Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie pytanie mamm

Jak myslicie czy kobiecie, ktora nie pracuje

Polecane posty

Gość takie pytanie mamm

a zajmuje sie tylko domem, maz pracuje. wypada prosic meza o pomc w sprzataniu?czy jak kobieta nie pracuje to musi sama sie zajmowac całym domem?

Gość upppppppppp

Gość pewnie ze moze poprosic a czem

Gość jesteś pewna bo
o pewnie niech padnie na ryj i sama wszystko robi po co kogokolwiek o coś prosić niech mąż pzyjdzie z pracy nażre sie i posadzi dupę w fotelu i nic nie robi.

bo w pracy to niby ten mąż w nosie dłubie?:O Kobieta powinna siedzieć w domu i gotować obiady dla spracowanego męża. Rzeczywistość niestety jest często inna.

Gość heheheheehhhhhh
zależy jaką mąż ma prace...., ale czasem moze pomóc lub chociaż sprzątać po sobie.

Gość kjadlkjvbd
on pracuje w pracy ty pracujesz w domu.

tak, kobieta powinna codziennie prasowac, odkurzac, myc okna, myc podlogi, byc piekna, powabna, umalowana i pachnaca, powinna byc kochanka, kucharka i dobra zona w jednym, a przy okazji nie powinna sie skarzyc bo to rola kobiety... daj spokoj auorko ksieciowi korona z glowy nie spadnie jak raz umyje naczynia czy odkurzy

Czasem trudno wszystko samej zrobić w domu (zwłaszcza przed świętami :O )pranie,sprzątanie,gotowanie,zakupy.Pewnie,że zaproponuj.

Gość pasuje pasuje
oboje przecież mieszkają w tym domu i oboje brudzą, bałaganią, jedzą... wiadomo, że jeśli jedna osoba pracuje a ta druga siedzi w domu, to ta co siedzi w chałupie powinna robić więcej, bo po prostu ma na to więcej czasu. kiedy oboje wracamy z pracy to niestety, ale nie ma kiedy ani nie ma siły na porządki czy wypieki, ale gdyby któreś z nas siedziało w domu to na pewno przynajmniej ten obiad byłby zrobiony a nie żarcie z mikrofali. nie można jednak oczekiwać, że osoba niepracująca sama posprząta dom na święta, bo się zaora. poza tym nie można z siebie dać zrobić służącej we własnym domu.

oczywiście że powinien ci pomagać...mój mąż bardzo dużo robi-myje naczynia,odkurza,myje okna,nawet pierze mi w rękach staniki...teraz to nie średniowiecze że kobieta wszystko robi sama w domu....pewnie zaraz mnie tu zjadą ale już się zdążyłam przyzwyczaić..

Gość pasuje pasuje
i jeszcze jedno. jesli wymagasz od partnera, żeby trochę dbał o dom, to wtedy mniej bałagani, bo docenia tę pracę. czasami warto kazać chłopu wypastować podłogi, umyć okna i kafelki, żeby docenił, gdy to wszystko "dzieje się" poza jego obecnością. to ciężka praca fizyczna a często gęsto nie doceniana.

Gość hmmmmmm....
Mój to robi bez proszenia.Teraz np pucuje pokój, aja siedzę przed kompem i ubolewa, że nie może sprzątnoć , wyglansować biurka i półek Od rana się uwija, nawet pogwizduje,a ja wstałam o 10-tej. Niektóre rzeczy muszę mu pokazać palcem, ale wykonuje bez sprzeciwu. Muje okna, wiesza firanki, myje zyrandole, sprzata korytarz i łazienkę i wyobraźcie sobie, że z własnej inicjatywy. No, trochę go wytresowałam zaraz po ślubie i ma już te odruchy.Zawsze go za to chwalę i mówię, że ja bym tak nie potrafiła , hehe. A on jest dumny, jak paw :D Ja, bynajmniej, też nie leżę i nie pachnę, mam chałupę 100m2 i jest co robić.Zaraz idę prać firanki-ręcznie, bo pralka tak nie wypierze. I jeszcze czeka mnie dziś duży stos prasowania Czeka mnie też przyżądzanie jadła, to moja działka.

Gość Tomek..
Jestem za solidarnym ponoszeniem obowiazkow w malzenstwie, wiec jezeli oboje pracuja to oboje sprzataja itp. jezeli jednak kobieta zajmuje sie tylko i wylacznie domem a maz utrzymuje cala rodzine to wymaganie od niego znacznego udzialu w domowych obowiazkach jest nie w porzadku. oczywiscie jakas niewielka pomoc przy zadaniach wymagajacych sily fizycznej jest wskazana ale nie zapominajmy o proporcjach ogolnych.

Gość akurat...
Zależy , jaką mąż ma pracę, jeśli wraca o 22 i pada na pysk i przynosi godziwe pieniądze (żeby ewentualm\nie móc wynająć kogoś do sprzątania )to faktycznie można mu darować. Ale jeśli siedzi za biurkiem 8 godzi i przepraszam-pierdzi w stołek, to takigo trzeba pogonić do roboty Panom się wydaje, że kobieta w domu, to siedzi, a nie pracuje. Akurat właśnie pracuje, upierdliwie i syzyfowo. Sprzątnie-zaraz nabrudzą, ugotuje-zaraz zjedzą, wypierze-zaraz się uświnią. I tak w koło panie Macieju. I za to nie ma żadnego wynagrodzenia. Czasem też satysfakcj, bo odejdzie taki od stołu, beknie i nawet "dziękuję" nie usłyszysz.