Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agathy00

zle mi

Polecane posty

Gość agathy00

wczoraj wprowadzilam sie do domu mojego faceta. jestesmy w trakcie remontu naszego mieszkania, potrwa to jeszcze okolo pol roku, przez ten czas postanowilismy mieszkac z jego rodzicami. Owszem, wczesniej probowalismy i z moimi, ale mieszkam 200 km od niego w malej miescinie, gdzie niestety nie mial szans na znalezienie pracy (ja rowniez). Nie wiem, co sie ze mna dzieje...Od wczoraj placze, nie chce tu byc ani minuty dluzej- nie wiem, jak zachowac sie w pozornioe prostych sytuacjach, typu wrzucenie majtek do prania- najzwyczajniej w swiecie wstydze sie; pozatym w domu mieszka jeszcze jego brat z dziewczyna i ona wlasnie teraz zaczela robic obiad, a ja jestem wychowana tak, ze gospodyni domu sama gotuje, mozna jej pomoc, owszem, ale nie mozna rzadzic sie w czyjej kuchni bo to niegrzeczne. W dodatku na razie nie mam pracy (jestem w trakcie poszukiwan), moj facet pracuje do 17-18 a ja w tym czasie dostaje glupoty, kompletnie nie wiem co ze soba zrobic, i w dodatku nie wiem, co wypada a co nie, nie chce wyjsc na glupka:/ czy ktoras z Was mieszka u rodzicow swojego chlopaka i moze sie podzielic swoimi spostrzezeniami?

Gość Tarja Halonen
a jakie są te majtki? chodzi o kolor, krój itd to by nam pomogło w udzielaniu rad

Gość wspolczuje bo to naprawde
malo komfortowa sytuacja... Nie umiem Ci pomoc. Moze sprobuj porozmawiac ze swoim lubym, ze sie krepujesz... Moze on zainicjuje rozmowe na ten temat z reszta towarzystwa i nie dosc, ze sie przy tym zintegrujecie to jeszcze ustalicie co i jak ;)

Gość ja myslę
ze powinnaś porozmawiać o tym przede wszystkim z chłopakiem...poza tym wykorzystaj okazję i idź do kuchni "pociągnij trochę za język dziewczynę brata..przy kawie z jego matką tez możesz sie sporo dowiedzieć:) takie są początki a wiadomo ze strwiewrdzeniem "czuj się jak u siebie w domu" niewiele mozna załatwić - za tydzień już będzie lepiej:)

Gość ja myslę
poza tym jeśli chodzi o "brudy" to po prostu w waszym pokoju nazbieraj większą ilość brudnych rzeczy i po prostu włóż do pralki i w łącz ją...nie bedzie problemu że ktoś musi oglądać czy przerzucać twoje brudne majtki:)

Gość agathy00
No i wlasnie tu pojawiaja sie schody- z dziewczyna brata wprost sie nienawidzimy, to klasyczny przyklad lizodupa, ledwie mamie mojego chlopaka zdazy cos z rak wypasc a ona juz jest u jej stop zeby to podniesc, ja i moj chlopak oraz jego brat z dziewczyna jestesmy odwiecznymi wrogami, wlasnie z jej powodu. Jego mama niezbyt za mna przepada, bo zawsze chciala, aby byl ze swoja byla, z ktora byli juz zareczeni, ale ona go zostawila, wiec jego mama traktuje mnie jak powietrze, czuje sie tu jak intruz i przy najblizszej okazji chyba stad wyjade , bo innego wyjscia chyba nie mam:( poki co musze wytrzymac tu az 2 tygodnie:(

Gość agathy00
"ja mysle"- dzieki, ze potraktowalas ten moj problem powaznie, bo to niby blahostka ale naprawde bardzo wstydliwa, bo jak wiadomo skarpetki to troche inna sprawa. No ale chyba faktycznie tak zrobie:) gorzej z reszta, czy wypada mi tak siedziec i czekac na obiad? Wiem, ze nie wypada, ale tak cholernie wstydze sie zejsc na dol i tak cholernie nie chce ogladac tej dziewuchy (dziewczyny brata):|

Gość ja myslę
ja po tym jak sie wprowadziłam do mieszkania mojego chłopaka za parę dni zostawiłam na pralce podpaskę zawinietą w papier...totalna porażka, myślałam ze sie zapadnę pod ziemię...po prostu przygotowaąłm sobie ją do wyrzucenia w kuchni, bo w łazience nie było kosza, ktoś mnie potem zawołał i została ... Przypomniało mi sie za godzine ale juz jej tam nie było...aż mi się zimny pot leje po plecach jak sobie przypomnę chciaż to juz 15 lat mnięlo:):):)

Gość ja myslę
wiesz co, skoro sprawa tak wygląda to powinnaś się stamtąd wynieść...."nie badźmy tam gdzie nas nie chcą" Jesszcze wpadniesz w jakąś depresję albo nerwizę...szkoda życia... Co do obiadu to ja bym chyba tam nie jadła... Masz jakąś rodzinę czy znajomych w tym mieście???? Cięzka sytuacja ale dwie osoby krzywo na ciebie patrzą to nic dobrego z tego nie będzie...a w tym remontowanym nie da się zupełnie mieszkać???

Gość agathy00
no ja na razie unikam takich wpadek, ale pewnie niebawem i ja zalicze jakas wtope...Wczoraj po przyjezdzie poplakalam sie, gdy moj chlopak wyszedl z pokoju, nie chce robic mu przykrosci mowiac, ze zle sie tu czuje, bo on naprawde bardzo stara sie, zebym nie odczula az tak zmiany miejsca. Jednak w domu to co innego...Moge siedziec w lazience ile mi sie podoba, jesc bez krepowania, gotowac to, na co mam ochote...To wydaje mi sie jakims koszmarem i mam nadzieje, ze zaraz sie z niego obudze:(

Gość agathy00
no wlasnie w tym problem- mieszkalam w tym miescie sporo czasu z rodzicami, przeprowadzilismy sie w inny rejon Polski, ale tutaj nie mam kompletnie zadnej rodziny. Owszem, mam kolezanki z czasow liceum, ale one nadal mieszkaja z rodzicami lub maja swoje rodziny, wiec nic z tego. Nawet mieszkania nie moge sobie wynajac, bo nie mam jeszcze pracy, a moj facet nie chce wydawac pieniedzy na wynajem, bo wzial kredyt na remont i teraz go splaca:/ no wlasnie to mieszkanie jest w stanie surowym, dopiero zaczynaja sie tam prace, nie ma tam kompletnie niczego, wiec niestety odpada:(

Gość
no to masz szansę pokazać teściowej że jesteś fajną dziewczyną, że myliła się co do Ciebie... chyba nie wadzi Ci zaproponować jej pomoc w zakupach czy gotowaniu i sprzątaniu - skoro gości was przez te dwa tygodnie?

Gość
a jakie są konkretne zachowania z których można wywnioskować, że nie lubi? traktuje jak powietrze - a może nie chce się narzucać żebyś się źle nie czuła?

Gość sioha27
dziewczynko jestes w czyims domu wiec troche pokory ci sie przyda.ja tez bym sie wkurzala na miejscu tej rodzinki.siedzisz im na glowie wiec pomagaj w pracach domowych itp.nie pracujesz wiec rusz sie i postaraj sie zaprzyjaznic z przyszla tesciwa i jej synowa

Gość ja myslę
wiesz, ja myślę ze to ze przyszła teściowa jest tak do ciebie nastawiona to zasługa dziewczyny brata... Wiesz co mozesz delikatnie sróbowac, jak ona będzie w kuchni zapytac czy jej w czymś pomóc, po źle się czujesz nic nie robiąc..zaproponuj ze może coś ugotujesz np jutro czy pojutrze, a ona niech zrobi sobie w "wolne" Problem w tym że tamta bedzie ci pewnie "wchodzić w paradę" ... Nie zaszkodzi jednak wyciągnąć w strone matki chłopaka rękę, a jeśli ją odrzuci to będziesz miałą czyste sumienie, no i argument dla chlopaka, dlaczego źle się tam czujesz.. Wiem ze to trudne ale powolutku spróbuj, może lody stopnieją... A z ta wredną "szwagirką" nie ma szans na choćby poprawne stosunki???

to czy ktos nas lubi mozna latwo wyczuc a traktowanie jak powietrze mozna jest jednoznaczne mimo wszystko - jesli oczywiscie nie jest to wyolbrzy,iome ze strony autorki.... zadem wychowany czlowiek nie traktuje drugiego jak piowietrze zwlaszcza jezeli gosci sie go w swoim domu...........

Gość ja myslę
autorki nie ma ....pewnie zeszła na dół:) zobaczymy jakie efekty:):):)

Gość
inna sprawa czy ma za co lubić :)