Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hecticee

Seks 3-4 dni przed jajeczkowaniem

Polecane posty

Gość Hecticee

Mialem z dziewczyna stosunek, nie wiedzialem ze sprawy potacza sie tak szybko i nie bylem przygotowany(nie mialem prezerwatywy). Nie doszedlem w srodku, ale mimotego mam strasznie duzo mysli w glowie na ten temat. Stosunek byl w sobote, dziewczyna miala jajeczkowanie w srode dokladnie 14 dni od okresu. Zrobilismy test w piatek czyli 6 dni po stosunku. Narazie jest negatywny, powinnienem sie cieszyc ale caly czas sie martwie. Moze mi ktos napisac cos wiecej co otym mysli? Kiedy ewentualnie mozna mozna powtorzyc test? Nie chce czekac az do nowego roku bo jestem roztrzesiony..

test można zrobic w terminie oczekiwanej miesiączki inazej nie ma sensu - bo nic Wam nie wykarze ...

Gość Hecticee
W terminie oczekiwanej miesiaczki, a mozna pare dni przed i jezeli tak to ile? Na tescie wyczytalem ze 6 dni od zaplodnienia. Skoro mialem stosunek w sobote a jajeczkowalo w srode to czy moge zrobic taki test za tydzien od srody i czy bedzie on wiarygodny?

Gość nie nie nieeee
w terminie oczekiwanej miesiaczki lub 21 dni od stosunku (jesli nie wiesz, kiedy bylo jajaeczkowanie - skad wiesz, ze miala akurat te 14 dni po okresie?)

Gość Hecticee
Napisalem ze jajeczkowanie bylo dokladnie 14 dni od ostatniego dnia okresu..

Popieram.Plemniki potrafią poczekać na jajeczko do 7 dni.A druga sprawa, że nawet na ulotce testu, który \"wykrywa już 6cio dniową ciążę\" jest napisane - że test należy powtórzyć i najbezpieczeniej jest wykonać w terminie oczekiwanej miesiączki BO do zagnieżdżenia dochodzi najwcześniej 6 dc ale też często później (do 12 dc) i dopiero od tego momentu produkowany jest hCG. Dlatego te którym test wychodzi w 6 dni po zapłodnieniu (nie równa się po stosunku!) zaliczają się do dziesiętnych procenta wszystkich zaciąownych.

Ni możesz wiedzieć kiedy było jajeczkowanie - chyba, że dziewczyna ma to potwierdzone ginekologicznie (monitoring). Nawet NPR nie ezwala na określenie dokładnego dnia owulacji a wyłącznie przedziału, w którym ta owulacja się odbywa (często +/- 7 dni!). Objawy takie jak śluz, czy bóle owulacyjne to tylko objawy pośrednie, w żadnym wypadku nie gwarantujące przebycia owulacji.

Najpierw test, potem ginekolog. USG wykrywa ciążę NAJWCZEŚNIEJ w 5tym tygodniu a optymalnie każą przychodzić po 8mym, bo czasem przed 8mym nie widać.

Gość plemniki 7 dni
a to dobre:D od kiedy tak długo żyja????

Gość Hecticee
O raju, to po co oni te pre-testy wszystkie wypuszczaja, chyba tylko dla poprawienia sobie humoru na pare dni. A co myslicie o tym ze stosunek odbyl sie 3 dni przed jajeczkowaniem? Wiem ze w teori jest zapisane ze plemniki potrafia przezyc 7 dni? Ale czy praktycznie tak jest? Slyszlame ze 48-72h. Ja nie skonczylem w srodku. Sam nie wiem wogle po co to wypusuje, chyba dla poprawienia sobie nastroju i niedopuszczenia tej informacji. Dziewczyna mowi caly czas ze jest pewna i ze czuje ze nie jest w ciazy. Mowie ze bola ja piersi i w dole brzucha i przypomina jej to standardowe bole przedmiesiaczkowe..

plemniki 7 dni -> od zawsze - silny plemnik zdrowego mężczyzny w dobrej jakości wysoce płodnym śluzie zdrowej kobiety. Żyją nie 7 dni ale do 7 dni, co jest znaczną różnicą - różnica polega na tym, że nie wszędzie i nie u każdej pary. Hecticee - te 3 dni przeżywalności plemników to tak zwany standard, czyli przeciętna długość plemników, ile POWINNY przeżyć. Zakładając wysoce płodny śluz bo w złej jakości śluzu, gdy szyjka będzie zamknięta - nie dożyją dłużej, niż 2 godzin...

Gość Hecticee
Okej, rozumiem ze musze poczekac, stosunek mielismy w sobote ona czula ze jajeczkowanie ma w srode. Kiedy mozemy najszybciej zroic test ktory bedzie wiarygodny?

To już zostało napisane. Zrobić możecie i 6 dni po stosunku ale pewność - co do braku ciąży - przy negatywnym teście, będziecie mieli minimum po 21 dniach od stosunku.

Gość Hecticee
Witam! Moja dziewczyna dostala dzisiaj lekkiego plamienia, kolor czerowny. Stosunek odbyl sie dokladnie tydzien temu. O czym moze to swiadczyc? Jakie moga byc powody takiego plamienia?

plamienie owulacyjne plamienie implantacyjne nadżerka początek okresu

Gość Hecticee
Moniak dziekuje za odpowiedz rozumiem ze plamienie owulacyjne to jajeczkowanie, implantacyjne nie mam pojecia co to jest. Nadzerka raczej nie a poczatek okresu? Powinna miec dopiero 24? Strasznie sie boje robilismy test w piatek 6 dni po stosunku i to napewno bylo za szybko. Teraz sie boje ze moze byc w ciazy? Ale czy takie objawy ciazowe nie byly by za szybko??

Gość info info
plamienie implantacyjne to wtedy, gdy zapłodniona komórka jajowa zagnieżdża się (czyli implantuje) w ścianę macicy.

Gość Hecticee
Czyli to bardzo mozliwe ze jest w ciazy?

Gość info info
Na dwoje babka wróżyła: ja np. w czasie jajeczkowania mam śluz bardzo podbwrwiony krwią. Może to dopiero teraz jajeczkowanie?? Nie wiem...

Gość info info
Piszesz "Mowi ze bola ja piersi i w dole brzucha i przypomina jej to standardowe bole przedmiesiaczkowe.." może te bóle też tylko na jajeczkowanie. Ja niektóre jajeczkowania (nie wszystkie) mam takie bolesne, że trudno się kochać. Boli mnie cały dół brzucha przy byle poruszaniu. Gin twierdzi, że to normalne. A nie zawsze tak miałam - więc może Twoja dziewczyna też tak ma, tylko jeszcze o tym nie wiedziała dotąd. Może to nie ciąża ...

Gość info info
moniak, a czy raz na jakiś czas zdarza Ci się, że jajeczkowanie jest nie tylko bardzo bolesne, ale w pewnym momencie wręcz zalewa Cię wydzielina bardzo krwista (tak, że wkładka calutka mokra i czerwona aż na majtki)? Ja tak czasem miewam. Jak tak mnie zalało pierwszy raz (a stara już jestem) to się tak przeraziłam, że poleciałam natychmiast do gina po południu prywatnie (na przychodnie było za późno). Zbadał, zrobił USG i ucieszył się o! ma pani jajeczkowanie. Dał zdjęcie tych moich jajników. Powiedział, że to tylko świadczy o płodności i powinnam się cieszyć. Ale tak jakoś nadal mnie to niepokoi jak mnie tak zalewa. Chłop mi mówi, że jestem pełnokrwista. Czy ktoś tak ma?

ja kiedyś miałam plamienia przy owulacji, ale teraz po odstawieniu tabletek tylko bóle w podbrzuszu nic poza tym

Gość Hecticee
Juz sam nie wiem co mam myslec. Powiedziala ze "kuje mnie lewym dolnym rogu brzucha i ogólnie boli mnie cały brzuch tak jak zawsze przed okresem" ale chyba sama juz nie wiem. Okres powinna dostac 23-24 grudzien a w srode mowila ze miala jajeczkowanie ale teraz mowi ze moze sie jej wydawalo i ze moze miec dzisiaj a piersi ja nie bola. Chodzi mi o fakt czy 6 dni po stosunku to wszystko jest mozliwe z tym plemienem imple..

jak sie jej bedzie okres spóźniać to zrobcie test i już. teraz to juz nie ma sie co nad tym rozwodzic.

Gość info info
skoro kłuje ją bardziej z jednej strony to mi to przypomina jajeczkowanie. Jakby lewy jajnik jej jajeczkował. Nie znam wszystkich okoliczności, ale osobiście stawiam orzechy przeciwko dolarom, że ma teraz jajeczkowanie, a ok.29XII czyli za 14dni dostanie miesiączkę. Ale głowy sobie za to nie dam obciąć.

Gość info info
Odezwijcie się końcem grudnia czy miałam rację. Niech się nie denerwuje jak się jej przesunie okres z 24XII o te 5 dni. Napiszcie co było. Test oczywiście trzeba zrobic. Ale ja stawiam na owulację.