Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubawa baklawa

ile trzeba ważyć

Polecane posty

Gość grubawa baklawa

jaką trzeba mieć nadwagę aby lekarz uznał za stosowne przepisać meridię czy coś podobnego?

Gość bmi pow. 30

Gość grubawa baklawa
hm... to sporo i niby wszystkie osoby ktore tu na kafe pisza ze to biorą maja takie BMI? mam mniejsze, ale i tak b. trudno mi schudnąć :(

Gość tak to teraz jedz
3 razy wiecej wydajac mnostwo kasy i molestujac sie nadmierna iloscia zarcia zeby wydac iles set zl na meridie zeby miec drzenie rak i sie pocic jak na sunie zeby to ci nic nie dalo i abys miala wieksza depresje z tego powodu.... wez sie za siebie kobieto i przestan tyle jesc ...

Gość biora nielegalnie to normalne
tutaj

Gość uzłuż sobie dobra diete
z ujemnym bilansem kalorycznym , dorzuć do tego ruch i nie masz prawa nie schudnąć - na wszystko potrzeba czasu

Gość grubawa baklawa
sorry kochane, ja rozumiem ze macie dobre intencje ale jakos mnie ostatnio zbija z nog kiedy wszyscy sie tak wymądrzają bez dania racji :) ja nie prosiłam nikogo o rady jak sie mam odchudzac, dobrze to wiem ani nie pisalam ze mam zamiar tyc zeby kupic meridie ;) "biorą nielegalnie"... - to ciekawe

Gość smutne ale
ja mam problemy z hormonami i mimo ze jem zdrowo i naprawdę malutko to ciągle tyję a nie przekraczam nawet tych 1000 kalorii dziennie, strach pomyslec co by było jakbym jadła normalnie, do syta:(

Gość ja mam BMI
34 i lekarz odmówił mi leku wspomagającego odchudzanie :(

Gość grubawa baklawa
ech, skąd my to znamy ;) ale niektórym trudno w coś takiego jak "problemy hormonalne" albo "geny" uwierzyć stąd takie rady "niby" dla każdego ja wiem co jest jak jem normalnie (tak jak moje koleżanki) - tyję no ale nie ma co biadolić tyle że fajnie byłoby móc się wesprzeć jakimś lekiem w tym odchudzaniu

Gość grubawa baklawa
do ja mam BMI to moze warto sprobowac u innego? to juz naprawde malo fajne ze Ci odmowil, przydalaby Ci sie pomoc na pewno

Gość grubawa baklawa
phi? :D

Gość toddi
Co to jest za argumet, że jesz jak twoje koleżanki? Ty masz inny organizm, one inne. Sorry, pochodzę z rodziny grubasów, byłam grubym dzieckiem, grubą nastolatką i jestem... chudą 40-tką, która biega do siłowni i wrzuca sałatę. Nie pamiętam już, co to znaczy jeść normalnie. Bo już tak mam, że natura zaprojektowała mnie na osobę puszystą. Ale od czego jest siła woli, rozsądek i świadomość. Moja waga od 5 lat jest taka sama, tyle że monitorowana co tydzień. Jak widzę, że poszło w górę - a oto bardzo łatwo, natychmiast zmniejszam ilość kalorii a zwiększam ilość ruchu. Więc nikt mnie nie przekona, że się nie da.

Gość toddi
Tyle na temat genów.

Gość toddi
Moje szczupłe koleżanki są w tej chwili roztytymi paniami. zawsze im zazdrościłam że mogą tyle jeść, bo ja tyłam dosłownie z powietrza.

Gość grubawa baklawa
ale w ogóle nie rozumiem Twojego wpisu "toddi" potwierdzasz tylko to co ja napisalam... że u kazdego sprawy wyglądają inaczej wcale nie napisalam, ze jem jak moje kolezanki tylko ze wiem co sie dzieje z moim cialem "gdy jem jak moje kolezanki" jakbym nie jadała za dużo (DLA MNIE za dużo) to bym teraz nie musiala sie odchudzac, to oczywiste

TODDI - właśnie o to mi chodziło \"dziedziczyć\" to można - przyzwyczajenia żywieniowe (wiem że istnieje \"gen otyłości\" - otyłości, nie nadwaga genetyczna, bez przesady)

Gość toddi
Chcę ci powiedzieć tylko tyle że bez meridi i innych rujnujących zdrowie dopalaczy można schudnąć i utrzymać wagę. Schudniesz po meridzie - i co dalej? Ja nie zaczniesz jeść tyle, ile naprawdę potrzebuje twoj organizm - a to może być nawet 800 kcal - zaczniesz tyć z powrotem.

Gość grubawa baklawa
o mateczko... ciezko sie czasem rozmawia ;) kto powiedzial, ze ja chce odchudzac sie na SAMEJ meridii?! :) no chyba nikt, a na pewno nie ja...

Gość grubawa baklawa
S_A_M_A_N_T_A - wszystko przeczytalam, dzięki a co do tych genów to z tego co czytalam wynika, ze koniecznie musi chodzic otylosc - w znaczeniu jakiś makabrycznych odchyleń od normy nadwaga też w to wchodzif ale to jest tak jak ze wszystkim innym - kazdy ma jakies sklonnosci, jakie "usterki ciala", rzadko kiedy ktokolwiek jest perfekcyjny tylko, ze nie ma co negowac tego ze "odchudzac sie" albo "utrzymać dobra wage" to nie dla kazdego znaczy to samo

Gość grubawa baklawa
ja też od kiedy pamiętam mam problemy z wagą odchudzalam sie już niezliczona ilosc razy w zyciu, kilka razy z naprawde swietnymi wynikami np. 15 kg w dół (ktore przez jakis czas udawalo mi sie utrzymac, potem... wszystko bralo w leb niestety :( , ale nie na zasadze jojo) wiem co trzeba robic tylko tym razem jakos nie starcza mi sily