Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onaaaaaa0

Nastoletnie Matki ! Co Wy Na To ?!

Polecane posty

Gość jagooo
fajna madchen wyzywasz sama a teraz sie usprawiedliwiasz widac twoja tak zwana dojrzalosc autorko napisalas ze pieniadze nie maja nic do rzeczy. wlasnie ze maja. jak ktos juz napisal za co kupisz dziecku pieluchy, za co je nakarmisz??milosc sie tez liczy owszem ale pieniadze przy dziecku tez sa potrzebne. masz 16 lat twoj facet 20 uwazasz ze on jest wystarczajaco dojrzaly na dziecko??teraz moze ci mowic ze tak. ale co jak juz sie urodzi??bedzie w nocy plakalo, wymagalo opieki, co jak facet zacznie uciekac w kolegow??nie mow ze nie bedzie bo pewnosci nie masz. wszystkie jestescie madre a tak naprawde zadna z was nie wie jak to jest wychowywac maluszka. co ze szkola??matura??chyba naprawde oddasz dziecko dziadkom i gowno cie to bedzie obchodzilo

jagooo a skad masz epwnosc ze 30letni facet niby jest odpowiedzialny a urodzi sie dziekco to tez moze uciekac do kolegow - to nie argument jezeli jedna osoba pracuje w zwiazku to jest to juz jakas kasa, na pewno rodzice tez pomoga wiec o co chodzi?

Gość jagooo
fajna zalosna jestes. nie znasz tu nikogo a wyzywasz kazdego. zalosna i dziecinna zarazem

Gość jagooo
o to ze jak sie decyduje na dziecko to nalezy miec na to pieniadze. nie uwazasz ze branie od rodzicow to lekka przesada??widac to twoj jedyny argument

ja nie mowie ze wezma od rodzicow przeciez rodzice zawsze sa zazwyczaj chetni aby pomoc i to nawet kobiecie ktora ma 30lat i bedzie miec pioerwsze dziecko..

Gość jagooo
poczytaj sobie prawo pracy madra wyksztalcona pannico i pogadamy potem. ty tez zachowujesz sie jakbys wszystkie rozumy pozjadala a wyzywasz innych. nalezy umiec sie zachowac ale tego pewnie jeszcze w szkolach nie ucza. a i masz byka w stopce

Gość Onaaaaaa0
Nie powiedziałam że pieniądze nie mają żadnego znaczenia ! Bo trzeba kupić pieluszki itp... Ale jak pieniądze są to gdzie problem ;/??

fajna madchen czy jest idiotką czy nie to jej sprawa;) troche kultury z twojej strony;) chcesz żeby Cie traktowali na tym forum powaznie zachowuj sie poważnie i nie dawaj sie w taki łatwy sposób prowokowac;) chyba zbyt wile antypostów już było na twój temat... masz bardzo wiele do powiedzenia, masz bardzo ciekawy światopogląd ale naprawde sama sprawiasz żę ludzie nie chcą z tobą rozmawiac;)

Gość jagooo
kobieta ktora ma 30 lat juz ma zapewne poukladane zycie, jest wyksztalcona, ma prace i zapewne meza. nie ma na glowie szkoly, matury. wogole jak mozna porownywac 16 i 30?? poza tym jak rodzice nie maja to nie pomoga bo z czego

Oczywiście, że pieniądze są ważne! Dziecko trzeba ubrać, nakarmić, kupić pieluchy, wózek, zabawki i mnóstwo innych rzeczy. Nie wiem czy mając 16 lat można w pełni świadomie podjąć taką decyzję.Dodam-decyzję na całe życie. 16 lat to 2 klasa liceum? To może poczekajcie chociaż do matury?

ja bym się niezręcznie czuła wiedząc że mój mąż opłaca mieszkanie, daje mi jeść, płaci za wszystko dla dziecka a mnie samej z siebie nawet nie stać żeby sobie paczkę tamponów kupić...dopóki dziecko jest małe..ok..siedzę w domu..ale pomyśl czy znajdziesz gdzieś pracę mając wykształcenie gimnazjalne..z czasem zacznie Ci przeszkadzać że jesteś całe życie na czyimś utrzymaniu

Gość Onaaaaaa0
Ehhhh... Ile można pisać to samo... Przyszły tatuś ma mieszkanie, dobra pracę... Ja tesh mam swoje oszczędności.... Rodzice... Czy to coś złego że będę czasem pomagać ?! Czyli warunki są.. miłość do dzidzi już jest... I to ogromna, a nawet nie wiadomo czy jestem a ciąży... Czyli wszystko co potrzebne dziecku jest ! To w czym Wy widzicie problemy ?!

ja juz sie powtarzac nie bede bo i tak nie dociera a widze ze niektore z mlodszych kolezanek zaczynaja toczyc piane :-) ale wiecie co ja tez tak reagowalam na krytyke i czulam ze ktos ma racje. Ale to bylo jak mialam 15 lat i bylam niedojrzala malolata. Nie zebym kogos chciala obrazic bron Boze dzieci! Moze dojdziecie do jakis wnioskow...jak nie po dobroci to was zycie mam nadzieje w dupe kopnie i poprzestawia wam sie w glowkach...

Gość jagooo
poza tym skoro juz sie decydujesz na dziecko to nie uwazasz ze troche nie wporzadku jest obarczac rodzicow utrzymaniem go??wybacz skoro jestes na tyle dorosla i dojrzala by urodzic dziecko to badz na tyle odpowiedzialna i dorosla zeby je utrzymac nie patrzac na rodzicow. twoi rodzice maja zapewne kolo 40-tki. uwazasz ze powinni zrezygnowac ze swoich planow, marzen i moze jeszcze brac kolejny etat bo dziecko bedzie na utrzymaniu??

Gość Onaaaaaa0
Sory ! Też nie 'tesh'... (pewnie znowu się ktoś doczepi że jestem niedojrzałą) ;/ ... Kwestia przyzwyczajenia !

Gość jagooo
pisze sie tez a nie tesh

Gość jagooo
dobra tatus ma mieszkanie i prace. a co z twoja szkola??rzucisz jak sie pojawi malenstwo??

Gość Onaaaaaa0
Dlaczego miałabym rzucić szkołę ?! Jeżeli teraz sie uda to dziecko pojawi się ok września no może października... Będę robiła tak żeby zaliczyć szkołę ... Nie jedna laska chodziła do szkoły mając dziecko...

Jagoo to nie ma sensu ja juz sie o to pytalam kilka stron temu...nie dociera, trudno. Jak to sie mowi nie moj cyrk, nie moje malpy...

Gość jagooo
a kto sie zajmie dzieckiem jak bedziesz w szkole??pewnie babcia co nie?heh i to jest zalosne

Gość jagooo
kig masz racje..podpisuje sie pod cyrkiem a dzieciom powodzenia zycze

Wiesz ja studiuję dziennie mając dziecko i wcale nie jest mi łatwo:O Jak byłam w ciąży to nie miałam siły na naukę...Ten wyjątkowy stan nie sprzyja nauce, więc zastanów się...

Gość YZA_23
a moze autorka poprostu chce zlapac tego faceta na dziecko? nie wierze ze 20 letni normalny facet tak sie rwie zeby miec dziecko.

dobrze..przyszły tatuś ma mieszkanie i pracę..a Ty co masz? oszczędności które skończą się już w czasie ciąży (badania prenatalne itp) albo ewentualnie w pierwszych miesiącach życia dziecka i co dalej? swoją drogą to odpowiedz sama sobie, nie zaglądając do internetu i encyklopedii ile sama wiesz o pielęgnacji małego dziecka i ciąży co do są prenatalne, amniopunkcja, jakie znieczulenie możesz dostać w czasie porodu, jaksię rozpoznaje uczulenie na mleko, co to jest skaza białkowa, kiedy dziecko może zacząć jeść chleb a kiedy czekoladę, co się stosuje na odparzenia, co oznacza krwawienie w czasie ciąży, co to jest połóg i ile trwa, czy w czasie ciąży można uprawiać seks, jak się objawia depresja poporodowa, co to jest poród rodzinny, jak leczyć rane po cesarce, co masz ze sobą wziąć do szpitala, co to ejst kredyt dla mamy, jak uzyskać becikowe, co to jest poród we wodzie, co to jest dodatek z tytułu urodzenia dziecka, jakie są prawa kobiety w ciąży, jakie są 3 okresy porodu, co to jest trymestr, jakie leki możesz przyjmować w czasie ciąży, karmienia i jakie leki możesz podawać dziecku, Produkty nie zalecane podczas ciąży, co to jest taksoplazmoza, konflikt serologiczny, jak radzić sobie z nadwagą w ciąży znasz odpowiedź na takie PODSTAWOWE pytania? bo pyknąć sobie dziecko nie jest takie trudne jak je donosić i wychować... nie odpowiadaj tutaj na te pytania..to tylko dla Ciebie..

Gość inaczej gdybys ty autorko
miala chociaz no te 18 lat! a ten twój facet 25-30 . to troche zmienia postac rzeczy...

Gość Onaaaaaa0
Nie ! Przesadzasz... Weź sie zastanów a potem pisz... Niby po co miałabym takie coś zrobić... Kochamy sie i wiem że i bez dziecka bylibyśmy razem ! A co Ty takie coś zrobiłaś... Albo Tobie ktoś coś takiego zrobił (nie znam Twojej płci) ?

Ja tego nie wiedziałam przed zajściem w ciąże a teraz w małym paluszku:)Tą wiedzę można zgłebiać będąc już w ciąży:O

Gość YZA_23
nie nie zrobilam i nie zrobie. skoro jestescie pewni to z czym sie spieszycie??

Gość gdybys autorko
byla starsza chociaz o te kilka lat.