Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytajkaaaaaaa

ILE PIELUSZEK DZIENNIE ZUŻYWA NOWORODEK

Polecane posty

Gość zapytajkaaaaaaa

mam pytanie ktore pewnie wiekszości wyda sie strasznie glupie ... mam pytanie dotyczace tego jak często zmienia sie pieluszki noworodkowi? ile pieluszek dziennie zużywają wasze maluszki??? pytam o to ponieważ polozna mowila mi że najlepiej obserwowac jak często dziecko robi siku bo to jest wskaźnikiem czy dziecko wystarczająco dużo je- czyli jeśli sika czesto to jest najedzone jeśli żadko to je za malo ale jak mam to kontrolowac??? przeciez w pampersach nie jestem w stanie tego zaobserwowac... :( mowiła że wyznacznikiem tego że dziecko jest najedzone nie jest czestość oddawania kupki ale czestośc oddawania moczu. mowila że niektore noworodki robia kupke po każydm posilku a niektore raz na 2-3 dni ....

Gość 5 - 9
Co 3 godziny (po jedzeniu) żółta rzadka kupa. W nocy czasem też.

Gość jejuuu
starszemu przyjmuje sie że nie żadziej niż co 3h, a nowordkowi co kupka to chyba wiesz, a tak jak widzisz ze papmersik pełny to tęż, ja wkażdym razie bardzo czesto zmieniałam by pupcia sie nie odparzyła od sisi, bo skórka jest bardzo delikanta,

Gość powinno sie zmieniac
przy kazdym karmieniu, chodzi o to ile mokrch pieluch noworodek 'produkuje' w ciagu doby, a nie o to ile razy sika - przy zmianie widzisz czy pielucha jest mokra czy nie.

Gość tomek gosc
Moja mała Dorota jutro kończy 3 tygodnie. Jest karmiona piersią na żądanie. Zmieniamy pieluchy po spaniu przed karmieniem, chwile po karmieniu i jeszcze za chwilę i po chwili jak trzeba ją dokarmić. Czasem obudzi się po godzinie i wtedy też pielucha idzie na stos do pieluch wcześniejszych. Nawet jak zrobi mało do pieluchy jednego czy drugiego urobku to musimy przewijać bo się okropnie denerwuje. Tak wrażliwa. Jedynie jak śpi to się nie wierci i nie krzywi. Położna mówi że z wydalaniem u niej wszystko wporządku czyli chora nie jest. Reasumując 15 do 20 pieluszek dziennie. Wierzcie lub nie, ale tak właśnie jest. Ja pomagam żonie w naszym "ogródku" bo jestem na długotrwałym zwolnieniu rehabilitacyjnym a i tak dla nas dwojga roboty i poświęcenia jest ogrom. Szacunek dla wszystkich świeżych matek które większość obowiązków ogarniają same lub z doraźną pomocą chłopa. Ps. Noworodek to jak dotąd największy test cierpliwości dla mnie.

Gość gość
to zalezy też od pokarmu i przemiany materii dziecko karmione piersią częsciej robi kupkę,na mm rzadziej ale tak ok 10 sztuk dziennie to minimum by zapewnic odpowiednią higienę