Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażonaaa

Duża nadżerka i duży stan zapalny a ja dopiero od tyg nie jestem dziewcą.

Polecane posty

Gość przerażonaaa

Witam. Właśnie wróciłam od gina i jestem przerażona, stwierdził mi dużą nadżerkę i duży stan zapalny powodujący aż krwawienie jestem przerażona :((( Doktor zapisał mi flucofast 3x 150 doustnie i glubulki gynalgin, dopiero po nich cytologia i decyzja co z nadżerką, dodam że wcześniej byłam u gina 3 lata temu a teraz doktor powiedział że ta nadżerkato kwestia więcej niż 3 lat... w ogóle jestem przerażona, skąd takie problemy jak ja nie prowadziąlm nawet życia seksualnego... boję się strasznie co wyjdzie z cytologi, czy będę mogła mieć dzieci po prostu płakać mi się chce : (

Nadżerka może być spowodowana urazem przez kontakt (w trakcie używania tamponów, penetracji pochwy przez ciała obce), przez infekcje (wirusem herpes, wczesna kiła, długo niewymieniane tampony, poważne stany zapalne pochwy) lub przez działanie substancji chemicznych (środki plemnikobójcze zawarte w niektórych globulkach i piankach). Ryzyko wystąpienia nadżerki wzrasta z ilością partnerów seksualnych. a dzieci bedziesz mogla miec....spokojnie...