Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marcela24

JAK ZOSTAĆ EGOISTKĄ

Polecane posty

proszę o sprawdzone rady... mam juz dość.... \'\'myślec przede wszystkim o sobie\'\' - postanowienie noworoczne..

Gość fhfdg
a co sie stalo? masz jakis problem?

tak..mam Zawsze starałam sie byc dobra osobą, dbajaca o innych, służaca pomocną dłonią... A teraz wszyscy maja mnie w dupie...

\"trzeba nauczyc sie zyc samej i byc szczesliwą \" mozna byc szczesliwą zyjac samej?? nie majac do kogo \'\'geby otworzyć\'\'?? nie wiem czy potrafie...ale mam juz dość przejmowania sie innymi..i cierpienia z tego powodu :(

Gość fhfdg
jak nauczysz sie zyc sama i nie byc zalezna emocjonalnie od nikogo to cierpienie sie skonczy.

Gość fhfdg
na pewno masz jakies hobby, cos co bardzo lubisz robic. no wiec zajmij sie tym i niech ci to da satysfakcje i nie zawrcaj sobie glowy mysleniem o innych ludziach.

Gość fhfdg
żyjesz przede wszystkim dla siebie a nie dla innych ludzi.

myśl o sobie przede wszystkim. Zadaj sobie pytanie czy ktos przejmowałby sie tak jak ty to robisz? Pewnie nie, bo Ci ludzie o których mówisz są zajęci swoim zyciem. I dobrze, tak powinno być. I Ty też zacznij. Po prostu.

Gość dziewczyna1988
miałam kiedys ten sam problem...wydawalo mi sie ze wszyscy wykorzystuja to ze niby jestem dla nich taka"dobra"..i co zrobiłam olałam ich z d*py i teraz mam swiety spokuj...To nie znaczy ze jestem sama i nie mam do kogo "gęby otworzyc"..poweim Ci ze wszystko przychodzi z czasem..wiec poczekaj a na pewno sie ułozy...na poczatku nie bedzie ciekawie a pozniej bedziesz z siebie dumna ze Ci sie udało

dzieki za rady..przemyśle to sobie... p.s.ale czy zycie na tym polega zeby zyc tylko dla siebie??

Moim zdaniem nie, ale egoistom jest latwiej w zyciu :( Masz taki sam dylemat jak ja ... Z jednej strony chce sie stac egoistka, zeby bylo latwiej, a z drugiej strony mysle sobie,ze nie chce byc taka jak oni, ze pomaganie ludziom sprawia mi przyjemnosc ...

Gość fhfdg
ludzie, nie chodzi o to zeby byc egoistą! bez przesady. nie rozumiecie chyba o co chodzi w tym wszystkim. trzeba siebie stawiac na pierwszym miejscu ale tez liczyc sie z innymi. tyle, ze jak innych zabraknie to nie plakac z tego powodu.