Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwwwwwwwwwwwwwww

WRZESIEŃ 2008

Polecane posty

Fajnie, Koug, dzięki za przepis, bo ja strasznie klucholubna jestem (kiedyś pewnie się to na mnie zemści, tj na mojej figurze ;)). I też jak Twoje dzieci - żadnego mięsa w pyzach ;) hi hi hi, a za to taka okrasa z boczku i cebulki pycha :)

Ale pyzy to chyba sobie zrobię - tak dawno ich nie jadłam ........

Mamani- mi też się chmurna bardziej podoba, ciemniejsza jest, ale jednocześnie bardziej zdecydowana. A charakter pokoju moim zdaniem będzie zależał od umeblowania i dodatków, jakie do tego dobierzesz.

Kasinska jeśli chcesz to podam Ci przepis na sernik mojego męża Z tego co słyszałam to może on stać 5 dni i się nie zeschnie,ale nie jestem w stanie tego potwierdzić gdyż u nas w domu rzadko zostaje na drugi dzień :D Ciasto: 25 dkg mąki 10 dkg margaryny 1 jajko 1/3 szkl. cukru 2 duże łyżki śmietany łyżeczka proszku D.P. 3 łyżki oleju Wszystko wymieszać i wyłożyć na blachę Ser: 1,20kg twarogu 2 cukry waniliowe 2 budynie śmietankowe szklanka cukru 1/2 szkl. oleju 2 szkl. zimnego mleka 3,2% 5 jajek+ 4 żółtka Najpierw przemielić ser a potem dodawać po kolei wszystkie składniki,wylać na ciasto.Piec w 180-200 st.przez ok.godzinę W serniku nie ma ani rodzynek ani brzoskwiń ale zawsze możesz je dodać :) Moi lubią bez dodatków ;)

dzeki dziewczyny za odpowiedz. ja chce pomalowac calosc na któraś z tych zim a potem na jednej ścianie zrobic taką fale kolorkiem zima sniezna a na dole odrobinka miodowego lata ktore ma symbolizowac piasek :) cos jak tu ma wyjsc i kupie te naklejki :D:D http://www.allegro.pl/item324770524_czerwony_kapturek_naklejki_podwodny_swiat_nowe.html ciekawe czy nam wyjdzie... jejku ale sie dzis narobilam... we lbie mi sie kreci... zaraz nakarmie malą zjem zupe i ide polezec bo padne na pyszczek... maz przyjdzie wczesniej z pracy i z tesciem poprzenosza szafy bo juz popakowalam wszystkie ciuchy do worków i wszystkie pierdólki do pudeł... no i moze jutro juz zaczniemy malowanko :D:D:D

Serniczek na pewno wypróbuję :P Jeszcze trochę i nie nadążymy z wypróbowywaniem naszych przepisów:)

Ja w zeszłym roku na weekend majowy też pojechałam z Misiem w góry. Byliśmy w Szklarskiej. Było faaaaaaaajnie, szkoda że teraz tam nie pojedziemy

cześć!! dziękuje wszystkim za zaproszenia :) Mamani tez was wszystkie sobie inaczej wyobrażałam. zazdroszczę tym, które siedzą w domach i mogą pędzić do kuchni próbować te przepisy, ja siedzę w pracy do 18 i aż mi ślinka cieknie jak zaczynacie tematy kulinarne. lubię gotować i spełniam się w sobotę i w niedzielę, chociaż mój mąż też bardzo dobrze gotuje i jest bardziej odważny w kuchni niż ja, nie boi się nowinek i często robi coś z książek, ja natomiast lubię gotować to co wiem, że mi wyjdzie. ostatnio sprawdzam się w wypiekach, bo myślałam,że nie mam talentu, a jak się okazało robie pyszny sernik i snikersa, wezmę z domku moje przepisy to wrzucę wam tu kilka :) teraz na wielkanoc robię ciasto z truskawkami, koleżanka moja zachwala, zobacze co mi wyjdzie, jeśli bedzie godne uwagi to tez się podzielę przepisem :) dafi witam serdecznie.

Muszę sobie poprawić nastrój (ten ząb mnie doprowadza do szału) Umówiłam się z koleżanką na szarlotkę na ciepło z lodami i bitą śmietaną:):):P

Myszka jak mi wychodziły "8" to tez się męczyłam strasznie, na szczescie mam juz 3 z głowy, choć wychodziły na raty i bolały, raz nawet brałam antybiotyk bo miałam jakies zapalenie dziąsła, ale ulgę przynosiły mi jak juz dziewczyny pisały płukanie szałwia i dentoseptem, ale nie wiem czy ten drugi w ciąży można. a szarlotki to ci zazdroszczę mniam

o rany pierogi kurde ja dzis juz sama nie wiem co mam nagotowac znowu wzielo mnie na pomidorowke po waszych wczroajszych przespisach kupilam wszystko a teraz wy znowu cos innego i znowu smaczek na cos innego mam :-P Mamani ja mam w pokoju Olka takie cos: http://www.allegro.pl/item328557422_zimowa_promocja_dziecieca_tapeta_borta_szer_1_06m.html naprawde szczerze polecam, super wyglada do tego naklejki kubusiowe jedna kosztowala mniej niz 20 zl a jest naprawde spora i wychodzi naprawde tanio Myszka wizyta konieczna u dentysty mnie tez to czeka...

koug ja robie prawie identyczny sernik jest naprawde pyszny tylko ze nie miele sera lubie jak sa takie gruski i kupuje ser piatnicy taki trójkatny 0,5kg i drugie pol normalny a na 15 minut przed koncem pieczenia dodaje na gore piane z bialek piana z bialek 4 bialka 0,5 szkl cukru zmiksowac na sztywno wlasnie dokanczam zostaly 2 kawaleczki... a co do ciasta z truskawkami to na pewno bedzie pycha ja troche szlam na latwizne i kupowalam gotowy blat na to smietana piatnica 30% ubita z 2 lyzeczkami zelatyny i galarela rozpuszczona w polowie albo nawet mniej objetosci wody a pozniej jak stezeje truskawy(rozmrozone)i tezejaca galaretka (na ciacho kladlam obrecz od tortownicy i wtedy wylewalam smietane itd) mialam gdzies przepis na ciacho marchewkowe naprawde pycha tylko musze go poszukac... ja uwielbiam takie przypieczone mieska mmmmm kurczaczek albo karkoweczka moze macie jakies przepisy kiedys znalazlam fajne przepisy ale nie probowalam bo jak prawie caly czas jestem sama to nie ma kto jesc... http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=10151 http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,66750904,66750904,0,2.html a to przepis nahttp://www.noworodek.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=847 chlebek musze wyprobowac no i teraz mam ochote na miecho np kurczaka z rozna ale troche sie boje zeby sie czasem nie zatruc... bede walczyc sama z soba mamani a ten pomysl na pokoj super musisz zestawic te 2 kolory i zobaczyc ktory pasuje lepiej malowalam tymi farbami i kolory wychodza takie jak w katalogu malowalam miodowym i dyniowa jesien zrob zdjecia jak juz zrobisz pokoik ale sie rozpisalam...🌼

czesc dziewczyny a mnie zrobiłyscie ochote na pomidorówke własnie gotuje i te leniwe tez za mną chodza, ugotuje ziemniaczki i zrobie na kolacje mniami ,nie wiem tylko jak zrobic ta bułke tarta z cukrem:-(

A ja sobie właśnie uświadomiłam, że jadłam zupkę gulaszową, tyle że ona funkcjonuje w mojej rodzince i wśród znajomych jako Strogonow ;), rzeczywiście smakowite to danie. Na wszelkich imprezach imieninowych itp. zawsze się sprawdzało. Więc też może spróbuję coś takiego upichcić, mój mężczyzna na pewno byłby zachwycony, on strasznie mięsożerny jest ;). A, jeszcze mi się przypomniało: 1. a propos sernik - a co jak nie posiadam maszynki do mielenia? Czy wystarczy jak ten ser tak trochę rozdrobnię widelcem? Wiem, że tutaj w polskim sklepie na pewno jest taki półtłusty z Piątnicy... 2. czy ten sernik jest przewidziany na taką blachę jak z piekarnika? A, no i jeszcze pamiętam, że któraś z Pań piekła jakiś dobry chlebek - uśmiecham się więc o przepis :)

tak wogóle to dzisiaj siedząc przed kompem poczułam jak moje maleństwo przemieszcza sie z jednej strony na druga :-)

kasinska ja zawse na sernik kupuję twaróg w wiaderku z biedronki, on jest idealnie przemielony, wiem że jestes ograniczona za granica z naszymi specjałami, ale zapytaj czy maja taki przemielony. a jesli masz blender albo mikser z taka koncówką do siekania to chyba by się sprawdził jako rozdrabniacz do twarogu, tak sobie teraz pomyslałam :)

Saandra! Ale Ci super!!! Ja też chcę. (a nasze dzidziusie to właściwie rówieśnicy, 2 dni różnicy, tyle, że ja kurcze jeszcze nie rodziłam, buuu ;))

Ja jeszcze nie czuję ruchów :( Wiecie co odkryłam? Od początku ciąży nie używałam moich ulubionych perfum (a mam 2 ulubione) bo mi zapach przeszkadzał. Dzisiaj sie prysnęłam na próbę i......... super. Mogę znów rozkoszować się tymi zapachami................. Ale się rozmarzyłam, hihihih A tu mój przepis na mój chlebek ze słonecznikiem CHLEBEK (składniki na 2 formy rynienki 30 cm) Składniki 1 kg mąki, 1 litr mleka, 6 dkg drożdży, 2 łyżeczki soli, 3 łyżeczki cukru, ziarna - po 3 łyżki. Foremki wysmarować masłem i mąką. Wykonanie: zrobić zaczyn z drożdży, cukru, trochę mleka. Odstawić w ciepłe miejsce na 15 min. Osobno wymieszać: resztę składników (bez mleka), dodać zaczyn, a na końcu pozostałe mleko. Ciasto będzie lejące. Wylać na formę. Wierzch posmarować białkiem. Piec 1 godz. w 170 st. C. SMACZNEGO

Sandra, ale fajnie :) Ja juz nie moge sie doczekac pierwszych ruchow..ale to moja pierwsza ciaza i dopiero 14 tydzien.. A ty w ktorym jestes tygodniu?

A do dentysty to sie wybiore chyba w przyszlym tygodniu :( No i jeszcze mnie fryzjer czeka - farbowanko

evi ja mam taki border zolty w pajacyki przebrane w kostiumy kąpielowe z kolami ratunkowymi :D:D bo u Mani wszystko bedzie nawiązywalo do morza / oceanu :D:D:D tesc z filipem przenosza wlasnie szafy a ja sie źle czuje... jak skonczą pojde powkladac ciuchy do polek i pojedziemy po farbe :D:D

Karro -to u mnie początek 15 tyg i to moja druga ciąza to moze dlatego tak szybko bo ponoc macica jest bardziej rozciągnieta:-)przyjdzie czas i na Was 🌼:-D .

ech, a to moja trzecia ciąża, zaczęłam 17 tydzień i dalej nic nie czuję... :(

moze potrzymaj reke na brzuszku przez pare minut ,najlepiej cieplutką:-D

mrs_ziec nasze dzidzie prawie rówieśnicy, zaraz powinnaś coś poczuć, ja wieczorami już czuję delikatne przemieszczanie, ale tez nie zawsze, jeszcze tydzień, dwa i na pewno będziemy czuły wyraźnie :)

Kasinska moja blacha do sernika ma 23x36cm a co do sera to możesz zmieszać ser z mlekiem blenderem do owoców jeśli nie masz w pobliżu sklepu z mielonym serem.Powiem wam jednak że lepiej jak ten ser jest źle zmielony niż taki jednolity.Ja tam wolę poczuć nawet jakąś grudkę ;)

Idę się trochę położyć bo coś mnie głowa boli troszkę i oczy mi się zamykają. Zajrzę później :)

Jak bylam na usg tydzien temu to wlasnym oczom nie wierzylam ze moja dzidzia tak bryka, bo przeciez nic nie czuje.. Na nastepne ide 1 kwietnia, to bedzie 16 tydzien, juz nie moge sie doczekac :)