Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja nie chce miec dzieci

Nie chce miec dzieci bo???

Polecane posty

Gość
Nie chcę mieć dzieci, ponieważ jestem leniwa, mam w sobie za mało energii i cierpliwości... Nie potrzebuję zobowiązań ani ograniczeń. Nie mam instynktu macierzyńskiego i cieszy mnie to bardzo.

Gość eeeexxxx
to ze wy macie dzieci i miejcie i 10,ja jak pisalam ..mam inne plany,jestem szczesliwa

Gość nienawidze tego ryku
no wlasnie to jest gorsze od wszelkiego halasu. odrazu wbudza we mnie jakby agresje nie moglabym miec dziecka, nie

mam kolezanke w moim wieku iniestety wpadła, facet ja olewa tzn utrzymuja kontakt ale zenic sie nie chce i ja go rozumiem facet chce sie wyszalec, chce ładne laski a nie kaszalota to nudne i ona by chciała gdzies wyskoczyc z kolezankami to nie bo bachor, chciałaby sie ładnie ubrac i umalowac zeby sie spodobac to nie bo bachor chory i trzeba leki kupic , do pracy nie bo bachor, szkoła nie bo bachor współczuje jej

Gość 2*2
do czasu :D punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Mogę wiedzieć po ile lat mają osoby, który "niechcą" mieć dzieci ?

Gość nienawidze tego ryku
24

Gość eeeexxxx
juz dawno nie mam 18 lat:)

Gość maanstracht
ludzie !! przestańcie!! o co te sprzeczki??? tylko rzucacie stereotypami - nie chce dzieci - leniwa egoistka niedojrzała ma dzieci - kura domowa, gruba, rozjechana, mąż ją zdradza, niewykształcona i tylko w pieluchach siedzi nie wiecie, że do macierzyństwa potrzebny jest tzw. instynkt macierzyński??jedne go mają inne nie. jedne czerpią radość z faktu bycia matką inne wręcz przeciwnie. niech każdy żyje tak, jak mu pasuje - tak bedzie najlepiej!! co by to było, gdyby każda kobieta miała dziecko?? ile nieodpowiedzialnych rodziców krzywdziło by dzieci?? nie wszyscy się do tego nadają i już!! a jeśli o matki chodzi, to one też się kształcą, też ładnie wyglądają, też mają hobby i swoje życie poza pieluchami. a to, czy facet zdradza zależy od samego faceta, A NIE OD faktu posiadania dzieci i żadna nie może być pewna :-P

tez nie wierze w długoletnie związki a sama z dzieciakiem to juz przechlapane i finansowo i towarzysko

Gość ja tez nie chce miec dzieci
co by nie byc podobną do tych wszystkich roszczeniowych bab z brzuchem które traktują ciążę jak chorobę i domagają się specjalnych praw, poza tym te kupy i pieluchy i ze do pracy nie mogłabym pójść normalnie jak człowiek tylko jako Mleczarnia Wola, że stała bym sie zależna od kogoś, że awans by mi przeleciał koło nosa. Mam 33 lata i nie zamierzam się rozmnażać

Gość nie chcecie mieć dzieci...
...Wasza sprawa ale po co obrażac tych którzy dzieci mają?? "dla mnie leniwa to jest baba z dziecmi ja musze ciezko pracowac zeby sie czegos dorobic a te tylko dra sie ze im sie nalezy bo maja małe dzieci" jakos nikt mi za darmo nic nie daję i nikogo o nic nie proszę "to pewnie juz byłas rozjechana i mało atrakcyjna bo która mamuska jest" to pewnie Cie zdziwi że oglądaja się za mną faceci i zdarzaja mi sie propozycje spotkania. rozumiem, że można nie chcieć dzieci ale nie pojmuję tej pogardy dla dzieci i matek. W końcu Wy tez kiedys byliście dziećmi-zatem gardzicie swoją matką i sobą "zamknij ryj gowniarzu"

Gość 2*2
maanstracht - święte słowa :D brawo!!!! W końcu dojrzała wypowiedź

i wkurzają mnie ludzie co mówia ze za x lat bede chciała miec dzieci a Ty co jasnowidz jestes???? woel ich nie miec niz zrobic krzywde jak bedzie ryczec

Gość eeeexxxx
jakos nie przekonuja mnie argumenty o kobietach z dziecmi ksztalcacych sie i pracujacych,sama pracuje z takimi i sa nieproduktywne,a to dziecko chore i na zwolnienie a to wywiadowka a to jeszcze cos...nigdy w zyciu:O

Gość 2*2
nie, jasnowidzem nie jestem, ale pracuję w ośrodku adopcyjnym i trafiają do mnie takie pary, które nie chciały mieć dzieci bo......i tu długa lista powodów

Gość eeeexxxx
jasne..tu wszystkie mamuski sa takie "atrakcyjne" za ktorymi ogladaja sie wszyscy faceci:D tylko rzeczywistosc jest brutalna,dobrze ze tu mozecie sobie pomarzyc:D a swoja droga to jeszcze nie widzialam zadbanej mamuski z dziecmi u boku..powszechny widok to roztyta baba z zaniedbanymi wlosami ..:D

Gość maanstracht
nieproduktywne są i kobiety bezdzietne - nie generalizuj.

noooo i te w ciązy !!!! cholera poszłam do lekarza, musiałam sie zwolnic z pracy na 2 godz bo w innych godzinach nie przyjmuje, zachodze a tam 2 mamony z brzuchami sie wepchały!!!!! cholera jasna siedzi to na dupie w domu całymi dniami to niech se czeka w kolejce a ja moge z roboty wyleciec bo sie spozniłam przez te ciezarówki!!

Gość ja nie chcę od dzisiaj
Ja chciałam mieć dzieci, ale dzisiaj odwiedziła mnie koleżanka z roczną córką i skutecznie mi się odechciało. Odwróciłyśmy się, chciałyśmy porozmawiać, to dzieciak poprzestawiał mi kanały w telewizorze. Dałam jej bezę, to zamiast ją zjeść rzucała nią po pokoju, deptała po niej i w efekcie czego musiałam ją zdrapywać z podłogi i ławy, oraz szorować podłogę, a była świeżo myta. Dziecko płakało bez powodu. Kiedy nie chciałam jej podać kubka z szafki, to mnie kopnęła, zrobiła flintę i już więcej do mnie nie podeszła. Otworzyła szafę i zaczęła wywalać z niej rzeczy. O nie! Mam dość.:(

ja nie mówie o tych co maja bogatych mezusiów bo wtedy moga o siebie zadbac ale w zasadzie taka musi juz na sobie oszczedzac i nai fryzjer ani nowy ciuch czy lepszy kosmetyk a po paru latach albo facet zdradza z fajna dupą albo gardzi nia totalnie.

Gość nie chcecie mieć dzieci...
powiało kulturą...zachodze a tam 2 mamony z brzuchami sie wepchały!!!!! cholera jasna siedzi to na dupie w domu całymi dniami to niech se czeka w kolejce-widać bardzo szanujesz swoją matkę skoro tak piszesz

jakby mnie jakis bachor uderzył to by tak oberwał ze by mu sie juz odechciało wszystkiego swoją droga matki teraz wychowuja BEZSTRESOWO i bachor robi co chce i włazi jej na głowe

no niestety ale moja matka gdyby mnie nie urodziła to by do czegos doszła w zyciu

Gość eeeexxxx
u mnie miesiac temu byla tez kumpela z dzieckiem,mam w domu duzo kwiatow i to 3 letnie dziecko skutecznie zwalilo mi 2 najladniejsze..polamaly sie,potem kopalo w szafki,rzucalo swoimi zabawkami po calym pokoju ,obawialam sie ze i mi sie oberwie,..jak wyszli to pol wieczora sprzatalam i odetchnelam z ulga ze mam tylko mojego ukochanego:)

Gość maanstracht
jak ja komuś mówię, że mam dziecko to baaardzo się dziwi - i tu kolejny stereotyp! bo ja wyglądam dobrze, studiuję na ciężkim kierunku i mam czas dla siebie, a to nietypowe, jak dla matki heh no ok! jeśli ktoś myśli że wszystkie matki musza być brzydkie i jest to dla niego argumentem przeciw posiadaniu dzieci, to ok. przecież nikt nikomu niczego nie narzuca - mi wszystko jedno, czy ktoś z Was ma dzieci, czy nie i czy planuje. tylko czemu nie możecie zrozumieć, że ktoś potrafi być szczęśliwy jako rodzic?? czemu inni z kolei nie rozumieją, że grupa osób jest szczęsliwa bez dzieci?? jeden i drugi sposób myślenia bardzo ograniczony!!!

Gość maanstracht
bo dziecko trzeba umieć wychować - wtedy nie zrzuca, nie bałagani, nie kopie. swoją drogą - pogratuluj koleżance sprytnego dziecka :-P moja ledwo pare kroków robiła, jak miała rok, a tamta już kopać potrafi?? już całkiem padnę, jak jeszcze powiesz, że z półobrotu :-D

jedna rzecz tylko jaka zauważyłam....grzeczniejsze są te dzieci z biedniejszych rodzin, te z bogatszych to bym wytłukła i nie tylko te małe....moja kuzynka ma 12 lat i myslałam ze ostatnio ja rozszarpie !!! gówniara jedna

Gość maanstracht
to sie zgadza - bogata nie jestem ( jeszcze :-P ) = dziecko mam grzeczne hehe ale pojawia sie inna sprzeczność - "mężuś" nie zarabia fortuny, a jestem zadbana ( ???) ALE WYMYŚLACIE :-D

hmmm....bo jestem jeszcze za mloda. Planuje ich tez nie miec, bo nie lubie dzieci, za duzo krzycza i stanowczo za duzo pytan zadaja ( to chyba objawy braku instynktu macierzynskiego :) ).

Gość wisnieska1
stwierdzenie, ze ciaza powiduje tyci..jest smieszne...jest duzo osob, ktore sa grube i bez ciazy....jest tez duzo, ktore po ciazy wygladaja o niebo lepiej.....tak samo smieszy mnie argument dotyczacy wyksztalcenia...jak ktos ma chec sie uczyc to dziecko mu w tym nie przeszkodzi...zreszta slabe te wasze argumenty...z calego przeczytanego topicku moze jeden jest cos wart, mianowicie ...jestem za mloda