Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwwwwwwwwwwwwwww

WRZESIEŃ 2008

Polecane posty

ej mamani jak wpisalam w jakis "kalkulator" ktory oblicza termin porodu, date ostatniej miesiaczki i dlugosc cyklu (30 dni) to tak mi wlaśnie wyszlo ze to ma byc 4 wrzesnia... a potem jak robilam suwaczek to tam nie uwzględniali dlugosci cyklu no i stat te rozbierznosci. Dokladny termin poda mi lekarka na tej wizycie 15 :) mam nadzieje ze juz bedzie slicznie wszystko widac i dostane karte ciazy. Ten 4 wrzesnia to taki termin szacunkowy z jakiegos kalkulatopra ciazy... to sie robi tak ze do terminu ostatniej miesiaczki- czyli 25 listopada dodaje się 7 dni nieplodnych ( przy cyklach 28 dniowych) a przy 30 dniowych 9 dni nieplodnych. Listopad mial 30 dni wiec 25 listopada plus 9 dni daje mi 4 pazdziernika. odejmuje 3 miesiace i jest 4 wrzesnia. to metoda Nagellego i tak sie oblicza szacunkowy termin porodu. tyle ze jak bylam u gina to na usg wyszlo ze ciaza jest mlodsza i ze okres mi sie chyba przesunąl... bylo za wczesnie na jakiekolwiek obliczania wiec zostalam przy tym terminie szacunkowym a wszystkiego dowiem sie 15. ale namieszalam. mam nadszieje ze zrozumialąs :D

MaMani, moze razem wyladujemy na porodowce;)hehe..fajnie by bylo:) Ja chodze do Skotnickiego i jestem nim zachwycona. Kolezanki mi polecaly, nawet te co lata temu rodzily. Gosc ma powolanie, to widac:)I jest dobry!

Monika slyszalam o nim :) Ja chodze do Kosiby ona tez pracuje w Ujastku :D:D hehe fajnie by bylo. Bedziesz chodzila na ujastek na szkole rodzenia?

Slonce, bioparox, to nie syrop a antybiotyk w psikaczu:)wszedzie jest. A z syropow najlepszy Stodal, idealny w ciazy i pomaga:)

No chcialabym. Ale powiem szczerze, ze nie mam pojecia od kiedy sie chodzi na takie zajecia i ile kosztuja:)

monika kosztuja tam "co łąska" a najlepiej je zaczac tak w 7 miesiacu ciazy. Ja zaczelam ostatnio chodzic ale mi sie nie spodobalo... Akurat trafilam na "film z porodu" a potem "zwiedzanie szpitala" i tak sie przestraszylam ze zwialam :D:D:D

Dziewczyny, ogórkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... kiszonego!!!!Krolestwo za ogorka:(buuuu

Aaaa...to, ze juz masz pocieche to zauwazylam w opisie:) Ale myslalam, ze teraz jakos bylas, a to w poprzedniej ciazy:) Ale co, w ogole nie chodzilas wtedy? Tak starsznie tam jest?

monika wie3sz co? w porównaniu z narutowicza to jest tam slicznie ale ze nie wiedzialam jak to wyglada i jak zobaczylam te wszystkie sprzety do porodu to sie przerazilam i zwialam :D:D:D

Acha:)))a podobno w tym roku 2007 nowe sprzety doszly, tak mi moj lekarz mowil. A w koncu gdzie rodzilas?

w narutowicza. i mam koszmarne wspomnienia... ale ten szpital mam blisko a ujastek to 2 koniec miasta :(:(

ty masz duzooo blizej :D:D ja mieszkam niedaleko sklepu Nicko jesli wiesz gdzie to :)

ja pozwolę sobie wtrącić - ja też z krakowa - rodziłam w narutowiczu (dodam iż położniczy jest po remoncie) i jestem bardzo zadowolona. ale tak naprawdę ile osób tyle bdzie opinii

Dokladnie Dotex:)kazda ma inne doswiadczenia, ja narazie zbieram opinie kolezanek juz po:) Ale bardzo chce w Ujastku, bo mam duzo kolezanek ktore tam rodzily i byly zachwycone! Nawet po czesci lekarza prowadzacego tak szukalam, zeby moc w Ujastku rodzic:)

dotex ja lezalam na tej starej czesci :(:( swieta wielkanocne pralnia nie dzialala :(:( lezalam na podartej koszuli od porodu :(:( lazienka tam jest taka ze nie wiadomo czy sie smiac czy plakac. polozen to takie suki ze szok... mala zlapala bakteri :(:( ach szkoda slów... ale ja pisze o polozniczym bo sama porodówke wspominam super. Polozne byly calkiem fajne i jakos sie urodzilo. za to pobyt na poloznicznym to koszmar! Tak zle sie czulam mówilam o tym wszystkima oni nic. wkoncu zemdlalam dobrzez e nie z mala na rekach to mi raczyli wreszcie badania zrobic... jak lezalas na nowej czesci to sie nie dziwie. moja kolezanka lezala na nowej i zachwala szpital wiec stwierdzilam ze tam urodze... a potem tak zalowalam ze szok!!!

tak byłam w niowej części, dwuosobowe sale z łazienkami i akurat trafiłam na fajen położne, być może stąd ta moja pozytywna opinia. Moja mama również rodziła tam i była zadowolona i stąd też mój wybór.

dotex widzialam nowa czesc- lazienka w pokoju ech... a ja wyladowalam na starej- pokój 3 osobowy do lazienki caly korytarz... jak chcialo mi sie do wca to szlam i sie trzymaląm sciany zeby nie wyrzac kozla...mala zostawilam z dziewczyna na sali bo jak poprosilam polozna to mi powiedziala ze jest zajeta... wiesz co? one inaczej traktowaly te dziewczyny z nowej sali a inaczej nas. na nowa czesc lataly jak tylko cos sie dzialo a wiesz jak my mialuysmy je wzywac jakby cos bylo nie tak? wyjsc na korytarz i krzyczec ... smiech... lazienka to poprostu koszmar... juz nie mówie o robaczkach i grzybie bo to normalka ale kto do jasnej cholery robi w lązience na polozniczym okno na calą sciane??!!! i to bez zadnej zaslonki ani nic... poprostu zamiast sciany wielkie okno... jedyna fajna polozna to znajoma mojej babci, cala reszta to horor... dawali nam po porodzie ketanol. dziewczyna szla do domu i pyta czy jej wypisza recepte na ketanol a lekarka jej mówi "ptrzeciez jak pani karmi piersia to tego nie wolno brac nie wie pani?" a kur... 6 dni nas tym faszerrowali i nikt nie mówil ze przy karmieniu nie wolno... aaa mówiec i mam taki uraz ze szok... jak poszlam rodzic to mnie zbadala zaspana królewna na dole i jej móie ze mi wody odeszly a ta ze to nie wody i nie ma wogole rozwarcia ale mnie wezmie na góre jak juz tak bardzo chce... wyjechalismy windą na 1 pietro tam mnie zbadaly i polozna mówi ze rozwarcie na 2 palce i ze jaknajbardziej to byly wody... :-o

monika nie wszedzie tak jest :) znam dziewczyny ktore rodzily na ujastku i mówia ze super opieka i wszystko rewelacyjne... a znó 2 tyg temu moja kolezanka rodzila w narutiowicza- oplacila lekarz i polozna i tez zadowolona :D:D wychodzi na to ze wystarczy dac i ma sie super warunki :)

hej moj maly ostatnio daje mi sie wyspac, prawie codzinnie spi od 20-tej do 9 rano :) wiec mam luz witam nowe kolezanki, widze ze ktos skopiowal stara tabelke :-P wiec poprawiam IMIĘ.....WIEK.....MIASTO...OSTATNIA @...TERMIN PORODU MaMani..Paulina..21......Kraków....25.11............04.0 9 Evi_22...Ewelina..22....ok. Bydgoszczy..16.11.....20.08 Andusiaaa.Ania....24....Londyn.............29.11....05.0 9 Kasiutka3..Kasia...20...Warszawa.........20.11....27.08< br /> Jołasia ..Joanna ...31.. Warszawa .......25.11.07..... 31.08 ?? Anika3...Anita.....33...ok. Słupska.......25.11.07.......30.08 Aga_ja...Agnieszka...30...Kielce........01.12.07......08 .09 Monika_28...Monika...28...Kraków.......27.11.07.....03.0 9 wiewiorka2004...Sandra...20....Białystok...19.11.07....2 9.08?? ja termin mam na 20.08 ale wg wyliczen Mani i moich powinnam miec termin na 17, no ale to 3 dni roznicy - wiec moze byc teraz jestem u mamy, bo moj M caly dzien na studiach, przyjedzie dopiero kolo 21 :-o MaMania i co bylas w szpitalu? no-spe bierzesz? ja moze dodatkowo jutro przejde sie na usg :)

MaMani:)no co ty, nie wystraszylas mnie..hehe...za stara juz jestem;) zartowalam z tym palnieciem:) ale ogolnie wqrza mnie ze trzeba kazdemu zaplacic zeby cie potraktowali jak czlowieka..

monika moze nie kazdemu bo są i tacy co pracuja uczciwie ale są i tacy co sami wyskakuja z aluzjami ze chca dostac kase...