Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bloem

Przeciez to jest kpina...dla tych co znaja angielski

Polecane posty

Gość Bloem

Wczoraj zalozylam nowe konto w banku. Dzis przyszedl email. Przeczytajcie: Dear miss xxx, I have open a account for you but i forget somthing. I have made a copie of your paspoort buth now i have give it back to you. Would you bee so gind wen you are comming te activate your card to bring your paspoort 1 more time for mee. Thank you ferry mutch. Greeting Maria van elswijk abn amro loosduinen Tak sie zastanawiam jak takie osbosy moga pracowac w customer service w jednym z najwiekszych bankow (ABN AMRO)

Gość tak naprawde
tragedia a najgorzej jak sie na taka ciapata trafi przez telefon zeby cos zalatwic wk.. mnie to od jakiegos czasu

Dlatego cieszę się, że jest nas tu coraz więcej - że rodz się coraz wiecej małych Polaczków, że dostajemy coraz więcej mieszkań i domów. Oby tak dale, a wykurzymy wszystkich ciapatych i czarnych nieudaczników. Nie moze być tak, że otępiali mają prace biurowe tylko dlatego że są gorsi! Jeszcze będziemy rządzić... A z tym świstkiem to powinnaś na skargę iść na tą wolniej myślacą, bo to karygodnę!!

Gość Oomph
Takorzeczy jesteś bardzo mądra ale zacznij nie od czarnych tylko od śniadych bo ci zazwyczaj są przeszkoda i nienawidzą nas w tym kraju ;)

Gość jak to nie można ...666
Ja dostałam pismo urzędowe .. i nie wiedziałam czy mam sie śmiać czy płakać poszłam z tym pismem wyżej !!!i powiedziałam że pani,,,,jakas tam ma chyba ukonczona tylko szkole podstawowowa albo to pisalo jakies dziecko polożylam i wyszlam .. po 2 tygodniach dostalam nowe pismo

Gość Bloem
ok, moge zrozumiec, ze takie rzeczy napisalby ktos po szkole podstawowej, ale to jest osoba pracujaca w banku!!!!

Gość Bloem
ps. Ewelina 1985. Ten list byl napisany w formie maila, czyli dana osoba nie musiala go najpierw pisac w wordzie, a pozniej skopiowac text w formie maila

Gość az smiech bierze
znaj jezyk i to sie chwali ale jesli pracujesz tak jak mowisz wyzej w tak powaznej firmie to wydaje mi sie ze masz wiecej ambicji niz pisanie o tym na topiku bo to smieszne i wiesz ty sie smiejesz z tamtej osoby a ja z ciebie bo jestes rowna z nia.dokladnie ten sam poziom tyle ze ona naprawi swojjezyk a ty kultory raczej nie,a potem pisza inni polacy ze wstyd im za polakow.dla mnie to parodia,masz swoje rzycie to sie nim zajmij a nie biedna dziewczyna ktora byc moze poczatkuje!! a wogole rasizm na tym topiku to poprostu az odrzuca,zygac sie chce!!!i mam nadzieje ze znajdzie sie jakis czarnoskory ktory to przeczyta i sie wkurzy bo po ip z ktoregobylo pisane mozna dptrzec do nadawcy i zrobic porzadek!!! a autorka skoro jest taka swietna to wogole dziwi mnie ze pozwala na takie wypowiedzi na swoim topiku!!!!FUJ

wiecie co? no i co sie tak wywyzszacie? no i co z tego ze ktos (i jesli) tak napisal? ABN Amro nie jest bankiem angielskim i pewnie zatrudniaja duzo Holendrow (nazwisko jest holenderskie). No i co z tego? Wy napisalybyscie lepiej? Takie wywyzszanie sie jest tak prawdziwie polskie, a raczej, polaczkowate! \"poszłam z tym pismem wyżej !!!i powiedziałam że pani,,,,jakas tam ma chyba ukonczona tylko szkole podstawowowa albo to pisalo jakies dziecko polożylam i wyszlam ..\" No i co? myslisz ze wielka pania za to jestes? A o rasistowskim komentazu Takorzeczy nawet nie wspomne, zal mi tylko twojego ograniczenia, to takie kalectwo

Gość Bloem
Dea Erw --> nikt tutaj sie nie wywyzsza, chodzi o to, ze osoba, ktora pracuje w banku w customer service NIE POWINNA wysylac maili z takimi bykami. Z reszta ten mail nie byl o niewiadomo o czym tylko to bylo proste poinformowanie o doniesieniu paszportu. Oczywiscie, ze kazdy robi byki nawet piszac we wlasnym jezyku, ale osoba ktora robi takie bledy nie powinna wykonywac pracy, gdzie musi np; wysylac dokumenty do klientow. Przeciez ludzie czytajac cos takiego mysle, ze bank po prostu nie traktuje ich powaznie!!!

Nawet piszac maila masz takie male cos co sie nazywa tools i tam naciskasz na spelling i to ci poprawie bledy. Naprawde trudno mi uwierzyc,ze dostalas takiego maila. W ogole nie wiem dlaczego probujecie sie dowartosciowac kosztem drugiej osoby.A na pewno wynika to z zazdrosci,bo wielu Polakow pracuje na budowach a kazdemu marzy sie przyjemna posadka w banku.

Gość tak naprawde
uwierz mi ze nie kazdemu niektorzy na budowacxh zarabiaja 5 razy tyle co ludziki w banku

Gość Bloem
Ewelina1985 --> Ja pracuje w firmie miedzynarodowej. Kazdego dnia sama musze wysylac kilkadziesiat maili do klientow. Skonczylam Financial Business Administration i wiem jak dzialaja zasady wysylania dokumentow do klientow. Za kazdym razem jak jakis dokument musi byc wyslany do klienta, jest on sprawdzany po kilka razy. Przeciez jakbym wyslala takiego maila do kogos to szef by mnie z miejsca wywalil, bo jest to po prostu brak profesjonalizmu

a ja popieram autorke...i co z tego, ze to jest bank Holenderski???ale z tego co sie domyslam sprawa zaltwiana byla w UK, wiec pracownicy powinni znac angielski albo choc troche sie wysilic i sprawdzic literowki, bo bledy sa karygodnie ( podstawy angielskiego) i tu wcale nie chodzi o wywyzszanie sie tylko tak jak tu ktos wyzej powiedzial \"powage banku\" bo to nie jest piaskownica tylko BANK!!!! Jezeli ta osoba nie potrafi dobrze napisac tak podstawowego maila, to jak taka osoba moze porozumiec sie w sprawach bardziej skomplikowanych....

Dea erw -----> dzięki takim jak ty, UK ma największą umieralność w całej Europie, z powodu błedów lekarskich - ci którzy zatrudniają tych niedouczonych lekarzynów, myśla pewnie podobnie... Dla mnie taki sposób myślenia jest absurdalny. Kazdy powinien robić to co potrafi. Rozumiem, że można, z jakiś przyczyn pracować na niższym stanowisku, ale na wyższym!? I nie chodzi to o poziom języka, ale o zdrowy rozsądek; jęsli piszesz na poziomie podstawowym to pisz jako klient do banku, ale nie jako pracownik!

Hehehe, dobre to pismo z banku :D Tylko,faktycznei bardziej tu rzuca się w oczy zacietrzewienie i próba dowartościowania sie pani Polki na emigracji ;) Szkoda, że tak nas reprezentujecie ;) Sama, jako ze jestem studentką, pracowałam w wakacje na wyspach i niestety nagminnie spotykałam sie z takim zachowanei m Polaków. A ta zawiśći chęc dowartościowania sie kosztem innych to niestety nasza najmniej przeze mnie lubiana przywara :O

Takorzeczy, jakos nie czuje sie winna za poziom umieralnosci w UK. Sama zyje tu od 11 lat i nie narzekam na opieke lekarska. Za to cenie sobie bardzo multiculturalism przez ktory mozna sie tylko nauczyc tolerancji i akceptacji. Ale widac niektorym do tego jeszcze daleko

Gość Bloem
Dea Erw --> czytaj ze zrozumieniem, baaardzo cie prosze. Ja sie zupelnie nie dowartosciowuje tym, tylko zastanawia mnie jak osoba, ktora nie potrafi pisac poprawnie pracuje w banku(?????). A jakby Polak napisal po polsku taki list z banku, z mnostwem bledow, tez bys powiedziala, ze jestem rasistka i sie dowartosciowuje??? W tym wypadku moja reakcja na email bylaby taka sama...

oh alez ja czytam ze zrozumieniem, a ty? Zrozumialas o co chodzilo w tym e-mailu? no wiec w czym problem? Musicie zrozumiec tez to ze nie wszyscy pracownicy bankow maja wyzsze wyksztalcenie. A i oczywiste jest to ze to nie byl Anglik/Angielka kto to pisal. Naprawde, przestajcie sie zenowac takimi drobiazgami, zacznijcie widzec tez wlasne wady

Gość a mnie najbardziej
denerwuje fakt, ze autorka podala nazwisko pracownicy banku a swojego nie. i czy tym chciala upokorzyc Hinduske??? zgadzam sie ze osoby niewykwalifikowane (rowniez jezykowo) nie powinny pracowac na stanowiskach ww, ale autorka nie powinna wymieniac jej nazwiska.

Gość a mnie najbardziej
denerwuje fakt, ze autorka podala nazwisko pracownicy banku a swojego nie. i czy tym chciala upokorzyc Hinduske??? zgadzam sie ze osoby niewykwalifikowane (rowniez jezykowo) nie powinny pracowac na stanowiskach ww, ale autorka nie powinna wymieniac jej nazwiska.

Gość Bloem
Z tym nazwiskiem to przez przeoczenie podalam. Rzeczywiscie nie powinnam go podawac na forum publicznym. Poza tym, ta pani kora wyslala mi tego maila nie jest zadna hinduska, tylko holenderka

mnie tez nie chce sie wierzyc ze ktokolwiek mógl dostac taki list z banku, bo kazdy program do pisania poprawil by błędy zwłaszcza w wyrazach ktore w ogole nie istnieja w jezyku angielskim jak np. mee ale jesli sie myle i jakkolwiek to mozliwe ktos dostal taki list to rzeczywiscie przyłączam sie do opinii ze taka osoba nie powinna pracowac przy obsłudze klienta