Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mantodea

W KTÓRYM TYGODNIU CIĄŻY PIERWSZE RUCHY DZIECKA???

Polecane posty

Dziewczyny pamietacie kiedy poczulyscie konkretne ruchy maluszka??w ciazy bylam 8 lat temu wiec nie pamietam dokladnie teraz poczatek 19tca tu jeszcze nic mam zaczac panikowac??

Gość 19-20 tydzień

Gość spokojenie nie bez paniki

ok. 20 tygodnia Jest takie niepisane prawo pierwszego i ostatniego kopniaka dokładnie w ten sam dzień. Przykładowo: 1 kopniak był 15-go lipca to ostatni kopniak (poród) 15 grudnia

Gość po 22tyg
wczesniej to burczenie w brzuchu a nie ruchy, przelewajaca sie herbata i schabowy

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi troche sie uspokoilam.Moj strach wynika z tego iz w marcu br poronilam ciaze z terazniejsza tez byly problemy na poczatku...Wiem ze po poronieniu obawa o kolejnego dzidziusia ciagnie sie do samego rozwiazania.Lekarze w szpitalu pocieszaja mnie ze przestane sie bac po porodzie jak urodze zdrowego bobasa:)no to jeszcze jakies 6 mcy:(

Mówi się że przy pierwszej ciązy to 1 ruchy są późno 21-22 a moga być nawet i ok 24.Ja miałam w 22 tygodniu.A natomiast przy kolejnych ciążach ruchy ponoć występują szybciej.

moj to wogole buszowal w brzuszku:) juz sobie wyobrazalam co potem bedzie :) na szczescie nie szaleje tak jak w brzuszku :classic_cool:

Princpolo - ruchy wystepuja tak samo bez wzgledu ktora to ciaza ale przy kolejnych mama ma wiecej doswiadczenia i potrafi szybciej je rozpoznac. Tak mi przynajmniej tlumaczyl ginekolog. ja jednak szybko je poczulam, a gin mi nie uwierzyl. Stwierdzil, ze jako pierworódka \"nie moge \" tak szybko poczuc. Bzdura. Bylam pewna ze to ruchy dziecka. W 20 tyg juz dosc wyraznie je czulam. A delikatnie juz wczesniej.

majonia24 - a na który bo ja wchodze a duze ilosci topików :) I potem mi sie miesza gdzie juz bylam a gdzie nie...

jana - mialam tak samo:) w 16 tyg czulam delikatne ruchy ale z kazdym dniem coraz bardziej i juz umialam to rozroznic;)

ja chyba poczułam w ostatni dzien 17 tyg . (czyli 3 dni temu) ale nie jestem pewna czy to to , zobaczymy z czasem. dzisiaj tez czulam i wczoraj wiec pewnie to to

ja wciaz do konca nie moge uwierzyc , bo spodziewalam sie rybek plywajacych a to bardziej uczucie jakb cos zdretwialego przesuwalo mi sie pod skora;) i jak poloze dlon to moge te ruchy wyczuc:)