Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja mojemu daje czasem popalic

Dlaczego ludzie nosza futra?

Polecane posty

wiadomo o co chodzi myslę, ze protesty miałyby snes, gdyby włączyli sie do nich czoowi kreatorzy ale skoro taka Prada, czy Gaultielr na swoich pokazach prezentuja futra to fashionvictims pójda za nimi na slepo

Gość upppppppppppppppp
czem bezsensowna? zostaja po nich piekne, cieple futra... bezsensowne to jest zabijanie rekinow dla ich pletwy, ktora sproszkowana ma leczyc imptencje a jest zwyklym placebo... popatrzcie dookola siebie - gorszy los spotyka setki tysiecy psow na polskich wsiach, siedza uwiazane na krotkich lancuchach, czasem zjedza jakis ochlap, czasem zdechna w lecie bo wody nikt im nie naleje, koty sie topi, podpala, wydlubuje im oczy i obcina ogony... zwierzeta futerkowe chociaz glodu i bicia i znecania nie znaja

Humanitarne zabijanie to dla mnie oksymoron i aż razi w oczy. Śmierć z powodu próżności durnych ludzi, tak to wygląda. Co do Holandii to zabijanie lisów jest zabronione prawnie, co do reszty zwierząt, to nie wiem, pewnie kwestia czasu, nie martw się Haris.

a temu ze cieplo moze byc rownie dobrze w sztucznym futrze, mamy 21 wiek a nie epoke kamienia łupanego

mała wojna - moja firma zajmuje się norkami, więc co do lisów - nie wypowiem się i naprawde się nie martwię o kondycje tego biznesu, bo jak mówiłam jest potężny jak narazie

Gość nononono
Ariane84 ale sztuczne widać na odległość :D

uppp, nie wmowisz mi, ze zwierzeta futerkowe maja piekne, beztroskie zycie oraz wspaniala smierc. Psy na wsiach to inna historia na inny topik. Zal mi wszystkich cierpiacych zwierzat i ludzi. Nie rozumiem smierci zadawanej zyjacej istocie dla czyjejs przyjemnosci.

i co z tego ze widac? a co to jakas ujma dla tej osoby? no chyba ze wy sie tak bardzo przejmujecie tą elegancją

Arian - jak porównasz jest różnica w komforcie noszenia na zdjęciach tego nie widac (mówię tylko z tego co mierzyłam, bo nie mam futra)

\"i naprawde się nie martwię o kondycje tego biznesu, bo jak mówiłam jest potężny jak narazie\" Wszystkie zmiany potrzebują czasu, ale dla mnie oczywiste jest, że prędzej czy później to o czym piszesz się zmieni :)

ale wiecie co mnie trochę bawi nie powinn mtego mówic ale dobra jak ktoś wyda kupe kasy na futro a pomaluja mu je sprayem :P co jest głupie bo nakłoni to tylko taka osobe do kupienia sobie nastepnego = nakręcania biznesu

no coz dziewczyny, to juz zalezy od was co jest wazniejsze czy takie przyziemne pierdoly jak wyglad sztucznego futra komfort itd czy cos bardziej wznioslego jak obrona tych niewinnych zwierzat

Gość upppppppppppppppp
nie wiem jakie sa standardy ale na fermie mojego dziadka bylam nie raz i lisy mialy duze klatki i ogrodzony wybieg, byly nakarmione i mialy staly dostep do czystej wody, zadne okrucienstwo ich nie spotykalo zeby byla jasnosc - nie popieram tego na co pozwala "cywilizowana" Kanada - czyli tluczenia palkami tych malych foczek, ale szybki i bezbolesny uboj zwierzat czy to na mieso czy na skory nie budzi mojego sprzeciwu no i nie widze roznicy miedzy skorzanymi butami - nie wmowicie mi, ze zadna nie ma zimowych skorzanych kozaczkow czy oficerek - a futrzenym kolnierzem plaszcza

Gość Laluga
Futro z lisów jest przepiękne

Ariane - wzniosłe sprawy ok, ale proza zycia jednak ważniejsza ale póki co zyje z tego interesu więc ważniejszy dla mnie własny chleb niż norcza dupa upppp - no własnie, w porządnie prowadzonych farmach zwierzeta za zycia maja komfortowe warunki

uppp, mozesz nie wierzyc, ale ja nie mam NIC ze skory i naprawde nie narzekam na brak ubran.

Gość nononono
Ariane84 te zwierzęta zabija się w sposób tzw. humanitarny. Taki już los - lew zeżre antylope a człowiek krowe (jakoś nad nią nie płaczesz) A ja sobie futro założe! :D :D :D

ok skoro to dla Ciebie ważniejsze nie ma sprawy, ja zawsze bede przeciw temu i nie moglabym tam pracowac

Gość Laluga
enamorada a rękawiczki nosisz zimą?

Ale lew zezera antylope nie po to, zeby nosic jej futro, tylko po to, ze to jego pozywienie. Zwierzeta nie zabijaja dla przyjemnosci, tylko czlowiek.

a ja widzę różnicę między hodowaniem i zabijaniem zwierząt futerkowych na zbędne futra a zabijaniem świń i krów na mięso-jedzenie dla ludzi i wykorzystywanie ich skór na buty, torebki czy cokolwiek innego

Haris \"nie powinn mtego mówic ale dobra jak ktoś wyda kupe kasy na futro a pomaluja mu je sprayem\" w tym akurat masz rację, też uważam to za głupotę Ale nie rozumiem Cię zupełnie, mówisz jakby Cię ktoś siłą zmuszał do takiej pracy, a gdybyś ją straciła umarłabyś z głodu, jakby nie było innych możliwości

Gość upppppppppppppppp
to z czego masz buty? przeciez skory nie da sie niczym zastapic - pomijajac buty sportowe z jakis spandexow itd. ale jak trzeba zalozyc kostium i szpilki to ubierasz takie gumowate z pseudo skory ekologicznej? czy materialowe? nie wyobrazam sobie eleganckiej kobiety w butach innych niz skorzane (wyjatek obuwie sportowe, gumowe japonki na basen i welniane bambosze w domu)

Gość Laluga
Zwierzęta w ogóle różnią się od człowieka nie tylko tym że nie zabijaja dla przyjemności, więc porównywanie nie ma sensu.

mam futerko z norek i bardzo je lubie, nie dlatego ze z norek tylko dlatego ze od babci. wszystkie drapiezniki zabijajace inne zwierzeta powinno sie wyeliminowac tak? widziala ktoras tygrysa ktory zabija mloda slodka sarenke? nosmy futra z tygrysow bo sa niedobre... a wiecie ze drapiezniki nadal zabijaja ludzi? nie mozemy doprowadzac do giniecia gatunkow ale.... wytwarzanie sztucznych materialow jest bardziej szkodliwe dla calego ekosystemu i dla kazdej zywej istoty niz to ze nosimy futra zwierzat co jest zgodne z natura, oby nie przesadzic z iloscia. wiec komu tu brakuje wyobrazni?????? malo o swiecie wiecie. a jak panie tak zwierzatek bronia i mowia o wyobrazni to co z wyobraznia mamus ktore zabijaja, rozszarpuja swoje nienarodzone dzieci?????!!!!!!!! to jest najbardziej nieludzkie i chore. i to ze swiat to aprobuje.