Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laura K

spanie z dziećmi w jednym łóżku a małżeństwo

Polecane posty

moja córka niecałe 2 tygodnie temu miała operowaną przepuklinę, w noc po operacji spała na zmianę z nami, w wózku, u mnie na rękach, wiedziałam, że ja boli i to jest wyjątkowa sytuacja, kolejna noc jeszcze podobnie, ale już 3cia u niej w pokoju, w jej łóżeczku zawsze jak ją kładę, zakładam śpiworek, daję sie napić, przytulam, buziak, wkładam do łóżeczka, daje przytulankę, wychodzę, zamykam drzwi, mała chwilkę gada do swojej krowy i zasypia w łóżeczku ma kilka zabawek, jak wstaje to się chwilkę bawi ja sobie nie wyobrażam ani spania w jednym łóżku, ani w jednym pokoju z dzieckiem a już współżycia przy dziecku obok ... w ogóle

Gość ja tak powiadam
"Pewnie wszyscy macie rację z tym osobnym spaniem, lecz... jesli noc w noc wstaje sie po kilka razy do kazdego z dzieci, a potem wstaje i idzie do pracy - nie jest juz takie fajne..." Nie, no, lepiej jest usypiać ja 5 godzin niż wstać cztery razy po 15 minut...

wy co pozwalaliscie spać dzieciom z wami, - zrobiliscie im wielka krzywdę. zaburzyliscie ich naturalny odruch samodzielnego zasypiania :O a takie dzieci mniej rosną sa nerwowe i pobudliwe.

Gość kalinkaa
Laura> doskonale cię rozumię. Sama ma 1, 5 roczne dziecko które śpi ze mną a mąż w drugim pokoju. Moje dziecko też budziło się co noc po kilka razy więc już nie dawałam rady ciągle do niego wstawać . Teraz też sie budzi ale nie muszę wstawać bo mam go przy sobie.

Gość ja spalam na takim fotelu
Laura K---> A nie macie miejsca, żeby wstawić jakiś rozkładany fotel?

Ja jednego nie rozumiem czemu non stop piszecie że ona jest winna a gdzie do cholery mąż??? A i co Was tak bardzo interesuje sex :P

Gość kalinkaa
rozumiem*

Wiele osób śpi z dziećmi i też zyja, może troche tolerancji? Problem pojawia się wówczas gdy którejś ze stron to przeszkadza. Nam zaczęło przeszkadzać gdy synek skończył pół roku, przenieśliśmy go do łóżeczka i jest spokój. Zyskalismy pół roku przespanych nocy w zamian za kilka nieprzespanych z powodu buntu dziecka, bo z początku nie podobało mu się że musi spać sam. Ale szybko sie przyzwyczaił.

jak masz małe dwupokojowe mieszkanie i w domu nastolatkę, która chodzi spać późno, to i tak z wieczornego seksu nici :D trzeba czyhać na okazję, jak za małolata :P ale za to dreszczyk emocji jest :D

Gość Japonko ile
masz dzieci?

Gość kalinkaa
***Japonka*** > masz dziecko ? Mam co do tego wątpliwości:O po Twoich wypowiedziach

Gość ufffufff
a ja zostane zaraz zlinczowana :D moje dziecka ma cztery lata i spi razem z nami i wcale nam to nie przeszkadza wrecz przeciwnie a sex uprawiamy gdzie indziej nie mamy tylko jednego lozka w domu ;)

Gość Japonko ile
kalinka ja też mam te same wątpliwości - Japonka szczeka na każdym topicu a gówno wie.

a co ma do rzeczy czy ktoś ma dzieci czy nie ? Uważasz, że jakby miała to tak by oszalała na jego punkcie, że zapomniała by o sexie, mężu i Bożym świecie ? Potem będziecie na forum \"mój ex\" żalić się jakto wspaniałe małżeństwo się rozpadło...

no wląsnie ja równiez jak princpolo zastanawiam sie nad rola meza. skoro tak mu przeszkadza spanie z dziecmi to dlaczego nie pomoze ci ich usypiac? zaangazyj go w to niech wie jak to wyglada to moze przestanie sie obrazac!!!

Gość Laura K
Princpolo - dokładnie jest tak jak piszesz.

Gość Japonko ile
uważam ze punkt widzenie zmienia się wraz z punktem siedzenia, wiec nie powinna mówić hop, póki nie przeskoczy tej poprzeczki. A jesli się juz wypowiada to powinna to robić kulturalnie i spuścić trochę z tonu wszechwiedzącej.

Gość kalinkaa
Japonko ile > może Japonka nam odpowie ale prawie pewna jestem , że niema;D

rosalinda jak to nie ma jak sie wykazac- niech bierze kolderke i na zmiane z zona lata do dziecinnego usypiac dzieci i reagowac na ich krzyki- tak sie wykarze!

Laura----Wiem że nie tędy droga ale ja bym zrobiła na złość .Może to by dało jemu do myślenia a co najważniejsze wyciągnie ręke do pomocy.Bo jak jest taki mądry niech wstaje również.A wiec bym przyprowadzała dzieci do wspólnego łoża i po któreś prtetensji bym powiedziała ,,kochanie od dziś Ty uczysz dzieci spać w swoich pokojach\" wtedy być może jego męskie ego będzie nadszarpnięte i pomoże.

u nas to M wziął na siebie usypiania małej podczas rewolucji znaczy sie oduczania smoczka generalnie dobrze, jak robi to ten rodzic, który jest bardziej konsekwentny

Gość Laura K
mąz... no coż, dzieci u niego dra się jak opetane - nie poświęca im zbyt wiele swojego czasu, więc - efekty tego od razu widac... Usypianie w wersji męza - jelsi o to prosze lub wykłóce sie - wygląda tak: wejdzie na chwilę, wrzuci do łózeczka, sam się kładzie obok i spi, lub posadzi do lezaczka i śpi, lub pod pozorem wc - zmywa się przed kompa, lub tv, dostaje atakow kaszlu :) - no i nie chce zarazić dzieci - więc nie moze usypiac , ani dzieci pobawić. a potem - on juz spi do rana i nic nie słyszy. .. czuję sie zapedzona w kozi róg. Bylismy dobrym małżeństwem a teraz -to juz sama nie wiem...

-----> ufffufff Nie jesteś sama:-D Nasza czteroletnia córeczka też od noworodka śpi z nami. My mamy takie prawdziwe gniazdo rodzinne. Wszyscy się wysypiają, każdy zadowolony i dobrze jest! Ktoś napisał straszną głupotę, że takie dziecko jest bardziej nerwowe itp. BZDURA! Nasze dziecko bardzo dobrze sie rozwija i jest emocjonalnie zrównoważone. Nie ma co robić afery...Jest takie powiedzenie: Jak się nauczy to i się oduczy... Już niedługo sama wejdzie w taki etap, że będzie dążyła do samodzielności szeroko pojętej i to nam rodzicom będzie brakować bliskości naszej ukochanej Kruszynki:-( Jeśli dziecko lubi czuć obecność osób kochanych i sprawia im to ukojenie, to dlaczego za wszelką cenę ich tego pozbawiać? Bo tak każe Superniania..???