpieczny nadal to jeszcze zajmuje miejsce w celi i cuchnie?

A ja to widzę inaczej: odbierajac życie komus, kto dokonał zabójstwa eliminuje zagrożenie dla zycia...i róznice widze ogromną między taka eliminacja mordercy a zabójstwem niewinnego człowieka...także jak dla mnie obie te sytuacje róznią się od siebie aż nadto, wiec zarzucanie zniżania się do poziomu mordercy nijak się nie ma do rzeczywistości...

Najbardziej smieszy mnie fakt, ze za kara smierci gorliwie opowiadaja sie tak zwany katolycy chodzacy co niedziele do kosciola. Brawo! Pewnie jeszcze chcecie miec mozliwosc ogladania wyroku? Nie zabilabym czlowieka, nie chce tego nigdy zrobic i nie chce sie do tego przyczyniac. Nic wiecej.

To ja akurat do katolików nie nalezę, instynktu zabójcy tez nie mam, ale gdyby ktoś skrzywdził moje dziecko...stać mnie na wszystko...

z drugiej strony..tez macie rację. moja mama tez tak uwaza ze nie bedzie sie przyczyniec do czyjejs smierci. Ale gdyby powiedzmy.. taki morderca zabil wasze dziecko i byloby wiadomo na 100% ze to on i moze by sie sam przyznal(choc to sie rzadko zdarza) to pewnie chcielibyscie aby zaplacil najwyzsza cene za swoje barbarzynstwo:P czyż nie?

Odizolowanie od swiata, minimalne warunki - totalne odciecie od cywilizacji i ciezka, ciezka praca. Taka widze kare, gryzace sumienie - dla tych ktorzy je maja. Dozywocie. Jest mnostwo innych metod, ale lepiej od razu zabic? W referendum (jesli bedzie) postawie krzyzyk na NIE. Sumienie nie pozwoli mi na zakreslenie TAK, po prostu ja sama sobie na to nie pozwalam.

Bebe Lilly - za zabicie wlasnego dziecka bede rowniez siebie obwiniac, bede siebie oskarzac bo nie dopilnowalam, bo moglam byc, bo moglam zapobiec, wiec co - siebie tez mam zabic? Ehh :o

ale jak dziecko jest dorosla, mieszka samo? trudno zebys go pilnowala.. a tu nagle.. kaput:( albo co gorsza gdyby jeszcze bylo zgwalcone:(

Gość chyba cie ponioslo ill_
tu sie pisze o mordercach dziecko a nie o wypadkach ze skutkiem smiertelnym !

Gość trzy razy TAK

Gość nie ma czegos takiego jak
SheIsDangerous---> Mam odmienne zdanie :) Uwazam, ze smierc przez rozstrzelanie jest wlasnie godna smiercia i najlagodniejsza. Jakbym miala wybierac to tak chcialabym umrzc wlasnie :)

Ok, o tym wlasnie mowie. Ale gdzie byla matka jak dziecko mordowali? Jakbym byla matka to wlasnie takie pytanie bym sobie zadawala.

Gość nie ma czegos takiego jak
SYstem prawny w polsce powinno sie, nie tyle zrofermowac co zrownac z ziemia i ustanowic na nowo :O Powinny wrocic obowiazkowe, ciezkie prace dla wiezniow (oczywiscie w ramach "czynu spolecznego") i to by bylo sprawiedliwe. Wtedy moga sobie siedziec nale zycie w ziezieniu, jak sami na siebie zarobia ;)

Gość Ili nie poniosło
Chodzi jej o to,że może się obwiniać ,że nie ustrzegła dziecka przed złym człowiekiem!!!!!