Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja nie chce miec dzieci

Nie chce miec dzieci bo???

Polecane posty

Gość cala prawda jest taka.........
ukryje swoj nick kazda z nas ma takie obawy... nie jestes inna... jak zaszlam w ciaze to pierwsze co pomyslalam to bede gruba!!! ( i bylam hehe) ale potem cieszylam sie ze maly kopie... i daje o sobie znac... o ciazy powinnas pomyslec tak..ze razem z twoim lubym stworzycie malego czlowieka w ktorym bedzie troche z ciebie troche z meza cech charakteru z wygladu.... w czasie ciazy i po kobieta ma tysiace rozterek.... znikaja w momencie gdy przybiega do ciebie maluch i mowi mamuniu:)kosiam cie!

Gość o.n.aaa33
Mam dziecko-nie chciałam,go miec Ciąża i poród to najgorszy okres w moim zyciu:(Nie kochałam dziecka w moim brzuchu,bo nie miałam Go w planie.Po msc gdy On znowu płakał nie wiadomo o co-przytuliłam (w tle leciała piosenka N.Kukulskiej-Im wiecej Ciebie tym mniej)I poczułam to cos.teraz jak moja mama patrzy na mnie mówi OJ kochasz go za bardzo.Nie mam rozstępów nie jestem gruba.

Gość smutne.............

Kiedyś myślałam podobnie - praca, kariera, podroże - tylko to sie liczyło. Ale w koncu zaczęlam odkrywać, że moje życie bez dziecka jest puste. Mój syn ma juz 5 lat. Mam zgrabna figurę (mimo skłonności do tycia, ale dużym kosztem), płaski brzuch, zero rozstępów (u nas w rodzinie to dziedziczne). Pracuje, rozwijam się, choć praca nie jest już dla mnie taka istotna jak kiedyś. Wiadomo, że z kilkulatkiem nie wejdziesz na Rysy, ale sporo gór już zaliczyliśmy i od dwoch lat jeździmy w Dolomity na narty. Rozumiem osoby, ktore nie chcą mieć dzieci i daleka jestem od namawiania, aby zmieniły zdanie. Chciałabym natomiast, aby te osoby zdjęły z oczu klapki i przestały posługiwać się schematami. To przezcież nie przystoi obytym światowcom. :p

...i oto kod (dna) poprzez roboty ewolucyjne i ich bieżący wynik, doczekał takiego przekaźnika (jesteśmy przecież przekaźnikiem kodu) który przekazywać dalej nie chce :D Mam nawet pewną satysfakcję, że ten samolubny gen, jak go nazwał Richard Dawkins, sam sobie taki los zgotował, za sprawą rozumu zrodzonego przez jego (kodu) mozolne błądzenie. Bo jak powiada S. Lem w \"Golemie XIV\": \"Sensem przekaźnika jest przekaz\".

\"Kiedyś myślałam podobnie - praca, kariera, podroże - tylko to sie liczyło. Ale w koncu zaczęlam odkrywać, że moje życie bez dziecka jest puste.\" To wrażenie pustki, jest chytrą pułapką, jaką zastawia na nas natura, sprokurowana przez kod :D wymuszając przez to przekazywanie go dalej i dalej.

Gość Dipsy
Może niektórzy rzeczywiście nie powinni mieć dzieci i tak jest ich bardzo dużo w domach dzieckach. Ale niektórzy z was zbyt jednostronnie podchodzą do faktu urodzenia dziecka, widzą wszystko w czarnych kolorach. A te panienki, które tak opanicznie boja się ciąży i porodu, ciekwe jak zatrzymają starość i choroby, co też postanowią nie chorować i nie starzeć się i nie umierać?

\"ciekwe jak zatrzymają starość i choroby, co też postanowią nie chorować i nie starzeć się i nie umierać?\" Nie zatrzymają. Ale posiadanie dzieci nie chroni przed starością. Może ewentualnie chronić przed jej skutkami ale liczenie na dzieci w tej kwestii, jest w jakiejś mierze podszyte egoizmem.

no nie wiem... mam 36 lat i jakoś nie widzę w moim życiu pustki wręcz przeciwnie, przydałoby mi się troszkę więcej czasu dla siebie nie mam kiedy poczytać, nie mam nawet czasu na sensowne pomalowanie paznokci (nie wiem, kiedy dziewczyny to robią) chciałoby się porobić jeszcze tyle rzeczy, a nie ma możliwości z różnych powodów nie wiem, co to uczucie pustki

Gość ja nie chce miec dzieci
ja nie mam 33 lat !!!!!!!!!!!! czytac nie umiecie.....

Gość ja nie chce mieć dzieci
chciałąm powiedzieć ze mam 33 lata i jstem taka zgorzkniała. nigdy nie będę miała dziecka, bo nikt mnie nie chce i nie mam z kim, jestem brzydka i durna, nie zastanawiam sie co mówie... a dziecko tylko by sie ze mnie śmiało... po co:(

Gość 20 mg
bo to za duża odpowiedzialność, której nie jestem w stanie udźwignąć. Mam 29 lat.

Gość jak ktos nie chce miec dzieci
to niech ich nie ma:) do ja nie chce miec dzieci twoje wypowiedzi sa okropne.... powiem ci tylko tyle ze los lubi sie msic skoro brak ci szacunku dla kobiet ciezarnych to pomysl sobie ze nie zawsze bedziesz mloda, zgrabna ... starosc cie nie ominie i wtedy bedziesz liczyc na szacunek ot chocby ciezarnej....

Gość ukryję swój czarny nick...
A co powiesz kobiecie która cche miec dzieci w przyszłosci bardzo, ale boi się ciąży, obrzydza ją okrutnie sama mysl ze moze byc w ciązy i rodzić? Adopcja nie wchodzi w gre bo chce miec własne dziecko. ale boję sie zajsc w ciaze, byc w ciązy, rodzic. Dostaję szału jak ktos mi mówi jakos to bedzie, kazda rodzi, ty też:O czuje obrzydzenie jak pomysle ze bede miała karmic piersią:O wiem ze nie bede tego robic.... jednym słowem przeje......ane

Gość lalalalalala+
jak juz to jedno dziecko ja tez chyba sie nei zdecyduje na wiecej jedno to az za :o własciwie jestem chora i podobno ciaza mogłaby jeszce pogorszyc moj stan,jestem straszna egoista niewiem czy potrafiłabym sie poswiecic drugiej osobie ,patrze na moja matke która zostaił ojciec i jak widzie ze musiala wychowywac 4 dzieci a sama skaczyła zawodówke i zapierdala cały dzien za 600 zł to mnie szlak trafia normalnie dzieci sa niewidzieczne nie potrafia docenic rodzica wiem bo sama taka byłam mysle ze bardzo dobrym okresem na posiadanie dziecka jest wiek 28-30 skaczone studia dobra praca w której zreszta niewiadomo czy sie utrzymam bo pracodawcy nie sa chetnie za matki z dziecmi:0

Gość do ciebie.....
ukryję swój czarny nick... - nie sluchaj innych i przestan histeryzowac....a bedzie lepiej.... jesli chcesz miec dziecko wylacz sie na rady innych przynajmniej na czas ciazy i porodu .... nie daj sie zasypywac opowiesciami o ciezkich porodach i obowiazkach zwiazanych z dzieckiem:) ja jak bylam w ciazy 2,5 roku temu to nie siedzialam na kafe... nie czytalam jak szalona o porodzie bolu....itp....porodu zaczelam sie bac pod koniec ... zreszta nawet nie wiedzialam czego sie bac i jak chycily mnie bole to bylam dumna:) potem tak bardzo chcialam zobaczyc dziecko ze juz nie myslalam jak boli tylko dzielnie rodzilam:) mialam dlugi porod..... i wiesz co dzien po juz nie pamietalam jak bolalo:) a przy piersi ( tez sie wstydzilam i jakos dziwnie czulam gdy synus zaczal ssac ale po kilku minutach bylam szczesliwa) maz piesci dzis moje piersi z taka sama miloscia i pragnieniem jak wczesniej:)

Gość jkhfaHIJFAjfa

Gość bonduelle
Nie chce miec dzieci, bo nie odczuwam takiej potrzeby. NIe chce poswiecic swoich najlepszych lat na wychowywanie drugiego czlowieka, bo zycie mam tylko jedno i nikt mi go nie zwroci. Jak patrze na 50 letnie kobiety, to wiekszosc z nich zyje zyciem dzieci i to jest przerazajace.

Gość 26 letnia na nieee
Nie chce miec dzieci bo mam dopiero 26 lat. Nie chce bo jestem zbyt leniwa, uwielbiam wstawac w soboty o 10 i pojsc na imprezke noca. Nie chce miec dziecka bo nie jestem osoba odpowiedzialna i lubie wydawac pieniadze na siebie , wlasne przyjemnosci. Gdybym miala do wyboru kupic wozek dla dziecka a oplacic rate za 2 studia to bylby nie lada dylemat. gdybym zaszla w ciaze przez przypadek-usunelabym ja na 100% Nie jestem gotowa na dziecko. Moze bede za 10 lat ale tego nie ejstem pewna. Lubie male dzieci, jak odwiedzam moja kolezanke to zawsze bawie sie z jej malenstwem ale jak od niej wychodze czuje niesamowita radosc, ze moge robic co cche i nie musze siedziec wdomu caly dzien i pilnowac niemowlecia. Kocham wolnosc, przygody, szybkie tempo zycia, podroze, poznawac nowych ludzi, wychodzic i wracac do domu kiedy tylko zapragne, organizowac imprezy w ostatniej chwili i wracac nad ranem. dziecko by mi w tym przeszkodzilo. Bym musiala szukac opiekunki lub pomocy w rodzicach abym mogla wyjsc na impreze np z mezem. Mam 26 lat i nie chce miec dziecka!

Gość nie to nie.........

Gość ukryję swój czarny nick....
hurra u mnie sprawa dziecka przesunęła sie o jakis rok:D :D:D:D

Gość pfjpsfjps
mam i9nne plany w zyciu

Gość ypppppppppp

Gość ukryje swój czarny nick...
a ja sie zastanawiam czy wskazanie od psychologa lub psychiatry mogłoby być wskazaniem do cesarki. Nie jestem w ciazy, ale jak pomysle ze bede i bedą mnie chcieli zmusić do naturalnego porodu to nie przeżyję tego psychicznie:O

Gość sjdgsdjfgsjkdfg
nie chce miec dzieci bo uwazam je za glupie i nie-ludzi. Nie lubie dzieci do 14 roku zycia, nie chce ich miec bo za duzo czekania az sie z nimi dogadam jak czlowiek

nie chcę dzieci bo ich nie lubię i nie czuję potrzeby żeby mieć dziecko...mam 24 lata jestem 4 lata i 8 miesięcy po ślubie..