Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mężatka

najbliższe nauki przedmałżeńskie we Wrocławiu

Polecane posty

Gość przyszła mężatka

Może ktoś z Was wie, gdzie odbędą się w najbliższym czasie nauki przedmałżeńskie we Wrocławiu? Preferowana dzielnica to Krzyki. Jesli ktoś pomoże będę wdzięczna. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mezatki :)

Na nauki to tylko do Orzecha! Polecam gorąco, tydzień temu zakończyliśmy i było super. Ksiądz mówi z humorem, nie jest natrętny, nudny (no czasem się powtarza..ale i tak mu wybaczam) itp itd Spotkania były we wtorki o 20 (nie wiem jak będzie w semestrze zimowym ale podejrzewam że podobnie). Nauki wiążą się z wyjazdem na weekend na dialogi narzeczeńskie do Krzydliny Małej (jest tam klasztor) koszt to 90 zeta w tym nocleg i wyżywienie. Ponadto zorganizował spotkanie dla rodziców narzeczonych- przyszło ich więcej niż nas (widocznie młodzi zrobili mu dobrą reklamę) moim się bardzo podobało. Jest to duszpasterstwo akademickie wawrzyny(jak nie jesteś studentką to nikt cię nie wyrzuci) - kościół św Wawrzyńca na Bujwida (więc masz kawałek, jak wyremontują Sienkiewicza to z Krzyków będzie tam jeżdzić 17, na razie niesety musiłabyś dostać sie na grunwald i dalej z buta). Chodzę tam w niedzilę do Kościoła jeśli byłabyś zainteresowana to będę słuchać kiedy się rozpocznie kolejny kurs i dam ci znać.

Gość prztszła mężatka
dziękuję za informacje :) Niestety to daleko. Oboje pracujemy i czasowo nie damy rady tak daleko dojechać :( ale czytałam i słyszałam własnie duzo pozytywnych komentarzy na temat tamtych nauk. Życzę wszystkiego dobrego! Rozumiem, ze też ślub niedługo :)

Szkoda:( obiło mi się o uszy, że franciszkanie też robia nauki... ale nie daje na to gwarancji, nie wiem gdzie maja \"siedzibe\" . Ślub za rok a to i tak szybko- zaczęliśmy chodzić na nauki nie będąc nawet narzeczeństwem:) Zaproponował to mój chłopak, chyba chciał sie \"przymierzyć\" do tematu:) Jak się okazało kilka par też potraktowało je w ten sposób. z tego co wiem wszyscy mieli wyniki pozytywne:)

Gość przyszła mężatka
Dziękuje za odzew :) I gratuluje takiego "przewidywalnego" narzeczonego ;) Fajne macie podejście :) Pozdrawiam

Gość humo
ja też poszukuję miejsca gdzie można pobrać nauki przedmałżeńskie :) Macie może jakieś sugestie - informacje? pozdrawiam

Gość petro3
hej, a znacie jeszcze jakieś szybkie kursy we Wroclawiu albo w okolicach oprocz Olawy?

u nas w kosciele na kolistej sie zaczely wlasnie nauki. w soboty i niedziele sa.smieszny ksiadz prowadzi;:-) jest sympatycznie.

ja chodziła w zeszłym roku, właśnie w lutym na nauki do kościoła po wezwanie św. klemensa dworzaka na alei pracy, były to nauki które trwały 2 tyg. natomiast spotkania indywidualne robiliśmy w kościele pod wezwaniem Jadwigi Śląskiej na pilczyckiej bo tam były one za darmo

Gość ElliDz
Witajcie, Proponuję nauki w Parafii p.w. Matki Bożej Miłosierdzia na ul. Brucknera we Wrocławiu. Brałam udział w naukach miesiąc temu. Odbywały się w weekendy (3 z rzędu), po czym każda para umawiała się indywidualnie z kobietą z Poradni Rodzinnej. Pomijając fakt, że uwielbiam ten kościółek, a Proboszcz jest po prostu przekochany, uważam, że same spotkania były bardzo cenne i sympatyczne. Najlepiej przejść się do proboszcza i porozmawiać, dowiadując się kiedy rozpoczynają się kolejne (średnio co kilka miesięcy). Naprawdę bardzo gorąco polecam. I na koniec: to właśnie Ten Proboszcz i ten \"kościółek\" sprawił, że jak nigdy, teraz bardzo chętnie tam chodzę.. tak często jak to tylko możliwe :) Pozdrawiam i życzę powodzenia!

A ja polecam nauki w Oławie, w parafii św. Ap. Piotra i Pawła. Nauki trwają dwie soboty, z czego jedna sobota to spotkanie z księdzem, a druga sobota to spotkanie z panią z poradni. Nie powiem, było nudno, ale szybko. Nauki kosztowały nas 30zł od pary. Nauki zaczynały się mszą o godzinie 18:00 i po mszy były nauki. Z tego co wiem, najbliższe nauki są 9 i 16 maja.

Gość zielony kot
ja jestem wlasnie na naukach na kruczej...masakra!!ojcowie nie maja prawie nic do powiedzenia, wladze przejely panie-jedna z nich jest polozna, dwie pozostale to studentki studiow podyplomowych-szok, ktore opowiadaja o mikroporach w prezerwatywach i takich tam dziwadztwach...ale juz blizej niz dalej:)

Kurs przedmałżeński prowadzony na Bujwida u Wawrzynów jest super, przekona się o tym każda para. Orzech jest niesamowity; z tych nauk można wiele wynieść i stwierdzić po nich czy na prawdę do siebie pasujecie, czy macie podobne zapatrywanie się na wiele problemów, które we wspólnym życiu nas czekają. Wyjazd weekendowy wieńczący ten nauki jest super zorganizowany. Małżeństwa, które prowadzą dialogi opowiadają o swoich doświadczeniach, rozczarowaniach i radzą jak przez wszystko przejść. Opowieści i rady Orzecha są nie do opisania:) POLECAM Z CAŁEGO SERCA

Gość Małoszka
Kurs prowadzony u Dominikanów, obok galerii jest NAJLEPSZY. Ale nie ten tradycyjny, tylko "wieczory dla zakochanych". Nie słucha się nudnego wykładu klepanego 3godziny. PRzez 3godziny pracuje się ze sobą we dwójkę robiąc różne zadania, odpowiadając na pytania itp... Po 4 latach myślałam, że znam swojego N jak łysego konia. Okazalo się, że i do lysego i do konia ogólnie mi daleko. To bylo fascynujace przezycie uczyc sie siebie nawzajem. A wszystko w milej atmosferze, z herbatka, kawka, ciastami

Gość tomcat
Sprawa już nieaktualna.

czy ktos wie czy teraz na dniach moze zacznie sie kurs przedmalzenski u Orzecha? Strasznie chcialabym na niego pojsc a na stronie nic nie pisze ani nikt nie odbiera tel :/

Gość fotografwroclaw
sensuals.wordpress.com - tak przy okazji :) pozdrawiam

Gość cohelet i ewelina
Bardzo często są organizowane w Kościele na Brucknera koło centrum Korona. Trzeba zadzwonić i zapytać.Myśmy rozmawiali z księdzem Proboszczem, który je prowadzi i akurat się zaczynały. jesteśmy bardzo , ale to bardzo zadowoleni. Polecam! pod każdym względem rewelacja. Interesująco i milutko.

Gość Golw
My długo szukaliśmy i się zdecydowaliśmy na nauki w Kościółku na Brucknera we Wroclawiu. Rzeczywiście jak pisała Ella są bardzo fajnie prowadzone. Proboszcz mówi bardzo interesująco i jest bardzo sympatyczny. Panie które prowadzą zajęcia w poradni też sa sympatyczne. Nam sie bardzo podobalo.

Gość gość
Czadowe kursy przedmalżenskie.www.pomaganiejestczadowe.pl naprawdę byłam i warto.

Gość gość
Od kilku tak kapucyni prowadzą we Wrocławiu super kursy. Węcej o tym projekcie to chyba jest www.pomagamyinnym.pl. Byłam z moim mężem. Polecam

Gość gość
Najbliższy sensowny kurs to 8-9 listopad na ul. Kamiennogórskiej.www.pomagamyinnym.pl. Moge spokojnie polecić. Byliśmy w poprzednim roku!

Gość gość
Odgrzebię trochę temat, ale NIE POLECAM nauk przy parafii u Boromeuszy, ul. Krucza. Takich głupot, jakich tam się nasłuchałam, to w życiu nie dane mi było usłyszeć. Mikropory w prezerwatywach, KAŻDA kobieta biorąca tabletki antykoncepcyjne umrze na raka albo będzie bezpłodna; mąż, który akceptuje taką antykoncepcję tak na prawdę nie kocha swojej żony; jeśli kobieta spodziewa się dziecka i coś pójdzie nie tak i trzeba podjąć decyzję, kogo ratować - matkę czy dziecko - matka ma się poświęcić, bo (uwaga!) mąż będzie z niej dumny, że umarła na rzecz dziecka... I to wszystko na zasadzie "jesteście tutaj dlatego, że bierzecie ślub KOŚCIELNY, więc te zasady was obowiązują, czy tego chcecie czy nie". Żadnego słowa o tym, że każdy ma swoje sumienie..

Gość gość
sumienie??? a co to takiego? ty nie masz mieć sumienia tylko masz ślepo wierzyć w to co ci klecha powie! a jeśli nie, to po co tam polazłaś i jeszcze kasę dajesz? nie wiesz, że dla katolików kobieta jest zwykłym pomiotłem? po co idziesz tam, gdzie na ciebie srają? masz godność, czy faktycznie jesteś pomiotłem?

Gość gość
bo może ślub kościelny ma dla niej znaczenie, a żeby otrzymać ten sakrament trzeba mieć zaliczone te nauki? i może wierzy w Boga, a nie za bardzo w panią, która prowadzi te zajęcia i "niesie kaganek oświecenia"?

Gość Palotka
Czy ktos wie gdzie mozna odbyc kurs przedmałzenski na poczatku roku 2016? W takich ludzkich godzinach nie np 20ta. Pozdrawiam

Gość gość
Podbijam, interesują nas nauki w tygodniu. Któraś z Was coś poleca?