Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madziutka

PRZYSZŁA WIZAZYSTKA/STYLISTKA - POMOGE, DORADZE!!!

Polecane posty

Madziutka: mam dość jasną cerę ciepły odcień, błękitne duże oczy, dość duże usta, mały nos, włosy średni blond i okrągłą twarz. Co radzisz jeśli chodzi o make-up? I mam jeszcze pytanie dotyczące włosów. Czy aby wyszczuplić optycznie twarz powinnam zrobić jasne pasemka na włosach czy może calkiem przyciemnic kolor wlosow na jakis jednolity brąz czy może zrobić taki balejaż z jasnych i ciemniejszych pasek? Co byś mi poradziła? Bylabym wdzieczna za odpowiedz.

jestem naturalnie ciemną blondynką, a niebieskie oczy, ciemne brwi i jasną cerę. Chcę zmienic kolor włosów na jakiś wyrazisty jaki kolor polecasz?

pieczarkowa - jesli mozesz wyslij fotke na madzia_011@o2.pl bo tak troche trudno po samym opisie, jesli nie to cos bedziemy kombinowac :P

Gość GLAMUROUS
MAM OLIWKOWĄ CERE, TAKIE CIEMNE BLOND WŁOSY Z JASNYMI REFLEKSAMI, NIEBIESKIE OCZY , JAKIE KOLORY UBRAN MI PASUJA?

GLAMUROUS - zielen, braz, niebieski :) kolory dla ciebie nie moga byc pastelowe tylko stonowane :)

Gość Kati.....
witam mam rudawe wlosy, takie brazowo rude z rudym polyskiem. oczy ciemne brazowe. cera ciepla, brzoskwiniowa. jakie kolory ubran mi pasuja i czy moge jakos (strojem lub fryzura lub makijazem) podkreslic jeszcze bardziej kolor wlosow zeby sie wydawaly ogniscie rude? aha i mam jeszcze brwi w jasnym kolorze jasnijesze od wlosow, na henne jestem uczulona, czym moglabym na stale zmienic ich kolor(lub przynajmniej na jakis czas)? chcialabym zeby mialy taki sam kolor jak wlosy bo juiz probowalam czarna kredka i wygladaja strasznie.

Madziutka- nie mam aktualnie żadnej fotki twarzy na kompie. To może tylko bym chciala zasiegnąć rady w kwestii wlosow. Chciałabym coś zmienic aby wyszczuplic twarz, bo jest strasznie okragla :o I teraz nie wiem czy je przyciemnic do jednolitego brązu czy może zrobić pasemka jaśniejsze bądź tez jasne+ciemne?

Kati..... - beda ci pasowac pomaranczowe, zołte czerwone, brazowe, turkusowe ubrania :) brwy moze sprobuj pomalowac brazowa kredka a pozniej je przeczesac szczoteczka do brwi zeby wygladaly naturalnie :)

pieczarkowa - mozesz spokojnie zrobic pasemka ale zeby włosy te blizej twarzy byly ciemnego brazu i zrob taka fryzurke zebys mogła z przodu włosami troche przysłonic policzki :) co do make-up to musisz zrobic cieniowanie pudrami :) przy samych uszach wzdluz policzkow uzywaj ciemniejszego pudru a na reszte jasnego :) mowisz ze masz duze oczy wiec mozesz mini szalec. Do niebieskich oczu pasuja fiolety, szarosc, morela, brazy, beze, jednak nie maluj ich blyszczacymi brokatowymi cieniamy :) mozesz obrysowac oko czarna lub brazowa kredka :) ust nie maluj ciemnymi pomadkami sa one duze wystarczy blyszcyk lekko brzoskwiniowy :)

piksidiksi - raczej cieply ale jak zrobisz mixa na glowie to bedzie fajny efekt :) polecam rozne odcienie tego brazu :)

Madziutka- czyli moglabym zrobic taki balejaż złożony z jasnych blond pasemek i ciemniejszych? I powinnam powiedziec fryzjerce, zeby blisko twarzy byly akurat te ciemniejsze pasemka? A jesli chodzi o zniszczenie wlosow, bedzie one pewnie spore po takich ,,szalenstwach" farbowania na glowie?

pieczarkowa - mozesz zrobic taki balejaz :) co do niszczenia wlosow kazda farba niszczy wlosy ale po farbowaniu uzywaj odzywki moze nie bedzie tak zle :D

Gość asiuleq16
mam piwne oczy.. niektorzy mowia ze brazowe zreszta to chyba wszystko jedno? ciemna karnacje i chcialabym powiekszyc optycznie oczy jak to zrobic?

asiuleq16 - obrysuj oko biała kredka (od wewnetrznej strony) a reszte obrysuj czarna :) ogolnie maluj oczy jasnymi cieniami najlepiej błyszczacymi :) maluj tylko gorne rzesy :D i to mocno wydluzajacym tuszem :) przy brwiach maluj bialym cieniem :) troche to chaotyczne przepraszam ale jem ;) :P

Gość Maluda30
Hej Madziutka :* miałabym do Ciebie pytanko :) mam ciemny kolor włosów prawie czarne bardzo cienkie praktycznie 0 objętości długość takie za ramiona kończą się z linia stanika :P i mam problem bo nie wiem jak je czesać albo ściąć :/ mam strasznie pociągła twarz a przez długość moich włosów gdy mam rozpuszczone jest ona jeszcze bardziej podłużna ;/ dodam że mam grzywkę na bok ale ona tez jest długa mam drobna twarz małe oczka i nie mam pojęcia co zrobić żeby moja twarz wydawała sie okrąglejsza ;/ poradziłabyś coś?? Ps. Od bardzo długiego czasu mam taka samą fryzurę chętnie bym coś zmieniła ścięła albo coś ale nie wiem jak :(

Gość Polinna
mój email to paula9975@wp.pl

Gość zapukaj
czesc :) ja mam ciemna karancje,czarne włosy z czerwonymi pasemkami i bardzo brazowe prawie czarne,duze oczy jak sie mam malowac zeby podkreslic urode?? pozdrawiam

Maluda30 - podaj meila to wysle ci fajna fryzurke :) Polinna - ale co ja mam z tym meilem zrobic??;) zapukaj - fajny nowoczesny efekt jest przydymione oko do ciemnych oczu i ciemnej karnacji idealnie bedzie pasowac :) poza tym beda ci pasowac szrosci brazy fiolety :)

Gość DOSKONALESWOJECIAŁO
1.mam małe oczy, jak je powiekszyc? 2. jak uwydatnic ładne niebieskie oczy? 3. mam krecone włosy co zrobic zeby sie nie puszyły???

Gość Polinna
Madziutka napisalas zebym podała ci maila to mi wys;lesz propozycje makijazu do fioletowej sukienki.

Polinna - wybacz dostaje tyle wypowiedzi ze juz mi sie miesza :) zaraz wysle :) DOSKONALESWOJECIAŁO - pisałam o tym juz pare razy :) 1.obrysuj oko biała kredka (od wewnetrznej strony) a reszte obrysuj czarna ogolnie maluj oczy jasnymi cieniami najlepiej błyszczacymi maluj tylko gorne rzesy i to mocno wydluzajacym tuszem przy brwiach maluj bialym cieniem :) 2. niebieskie oczy maluj pastelowymi kolorami : zołtym, pomaranczem, brazem, bezem, troche szaroscia, rozem :) 3.Stosuj pianki do wlosow :)

Gość rutelka
witam mam okrągła gębule i chciałabym dowiedzieć się jaka fryzura jest najlepsza

Madziu mam takie pytanie do Ciebie. Mam średnią cerę, ale lubię być opalona, stosuję więc samoopalacze i w maleńkiej ilości puder brązujący. Ciągłe stosowanie samoopalacza jest jednak upierdliwe i zastanawiam się, czy jakbym dobrała odpowiednio jasny brązerek, to mogłabym \"opalić\" nim całą twarz. Znalazłam info w necie, że należy w tym celu nałożyć puder leciutko na całą twarz, a potem wiadomo więcej tam gdzie normalnie łapie słońce, czyli szczyty kości policzkowych, skronie itd.Nie wiem tylko, co w takim momencie z korektą kształtu twarzy? Czy mam jeszcze więcej nakładać tego pudru pod kości policzkowe i po bokach twarzy? Czy mam kupić ciemniejszy brązer i do korekty użyć ciemniejszego? I czy to w ogóle będzie dobrze wyglądało nakładać puder brązujący na kości policzkowe(w celu udawania promieni) i pod kości- w celu korekty kształtu? Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale zdurniałam zupełnie, bo do tej pory brązowiłam się jakimś brązowidłem, na to kładłam lekki podkład, a pudru brązującego używałam właśnie w celach korekcyjnych. Jestem dosyć szczupłą dziewczyną, ale buzię mam niestety okrąglutką i z korekty kształtu nie chcę rezygnować. Z góry dziękuję za odpowiedz:)

rutelka - o okragłes buzi juz tyle razy pisałam ;) Nalezy zachodowac na dluzsze włosy zeby włosy z przodu zasłaniały policzki :) ewentualnie korygowanie policzkow pudrem ;) Nicole 123 - a ja ci napisze krotko :) brazer dajesz na calosc twarzy a ciemniejszy puder (a moze sprobujesz roz ) na kosci policzkowe :)