Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milusia5757575757

długie cykle po odstawieniu tabletek anty

Polecane posty

Gość milusia5757575757

Brałam tabletki antykoncepcyjne przez rok odstawiłam je i przez pierwsze dwa m-ce miałam regularny okres a teraz mam cykle po 35-40 dni, martwie się tym. Czy któraś może tak miała po odstawieniu tabletek? I po jakim czasie się to unormowało. Staram się o dzidzie od 6 m-cy i nic nie wychodzi

ja tak miałam pierwsze 2 eleganckie a na 3 czekałam 38 dni potem miałam 6 cykli 30 dniowych a następny znowu 38 :P tak już jest po odstawieniu, tzn bardzo często tak sie dzieje mój ginekolog mi powiedział, że jak przez rok się nie uda to dopiero wtedy trzeba się martwić ;) także próbujcie dalej i przede wszystkim bez nerwow, presji i tego wielkiego CHCENIA bo na pewno sie nie uda ;)

a i jeszcze jedno ;) cykle 35 - 40 dniowe wcale nie są złe ;) wg literatury prawidłowy cykl mieści się w granicach 28 - 42 dni najważniejsze jest to ile dni upływa od owulacji do okresu powinno być od 10 do 14 ale najlepsze jest ponoć te 14 i możesz mieć nawet 50 dniowy cykl ale jeśli faza polutealna wynosi 14 dni to jest ok ;)

Gość milusia5757575757
teoria - dzięki za odpowiedz mam nadzieje że wszytsko jest ok. i że się wkrótce uda :)

Gość a ja---
bralalm tabsy przez 3 lata. po odstawieniu popsula mi sie strasnie cera, mimo ze wczesniej nigdy nie bylo problemow!!! a okres tez stal sie bardzo nie regularny, zazwyczaj mam dlugie cykle ok 35-40 dni, czasami zdarzaja sie krotsze, ok 25-27 dni. przed tabsami cykle byly mniej wiecej regeularne 27-30. romaiwalam z ginekolozka, powiedziela ze to przez hormony, jesli chce miec ladna cere i regularne okresy, mam znow brac tabsy, czego oczywiscie niie chce. o dziecko sie jeszcze nie staramy, ale zaczynam sie bac jak to bedzie za kilka lat....

pewnie, że się uda ;) tylko przestań myśleć o zajściu w ciąże podczas każdego stosunku bo naukowo udowodnione jest, że 70 % powodzenia to psychika i często gęsto jest tak, że jak tylko kobieta przestaje myśleć o tym, że DZISIAJ KONIECZNIE MUSZE ZAJŚĆ to zachodzi :D

Gość a ja---
tablwetki odstawialm dwa lata temu, i cykle nadal sa takie. moja gonekolozka tez mnie uspokajala, ze cykl moze trwac nawet do 40 dni i to nie jest tragicznie...

Gość milusia5757575757
faktycznie z tą cerą coś jest bo mnie też się ostatnio popsuła :( chyba powoli żałuje że brałam tabletki

Gość a ja---
u mnie na buzi to jeszcze ujdzie, bo wypryski tylko na czole w okolicach wlosow. ale dotkniete sa tez placy ..... :( jestes zalamana :(

a ja ---- sorki teraz dopiero doczytałam, ze odstawiłaś 2 lata temu hmm no mi przeszło po 3 mscach ale to pewnie zależy od organizmu- każdy reaguje inaczej

a ja ----- a robiłaś sobie badania hormonów ? jesli nie to chyba powinnaś

Gość a ja---
*plecy z plecami walcze juz ponad rok. bralam antybiotyki, ale za bardzo mnie obciazaly, poza tym zakazane bylo zajscie w ciaze, wiec sie tez balam. dodatkowo wlosy przetluszczaja sie duzo szybciej. wszystko przez te tabsy.... :(

Gość a ja---
mialam robic, ale lekarz powiedzial ze na 100% bede miala podwyzszone hormony meskie, i ze to mozna zwalczyc tylko i wylacznie nowymi hormonami, wiec zrezygnowalam, bo to bledny kolo :( buuu

Gość milusia5757575757
a jakie badania hormonów? ja robiłam teraz typowo tarczycowe tzn tsh ft3 ft4 wyszły w normie wiem że one też powodują opóźnienia okresu chba jeszcze zrobie prolaktyne

Gość a ja---
to badanie mialo pokazac jaki jest poziom estrogenow i testosteronu. robi sie go w drugi dzien okresu. tak powiedziala mi moja giniekolozka.

no hormony tarczycy to akurat nie maja takiego znaczenia jak progesteron, prolaktyna, estrogeny oraz inne hormony odpowiadające za takie rzeczy jak np płodność

Gość milusia5757575757
chyba się zdecyduje na tą prolaktyne, estrogeny... poczekam jeszcze jeden cykl i zobacze

Gość do teoriaa
pytanie---jak ustawilas sobie ten zegar digitalowy? napisz prosze krok po kroku. prosze .