Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja255 pyta

Łózeczko o wymiarach 116x66 i problem z materacem - POMOCY!

Polecane posty

Gość alicja255 pyta

Może to i głupie pytanie ale mam problem :( Mam łóżeczko po rodzeństwu ma wymiary 116x66 czy jest to nietypowy wymiar czy normalny? Materacyk zwykle ma 120x60 a mi się taki nie zmieści :/ nie wiem co teraz muszę kupić łóżeczko z powodu materacyka???

Gość moim zdaniem jak kupisz
materac 120/60 będzie idealny

Gość alicja255 pyta
no własnie nie zmieści się na długość - bo mam 116x66

Większość materacyków ma ściagany pokrowiec - taki na zamek zapinany - u Ciebie aby się zmieścił niewiele brakuje - ok4mm - mozesz po prostu ściąć troszkę brzeg materacyka - oczywiście chodzi mi o to wnętrze (to co jest w pokrowcu) -myślę,że przy takim minimalnym skróceniu nie będzie się pokrowiec zwijał - ale lepej zwróc na to uwagę. A może po uda Ci się wsadzić bez tego skracania - w końcu materacyk jest dość elastyczny i po każdej ze stron powinno się jakoś te 2mm zmieścić. Można też kupic materac na wymiar - ale jest wtedy droższy - a moim zdaniem szkoda przepłacac.

Gość do alicja
lozeczko o ktorym piszesz ma wymiary pod niektore materacyki angielskie - ja wlasnie mialam lozeczko 120x60 a materacyk mialam za maly - ten o ktorym piszesz - zajrzyj na strony angielskiego e-buya i poszukaj materacyka w tym wymiarze tzn 116x66

Gość materacyk
możesz zamówić bezpośrednio na wymiar w fabryce, ja zamawiałam w Janpolu, niestety to kosztuje, ale mam super porządny materacyk za 230zł na taki wymiar jak chciałam