Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zoja31

Kolka u niemowaka- oszalec mozna!

Polecane posty

Drogie mamy! Czy macie jakies sprawdzone sposoby na kolke u swojego maluszka? Wyprobowalam juz chyba wszystkiego: mleko nutramigen, debridat 2xdziennie, ogrzewanie brzuszka suszarka do wlosow, masaz brzuszka, kladzenie na brzuszek, Wszystko na nic, krzyczy dalej po 2h dziennie. Dodam ze ma dopiero 2miesiace i ludze sie, ze przed nami najwyzej 1miesiac z kolka,a nie np. pol roku:(

Dzieki wielkie! Tego nie wyprobowalam, poszperam w sieci i dowiem sie czegos wiecej na ten temat.

Gość lusia........
chyba VIBURCOL zwą się te czopki. mam pytanie jak często karmisz malca i ile wypija mleczka

Mojej córci daję Viburcol - raz się sprawdza, a raz niestety nie. Ale na razie nic skuteczniejszego nie znalazłam. Krople Esputicon nie pomagają, herbatka z koperkiem i rumianek też nic nie dają.

Gość jezeli karmisz piersia
sprobuj polykac espumisan mi pomagal

o tak chodzilo mi o viburcol tylko wcisnela mi się zla literka :) Ja uzywalam juz chyba wszystkiego co tu polecalyście i pomógl tylko bviburcol. Niestety dziala po pewnym czasie do podania ( u nas po 30-40 minutach) ale za to efekty byly rewelacyjne. Po niczym innym mala sie nie uspakajala.

Dzieki dziewczyny za porady. Mysle jeszcze wyprobowac termoforek na brzuszek zamiast suszarki do wlosow. Jak nie pomoze, to pomysle nad innym remedium:(

Zoja - jutro naskrobię o \"moim sposobie\" na kolkę. Dziś jestem po takim ataku i jestem zbyt zmęczona, by cokolwiek pisać :)

Zaobserwowalam u mojej Malej, ze po codziennym spacerku, czuje sie o niebo lepiej i kolke jakby lezej znosi. Tak,wiec co dzien, pomimo pogody smigamy na dwor.

Ja również polecam Sab Simplex a także Lefax u troszkę starszych maluszków (oba zawierają simeticon). U mnie pomogło rewelacyjnie, koszt to ok. 20 zł za 50ml specyfiku.

Gość kajtka
Sprowadzam Sab-simplex z Niemiec (nie polskie i czeskie podróbki). Handluję oryginalnymi produktami z Niemiec na Świstaku i na Allegro (mam firmę). Jestem z topiku STYCZEŃ 2008 - mój 3 miesięczny synek na szczęście nie ma kolek (może pomagają mu herbatki na karmienie HIPPA,które ja często piję - zawierają koperek, anyż itp fajne rzeczy -warto spróbować) A jak nic nie pomaga to zapraszam na moje aukcje: http://www.swistak.pl/aukcje/3444571,Sab-Simplex-Sab-simplex-ORYGINALNE-NIEMIECKIE.html

Gość fgjdkgjdkg
czekaj jeszce 1 miesciac po 3 bedzie spokoj jhahah

Gość AANNJA
ODSPRZEDAM NIEMIECKI SAB SIMPLEX!NAM TYLKO TO POMGAŁO NA KOLKI.PRÓBOWALISMY BOBOTIC,ESPUMISAN,CZESKI SIMPLEX... I NIC;(MAŁY PŁAKAŁ Z BÓLU A JA RAZEM Z NUM.OPRÓCZ NIEMIECKIEGO SS STOSOWALISMY WIELE DOMOWYCH SPOSOBÓW,NP.KŁADZENIE NA BRZUSZKU ZARAZ PO JEDZONKU!ROWERKI I MASAZ BRUSZKA KILKANASCIE RAZY DZIENNIE A NIE TYLKO W CZASIE KOLEK),WIECEJ INFO NA GG 13570074.