Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sroshka

Schlecker - praca

Polecane posty

Gość gość
to jest chore najpierw zmuszać do podpisu a później obiecywać jakieś wyjaśnienia.... o ile w ogóle naprawdę będą... każdy sąd weźmie naszą stronę jeśli za brak podpisów nas pozwalniają.... meile z wielokrotnymi prośbami o wyjaśnienie i rozwianie wątpliwości... są ---ale bez żadnej odpowiedzi...jedyna ...PODPISAĆ I KONIEC! to jest normalne???

Gość gość
Dziewczyny, czytajcie ze zrozumieniem. Nikt nie napisał, że Przemek odchodzi.

Gość gość
a kogo obchodzi czy przemek odchodzi czy nie odchodzi w d***e to mamy,obchodzi nas to ze maja nas za frajerki

Gość gość
zgadzam się ,każdy ma swój rozum

Gość gość
My też nic nie podpisujemy i niech szukają nowej ekipy

Gość gość
Ja dzwonilam dziś do PIP-u i PAN powiedział ze nie muszę podpisywać skoro nie ma ochrony i chodzę osobiście do banku zwolnić mnie za to nie może a jak to zrobi to mam iść do sadu. A jeśli pracuje na umowę o prace to najpierw musi mnie zwolnić a potem może mi dac smieciowke. Ale to tez powód żeby iść do sadu

Gość gość
Dużo sklepów albo nic nie podpisało albo tylko zapoznanie się z procedurą - p.B nas zignorował nie odpowiadając nam na pytania więc jak my możemy komuś takiemu zaufać i podpisać coś co jest dla nas niejasne.

Gość gość
My też byłyśmy u prawnika i nie kazał nam podpisywać i jeśli z tego powodu będą chcieli nas zwolnić to robimy odwołanie i wygrywamy a firma przywraca nas z powrotem do pracy lub płacą kare

Gość gość
a co z tego ze przywroca was do pracy,czujesz juz jak region bedzie jezdził po was i wtedy was w*******la bo kłody pod nogi bedziecie miały rzucane,ta praca az jest tego warta aby sie sadzic i zadac powrotu do tego syfu

Gość gość
nie jest absolutnie.... ale oni właśnie na takie nasze podejście liczą więc ja nie popuszczę....

Gość gość
Ja nie pisałam że bym wróciła do pracy bo nie jest warta ale my też mamy prawa a nie jesteśmy jakimiś jeleniami którzy będą spłacać długi firmy

Gość gość
ja wiem ze nawet jak nas wywala starych pracownikow,to wierzcie ze te nowe na smieciowce nie ogarniaja tego i tez sie zwalniaja maja dosyc tej roboty po tygodniu ,tak jest u mnie na sklepie ,a oni mysla ze jak bedzie rotacja personelu ( bo na nikim im nie zalezy) to ten sklep bedzie prosperował dobrze -akurat rozczarowanie blisko,im sie wydaje ze za 700 zł beda pracownicy latac ,myc okna,ulotki,mrugac pieknie oczami ze brak towaru i beda szczesliwi ze maja prace w dynamicznie rozwijajacej sie firmie -żenada

Gość gość
A jak rzucą kłody pod nogi to co??? Wam może poskoczyć byle kierowniczyna z pożal się Boże stażem pracy na tak dostojnym stanowisku od i aż września zeszłego roku? Jakiś pedagog czy pani detektyw z wykształcenia a z konieczności handlowiec? No proszę, trochę szacunku dla siebie. A ile Wy pracujecie- 3, 5, 10 lat a może nawet dłużej? I naprawdę myślicie, że oni wam naskoczą? dziewczyny- wyluzujcie, przeżyłyście gorsze czasy niż te ich śmieszne wymysły. A poza tym ta firma to już sięgnęła dawno dna, lepiej spadać i szukać lepszej pracy!!!

Gość gość
czy ktoś kto się juz zwolnił może opisać jak to wygląda... tel do regionalnego i pismo wysłane do niego i krakowa załatwiają sprawę? ... chcę też wykorzystać na 2 tyg. wypowiedzeniu zaległy urlop... więc jak to ugryść i opisać w wypowiedzeniu..??

Gość gość
jeszcze jutro mozna telefonicznie do regionu zgłosic swoje wypowiedzenie,i jej sie zapytac gdzie wysłac dokument swoj tzn wypowiedzenie umowy,i od razu zapytac sie co z zaległym urlopem,bo oni nie raz nie kaza wybrac tylko płaca za niego

Gość gość
Informujesz region i wysyłasz wypowiedzenie do Krakowa (może być mailem). Wypowiedzenie liczy się od piątku po wysłaniu wypowiedzenia. A jeśli chodzi o urlop- tu Twoja decyzja- ja pomęczyłam się trochę na wypowiedzeniu (te dwa tygodnie) ale za to moja ostatnia wypłata była dużo większa- wypłacili urlop, dlatego decyzja należy do Ciebie!

Gość gość
ale ja chcę i chyba mam do tego pełne prawo prawda???

Gość gość
W zasadzie to tak, ale jak masz wrednego KR to Ci będzie kazał do końca pracować... No chyba że będzie się bał, że na wypowiedzeniu tą zacną firmę spróbujesz okraść... Ale prawo do urlopu jak najbardziej masz ;)

Gość gość
dzięki za info ... czas się zawijać z tego tonącego okrętu... :)

Gość gość
Ej laski ale z******ty towar przyjechał co nie??? nie ma podstawowych produktów typu:gąbki,kret, farby,nivea,donegal.... ale z***biście,że jest szampon za 35zyla. Stali klienci pukają się w czoło widząc tę pustotę. ile można chodzić i pytać w kółko o to samo. Ile można mówić nie ma...nie wiem... Najlepszy wkurw jest o maszynki do golenia heh Jaki mam dać produkt zastępczy drodzy KR??? może swoją z domu przynieść???

Gość gość
koleżanko! zaproponuj puzzle i przeterminowane próbki! Góra zbiera siano, a my robimy z siebie debilki - my juz wprost mówimy, że towar nie przychodzi, bo widocznie nie płacą faktur, za to sa nowości od firm, które jeszcze nie wiedzą, że kasy na oczy nie zobaczą! Jaki wstyd;((

Gość gość
padają...ale na stronie dayli oferty pracy super w dynamicznie rowijajacej sie firmie,gwarancja stałego zatrudnienia i umowa o pracę...chyba tylko na okres próbny...i to ogłoszenia stanowisk pracy gdzie jeszcze nie raczyli zwolnić pracowników.Mało tego w sklepach Dayli pracują ludzie,którym umowy dawno sie skończyły,nowych brak...oczywiście śmieciowe sa zdeklarowane...a ludzie boja się nie przyjść do pracy by im nie mogli nie zapłacić tego co pracują bez umowy...Tylko w Polsce takie cyrki niewolnicze

Gość gość
Myślę,ze wszystkim dobrze zrobiłoby, gdyby Ci tam na górze poczytali by te forum.Dowiedzieliby sie trochę o realnych problemach firmy i ich pracowników,może byłaby jakaś szansa wówczas na przetrwanie ich i pracowników w tej firmie.

Gość gość
Mam takie przeczucie że w tym tygodniu coś jednak się wydarzy, jakaś większa bombka pierdyknie w Krakowie. Może kogoś zwolnią?

Gość gość
Oni czytają to forum, dlatego zawsze są o krok przed Wami...

Gość gość
A co z przeterminowanymi próbkami Nivea i Neutrogena-))

Gość gość
może zróbmy z nich paczkę-nagrodę za wspaniałe wyniki dla naszych regionalnych :b

Gość gość
buhahahhahahhahhha

Gość gość
Dziewczyny nie ma co zaczeli od itiotycznych pomysłów i tak z dobrze prosperującej DROGERII zrobiono dziwoląg idziemy na dno ciekawe czy kapitan zostanie czy pierwszy da dyla jak ten z Concordii. Na handlu trzeba się znać z zamiłowania to choduj pan rybki w akwarium.Ostatnie dni pokazały za co ma nas p.D.B