Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

czy wszystkie robiłyście usg bioder u dzieci?

Polecane posty

Gość mkk

lekarz nie kazął mi robic, mała ma teraz 9 mieisęcy siedzi dobrze, ale nie chce raczkować...urodzila sie przez cc..

Ja uważam ze dobrze jest zrobić takie usg. U mnie np w szpitalu nie robili, ale ja później zrobiłam mimo tego, ze lekarka mówiła ze nie trzeba. Przecież nie zaszkodzi, a rożnie to bywa. Ja juz słyszałam historie typu... \"nie robiłam bo pediatra nie zlecał\", a jak juz sie zdecydowała, to było za późno na rehabilitację i dziecko kaleką do końca życia. Lepiej dmuchać na zimne, zwłaszcza ze mamy takich pediatrów jakich mamy:o

Ja robiłam usg jak synek miał 3 miesiące -najpierw lekarz go zbadał i powiedział że wygląda o.k ale dlatego ze prawie synek byl wcześniakiem polecił usg...wydaje mi sie ze gdyby nie ten fakt nie koniecznie by mnie skierował na usg...ale i tak sama bym zrobiła

u mnie przy kazdej kontroli ortopedycznej lekarz robi usg i nawet się nie pyta, a u was nie?

Rafinka... we Wrocławiu nawet w szpitalu po urodzeniu nie robią ...nie mają na to kasy:o Wiem ze we wszystkich innych województwach robi się normalnie co trzy miechy chyba. We wrocku jak mama sama sie nie upomni o skierowanie, to nikt nie zleci...chyba że stwierdzi przy badaniu \"ręcznym\" ze coś jest nie teges:o

moja miala jedno robione w szpitalu i wyszlo wszystko w normie wiec nie kazali powtarzac a potem jak poszlam z nia do poradni to dostalam opierdziel ze w normie to wcale nie znaczy ze dobrze i dali mi skierowanie ... no to zrobilam i znów wszystko ok :)

grzywa, to normalnie chamstwo jest... jak zwykle oszczędzają na profilaktyce, psy myślałam, że wszędzie robią na pewno trzeba zrobić chyba w 2 m-cu i potem koło 4, żeby lekarz obejrzał, czy są jądra kostnienia przynajmniej mój tak robił a potem robił jeszcze chyba w 7 m-cu a potem już nie poszłam, bo zapomniałam :P chyba miałam przyjść jak mały zaczął chodzić muszę się zapisać