Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda 40

chcę pierwszego dziecka po 40

Polecane posty

Gość wswswswswsw
moja mama juz dawno nie zyje..niestety zmarla na raka:( ale z tego co wiemm od rodziny to tez nie chciala wczesniej miec dzieci niz kolo 40,i udalo jej sie..powiem Ci,ze ja tez nie chce jeszcze miec dzieci..moze mi to przejdzie ale poki co nie mysle o nich...A Tobie zycze powodzenia i nie przejmuj sie glupimi docinkami,przykladem jest nawet Drzyzga ,ktora grubo po 35 roku zycia urodzila dzieci:)

Gość ooIga
zawsze możesz córcię nazwać Olga :) Bedzie ci się dobrze kojarzyło :D

Gość młoda 40
Ola ładne imię, nie zastanawiałam się jeszcze, ale będę pamiętać. 'wswswswsw' przykro mi. Mi tato już umarł - wielka szkoda (ja nie miałam dziadka i moje dziecko też nie) RWIE MI SIĘ POŁĄCZENIE Z INTERNETEM, JAKBYM ZNIKNĘŁA TO WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ ZA POGADUCHĘ.

Gość młoda 40
'ciociu z Radomia' moja najlepsza przyjaciółka miała dzieci też jak Twoja znajoma. Te pare lat temu wydawało nam się wtedy, że jeszcze jesteśmy bardzo młode. A ona będąc w szpitalu dziwiła się, że dziecko jej sąsiadki już rodzi :-D Szkoda tylko, że jej dzieci (6 i 4) takie już duże, bo zawsze mażyłyśmy, że nasze dzieci będą się razem bawić.

Gość młoda 40
Przepraszam za błąd ortograficzny - marzę oczywiśćie - nie lubię ortów.

Gość młoda 40
podnoszę w nadziei, że znajdzie się jakaś "bardzo stara" staraczka. Ale teraz idę obejrzeć "Twierdzę szyfrów". Potem jeszcze tu zajrzę.

Witam za kilka miesiecy rowniez bede 40 i staram sie o dziecko (1). Milo mi, ze nie jestem sama.

Gość młoda 40
Bardzo się cieszę, że jestaś Robinhood. Proszę zaglądaj tu czaasem to pogadamy. Może inne podobne nam się znajdą też. Zgłoszę się tu później, bo muszę wyjść z domu. Do spotkania :-)

Gość dorosły dzieciak czterdziestki
Witaj mam 24 lata, moja mama urodzila mnie jak miala 40 lat. NIGDY, PRZENIGDY nie wstydziłam się z powodu wieku swojej matki. Większej bzdury nie słyszałam Wstydziłabym sie, gdyby moja matka była tak głupia jak fd żeby takie sądy wydawać. Moja mama zmarła na raka jak miałam 16 lat. Ale rak może dotknąć także matkę 30-letnią. To jak loteria. Teraz pracuję, studiuję i robię milion innych rzeczy. Nie czuję się gotowa na dziecko, ale chciałabym je mieć koło 30-stki. Życzę Ci powodzenia. Pozdrawiam L.

Witaj dorosły dzieciaku. Wielkie dzięki. Masz rację to loteria. Moja przyjeciółka z przed lat odumarła swoje dzieci przy drugim porodzie nie mając jeszcze 30. Dzieci zostały 6 i 0 z tatą, Wspaniałym tatą.

Mloda 40, oczywiscie, ze bede zagladala! gdy szukalam po topikach \'\'ciazowych\'\' doszlam do wniosku, ze w naszym kraju kobiety 30-letnie juz uwaza sie za za stare na macierzynstwo. A bog stworzyl kobiete, ktora do 50-ki moze miec regoralne cykle! (to dla katolikow i nie tylko...) Jestesmy mlode, wiemy czego chcemy i wierze ze nam sie uda! A krytyki pewnie bedzie sporo. pozdrawiam Cie serdecznie i wszystkie dojrzale przyszle mamy!

Zycze wszystkim wspanialego weekendu. Zagladne tutaj w poniedzialek wieczorem, ciekawe czy ktos jeszcze dolaczy...

ZAKŁADAMY TOPIK DLA TYCH CO CHCĄ MIEĆ PIERWSZE DZIECKO PO 40 ROKU ŻYCIA. \"STARE\" ALE JARE PRZYSZŁE PIERWIASTKI ZGŁASZAJCIE SIĘ - BĘDZIE Z KIM WYMIENIĆ DOŚWIADCZENIA. RAZEM OPANUJEMY STRACHY I RAZEM URODZIMY! Mile widziane też mamy co już urodziły po 40, podzielcie się swoją wiedzą. Pielęgnujmy ten topik, SPOTYKAJMY SIĘ. CZEKAMY NA \"STARE\" MAMY. Człowiek nie czuje jak mu się rymuje.

Młoda czterdziestko, wprawdzie jestem ciut młodsza, ale powiem tyle: nie przejmuj się durnymi docinkami, czujesz, że jesteś gotowa na dziecko, a ginekolog - prócz standardowych potencjalnych niebezpieczeństw - nie widzi przeciwwskazań - to się decyduj. Za 15 lat świat może się bardzo zmienić, zresztą kobiety rodzą coraz później i częściej na wywiadówce gimnazjalisty będziesz widziała dojrzałe kobiety niż młode gąski, chyba że takie, co wpadły. Głupie jest myślenie panienek, które twierdzą, że dziecko bardziej będzie się wstydziło dojrzałej matki, niż faktu, że matka wpadła z byle kim jako szesnastka. Nie przejmuj się i rób swoje :)

Gość nie ma się czemu dziwić
Byłam świadkiem jak na tym forum zjeżdżano 30-latki starające się o dziecko, a do dopiero 40-latki. Nie ma się czym przejmować. Mój kolega machnął swojej 19-letniej dziewczynie i teraz mi docinają, że mogłabym się w końcu zdecydować na dziecko, bo za kilka lat będzie za późno (mam 21 lat). Sami zdecydowali się na dziecko tak wcześnie z obawy, żeby ich nie wyśmiano. Żeby było zabawniej, to leżała na oddziale z dwoma 20-latkami i jedną 16-latką. Nie ma się co dziwić, że 40-letnie mamy są szykanowane, skoro nawet nastolatki świadomie decydują się na dziecko.

Gość nie kumam
"Sami zdecydowali się na dziecko tak wcześnie z obawy, żeby ich nie wyśmiano." Nie rozumiem, żeby ich nie wyśmiano, że co ??? Nie rozumiem tego świata: z 20 się śmieją i z 30 i z 40. To kiedy (do cholerci) robić te dzieci?!

Trzeba podnieść, żeby znaleźć podobne. Zapraszamy: ZAKŁADAMY TOPIK DLA TYCH CO CHCĄ MIEĆ PIERWSZE DZIECKO PO 40 ROKU ŻYCIA. \"STARE\" ALE JARE PRZYSZŁE PIERWIASTKI ZGŁASZAJCIE SIĘ - BĘDZIE Z KIM WYMIENIĆ DOŚWIADCZENIA. RAZEM OPANUJEMY STRACHY I RAZEM URODZIMY!

młoda 40 - to raczej nie jest topik dla mnie (jak wskazuje mój nick ;) ), ale chciałabym powiedzieć, że wspieram Cię całą sobą, ja mam 30 lat i od długiego już czasu staram się o dziecko. Na początku wchodząc na kafeterię czułam się jak babcia, bo wszędzie widziałam tylko 20 z 3 dzieci. Nie mówię, że one zrobiły błąd i życzę im szczęścia, tylko dziwię się, że większość z nich nie życzy szczęścia nam :( . Nie zdają sobie sprawy, że dla niektórych kobiet ciąża może być problemem w wieku 20-paru lat, a to z przyczyn fizycznych, a to z psychicznych. Życzę powodzenia w starankach i radzę tylko wybrać dobrego gina, który będzie się Tobą opiekował, pozdrawiam 🌻

Gość Radio Maryja
a zastanowilyscie sie na ryzykiem chorob genetycznych etc????????????Pracuje z dziecmi niepelnosprawnymi, wiele z nich mogloby byc normalnymi gdyby.... ich matki nie rodzily po 35 r/z i potem!!! Poza tym jak Wasze pociechy beda miec 20 lat,Wy 60, wnukow mozecie nie dozyc, a dzieci...zamiast mamo powinny mowic.....babciu..... Ż E N A D A !!!! echhhhhhh,brak slow

Wiele z nich mogłoby mieć pełną sprawność, gdyby nie rodziły ich młode, niedojrzałe, co to alkohol, papieroski, marycha, nery na wierzchu, zero sensownego odżywiania.

Gość nie przejmuj sie docinkami
masz prawo do dziecka.Zacznij sie starac, bo czasem nie tak łatwo. Mam pare kolezanek,ktore rodzily po 40. wszytkie maja madre udane dzieci, nikt sie nikogo nie wstydzi, masz racje- wstydzic sie mozna najwyzej glupie matki. Sama mialam dzieci 36 i 38, sa super, kontakt swietny, do trumny sie nie wybieram, na wywiadowkach nie mialam kompleksow , ludzie za to mysla , ze jestem jakies 10 lat mlodsza , tym bardziej, ze młodsze dzieci mobilizuja do dbania o siebie.

:-D Kolejna osoba, która chciała się pochwalić umiejętnością dodawania. :-D rzeczywiście radiomaryja ... (to przymiotnik oczywiście) :-p Czyżby, Radio Maryja namawiało nas do grzesznej antykoncepcji...?!? Albo, co gorsza, do a....ji , gdybyśmy jako płodne kobiety poczęły - nie śmiem nawet wymówić tego słowa. 🌻 \"30 na karku\" 🖐️ ja za Ciebie też trzymam kciuki. Ogląd rzeczywistego świata wskazuje, że teraz to właśnie dziecko około 30 staje się normą. Można dyskutować czy to dobrze czy źle, ale tak po prostu jest. A średnią wieku w wirtualu wogóle nie należy się przejmować. To naturalne - skoro internet, jako ciągle jeszcze bardzo młode medium, opanowali głównie gimnazjaliści. Także Ci gimnazjaliści sprzed 10 lat, którzy troszkę już podrośli i mając 20 lat \"doświadczenia\" ;-) życiowego beztrosko pozwalają sobie na pouczanie innych. Naszemu pokoleniu (o pardon) mojemu pokoleniu internet czasem sprawia większy kłopot. Poza tym jako wychowani bez komputera potrafimy doskonale obywać się bez niego na co dzień, po prostu szkoda nam czasu. I jeszcze jedna obserwacja: teraz w rodzinie stoi kolejka do kompa: dzieci, mężowie, a kobiety jak zwykle na końcu. Bo ktoś tych zagorzałych internautów musi nakarmić i oprać ... Stąd mało tu dojrzałych osób, a kobiet w wieku balzakowskim i pobalzakowskim szczególnie. Społeczność internetu z pewnością nie jest reprezentatywną próbką ludności Polski. A ja się nie dziwie krytyce, przecież każdemu (prawie każdemu) dwudziestolatkowi zdaje się, że będzie wiecznie młody. Czterdziestka jest dla niego tak daleką perspektywą, że wydaje mu się, że wtedy to będzie wybierał dla siebie wózek inwalidzki i respirator. Co gorsza z tym pokoleniem wychowanym w bezruchu przy grach komputerowych może tak być naprawdę. Strach zbiera, gdy się widzi, że dzisiejszy 50letni ojciec bez trudu pokonuje swoich dwudziestokilkuletnich synów na rękę, czy w grach sportowych. To przecież oni powinni być u szczytu sprawności fizycznej w tym wieku. A mam takich znajomych. Ale przynudzam po nocy, a tu nikt nie słucha 💤 😴 \"STARE\", ALE JARE PRZYSZŁE PIERWIASTKI ZGŁASZAJCIE SIĘ

Ja tu tworze sobie na boczku elaboraty. I przeoczyłam takich miłych gości. 🌼nomina i nie przejmuj się docinkami🌼 zajrzyjcie tu jeszcze któregoś dnia. ALBOWIEM DOBRYCH LUDZI JEST WIĘCEJ.

Gość wswswswswsw
ja rowniez bede tu zagladac i wspierac Cie w staraniach..nie patrz na durne komentarze,bierz sprawy w swoje rece..nie jestes stara,wazne ze wiesz czego chcesz,nie jestes sama..mysla jestem z Toba i wspieram Cie..zagladne tu wkrotce...i..nie daj sie:)

Gość zmiana
Witaj, ja jestem po 30-tce i również staram sie o dziecko. Jedno co moge ci doradzić to rób to jak najszybciej. Nie mówie tego dlatego że uważam że jest zbyt pózno. Mówie to z włsanego doświadczenia, że im pózniej tym trudniej to zrealizować (problemy zdrowotne). pozdrawiam i zycze powodzenia P.S. ciesze sie że jest więcej kobiet po 30-tce starających sie o dzidzie

Podnoszę tylko, bo mam jakąś kiepską łączność dzisiaj z internetem - bez przerwy mi zrywa... Wszystkim serdecznie dziękuję i zapraszam jeszcze. Pierwiastki po 40 zgłaszajcie się i pomóżcie zorganizować ten topik.

Witaj Mam 22 lata ,wiec chyba sie nie nadaje ,ale mimo to podnosze twoj topik i mowie ,bardzo cie polubilam :) lubie rozsadne decyzje i rozsadne kobiety ,a posiadanie dziecka w wieku 17 ,19 lat to wedlug mnie skrajna nieodpowiedzilanosc ,ja nie mam dzieci ,i nie zamierzam ich jeszcze miec ,fajnie ze jestes ,pozdrawiam

Wzruszyłam się wręcz. Dzięki.🌼 Odwiedź nas czasem - młodych wcale nie odpędzamy. Wszystkie fajne dziewczyny zapraszamy.

hello moja mama ma 41 lat i jest w ciązy ja mam 20 mam jeszcze brata ktory teraz ma rok a w marcu bedzie siostra :) i bardzo sie ciesze