Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Skorpionka81

JĘZYK NIEMOWLĄT T.Hogg - wymiana doświadczeń

Polecane posty

Hej, co z Wami!? Jestescie tu jeszcze?! :D U nas Łatwy Plan codziennie wychodzi nawet dobrze. Robie jak trzeba, czyli cykl sen-karmienie-aktywnosc, a i tak wieczorem Mala sie zachowuje tak jkaby jakas zmeczona byla. Trudno jej zasnąć, kreci sie, poplakuje, marudzi :-0 Poza tym - przez caly dzien od rana cykle idą super, dziecko poslusznie przez nie przechodzi. Ale im pozniej, tym gorzej; znaczy od mniejwiecej 17-tej - coraz mniej śpi, albo w oogole juz spac nie chce az do nocy, (po kąpieli i ostatnim wieczornym karmieniu), wiec idzie spac kolo 21, zmeczona bo nie spala 4 godziny. :-0

Skorpionko, u mnie tez tak jest. Po 16 mala nie chce spac, a o 19 juz jest zmeczona i bardzo marudzi przy kapieli. Za to zasypia szybciutko o 20. U nas cykle raz wychodza a raz nie bardzo. Szczegolnie teraz kiedy przestawiam Linke na w miare stale pory jedzenia co 3,5-4 godziny. Np. obudzi sie rano, dostanie butle 5.30, ale potem jeszcze przysnie i wstajemy ok. 8.30, a dopiero o 9.30 jest kolejne karmienie. Teraz byla bardzo glodna o 13 i najedzona przysnela :O Trudno. Ja tez musze kiedys zrobic obiad, a nie skakac nad dzieckiem, bo wlasnie ma miec godzine-dwie aktywnosci. Tym bardziej, ze dziecko rosnie i karmienie zabiera mi 15 min., coraz mniej spi, a wiecej czuwa. Tylko musze przypilnowac, zeby zdrzemnela sie po poludniu wiecej niz 20 min. To jest wprawdzie niezgodne z Latwym Planem, ale wprowadzenie stalych por karmienia u mnie lepiej sie sprawdza.

hej:) dawno tu nikogo nie było:) podrosły nasze dzieciaki przez ten czas:) Co u was? Mój malutki z małego diabełka stał się aniołeczkiem:) Przyznam się z ręką na sercu, że nie wytrzymałam i nie stosowałam rad Tracy. Mały śpi w nocy od 20 do 3 a potem do 6-7. w dzień robi 4-3 drzemki po godzince czasem dłużej a miedzu drzemkami bawi sie na macie albo leżaczku. usypiam go na rękach, ale to trwa zaledwie 3-4 minutki, więc nie uczę go zasypiania w łóżeczku. A jak u was???

Gość dziecko bedzie z Toba
podnosze