Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madziutka

PRZYSZŁA WIZAZYSTKA/STYLISTKA - POMOGE, DORADZE!!!

Polecane posty

Gość michasja
witam madziutka mam do ciebie takie pytanie jezeli wyslalbym do ciebie maila ze zdjeciem to czy moglabys mi poradzic jak mam sie malowac moze to smiesznie zabrzmi ale ja sie niemaluje i poprostu niewiem jaki podklad jest dobry korektor bo mam cere tradzikowa jakis roz czy cos bo jestem dosc pulchna na twarzy i jaki kolor cieni ale koloru oczu ci niepowiem bo nikt niewie:) jedni mowia zielone inni szare inni kocie slyszalam tez ze niebieskie pozdrawiam

Jaki kolor cieni do powiek jak się ma piwny kolor oczy i na jaki kolor farbować włosy jeśli się jest szatynką?

miracula - do piwnych oczu pasuja brazy fiolety morela, szarosc, bez :) szatynki raczej na boldynke nie przerobisz ale mozesz malowac na roznego rodzaju brazy, czekolade, sliwke, bordo lub pasemka jasniejszego brazu :)

Gość dylematdylematd
Ja mam tez problem z makijazem.. z natury jestem szatynką, kolor naturalny, oczy szarozielone, przy tym jasną karnację i w dodatku cienie pod oczami. Od czasu do czasu stosuję samoopalacz, ale to jest bardzo uciążliwe, poza tym jestem zaraz zółta.. poradz mi proszę jak mam się malować (lekki makijaż) by cera wygladała swieża i promienna a nie blada z czarnymi cieniami pod oczami.. Myslałam o pudrze rozswietlającym Loreala.. ale jakos waham sie go kupic..

dylematdylematd - cienie pod oczami nalezy zakryc zołtym korektorem.Polecam lekkie jasne fluidy np.Lasting finish z Rimmela - kosztuje 25zł - dla ciebie kolor 200 Stay Matte tez z Rimmela - kosztuje 16zł dla ciebie kolor 001 cool matte tez z Rimmela - kosztuje 30zł dla ciebie kolor 103 Jeszcze z Eveline podkład Finish show - kosztuje 10 zł Mozesz oczy podkreslic lekko kredka do oczu a na kosci policzkowe dac troche rozu :) Nie nakładaj za duzo pudru czy podkładu bo bedziesz "maska"

Gość dylematdylematd
Dziękuję Ci bardzo, a moglabys mi jeszcze inne polecic, mialam wczesniej te z Rimella i Eveline, jakos nie bylam zadowolona z ich uzywania..

Dzięki, a możesz mi jeszcze poradzić jakiego podkładu używać bo tak jak koleżanka mam cienie pod oczami, na dodatek piegi a cere mam bladą, mogłabym poweidzieć zmęczoną a chciałabym wyglądać świeżo i promieniście. Pozatym mam rozszerzone pory. Oczy mam takie normalne nie to duże, nie to małe i czy mogę robić czarną kreskę nad oczami?

Gość Marta_87
Jaki będzie najodpowiedniejszy makijaż na codzień dla blondynki z niebieskimi oczami ??

dylematdylematd - jeszcze z Lirene sa dobre albo z Rimmela jeszcze Dream Matte Mausse:) miracula - wyzej wypisałam kilka podkładow do jasnej cery :) A co do kredki to opisz kształt oka albo wyslij fote bo nie kazdem kreska pasuje Marta_87 - jasny, kolory oczu pastelowe, np morelowy brzoswiniowy zielen(ale jasna), koralowy , szary (lekki) :)

I doradź prosze jeszcze jakie kolory mi pasują, teraz mam włosy zafarbowane na mahoń

Gość Marta_87
Madziutka dziękuje bardzo za poradę :) tylko ja mam jasną karnacje i czy ten morelowy nie bedzie za jasny ??

Gość Maluda30
Mój adres e-mail :) z góry dzięki za pomoc :*

Maluda30 - co miałam ci wysłac na tego meila?? sorki ale mam tyle wpisow i meili ze mi sie wszystko myla ;)

Gość kahen
cześć wam. jestem nastolatką i w tym tygodniu mam dyskoteke tzn. zabawę choinkową. Nie wiem jak się umalować. Jestem blada na twarzy, mam piwne oczy i takie rudawe włosy. pliska doradżcie bo chce wyglądać wystrzałowo.

Gość montra
Mam piwne oczy, kręcone włosy do ramion, owalną twarz i bladą cerę z trądzikiem niestety:( jaki makijaż by się nadawał na co dzień lub na dyskotekę? Chciałąbym się też zapytać jakie kolory ubrań mi pasują:) Nie wiem czy to coś da ale mam 154cm wzrostu i figurę ciała tzw "jabłko":)

montra - do piwnych oczu pasuja: brazy, beze, złocisty, zielony (wszystkie ciemniejsze odcienie) słomkowy, fioletowy, złoty, miedziany, szary. Co do makijazu to jak masz tradzik musisz uzywac korektora antybakteryjnego i pudru. Na codzien jasnego (do szkoly czy na uczelnie) a na dyskoteke mozesz uzywac rozswietlajacego lub z brokatem. Oczywiscie na codzien makijaz musi byc stonowany a na dyskoteke brokatowy i mocniejszy.jesli jestes blada nie maluj mocno ust bo nie ładnie to bedzie wygladac.Co do stroju to przydała by mi sie twoja fotka, zeby tak dokładnie okreslic.Ale wydaje mi sie ze beda ci pasowac pastelowe kolory: pomarancz, morela, zolty, złoty, braz, zielen :) Jak podasz meila to ci wysle pare wzorow makijazy :)

Gość zakwaszacz
a co dla blondyni o szaro-zielono - niebieskich oczach?