Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hijka

pomocy

Polecane posty

Gość hijka

wczoraj mialam depilowana twarz i szyje u kosmetyczki woskiem < mam dosc dlugi meszek>i dzisiaj sie obudzilam w czrwonych syfkach:(:( smaruje TRIBIOTICIEM ...kiedy mi to zejdzie???? w pon sylwester..:( pomocy!!!!

Gość hijka
nikt nie odp??

nie martw sie może jakoś to zniknie. Nie spotkało mnie to nigdy, bo nie depilowałam meszku, ale postanowiłam coś napisać, żeby ktoś się zainteresował i odpisał ;) A może już jest lepiej?

Gość roseee
może wapno i jogurt?

Gość hijka
zalamka!! caly czas ten stan sie utrzymuje...;/;/cale policzki w pryszczach:(:( kto tak mial?? jak dlugo to sie utrzyma!!!!!!! Prosze odp!!!!!!:(

Gość to potrwa kilka dni

Niepotzrebnie decydowalas sie na taki zabieg tuz przed sylwestrem, to normalna reakcja skory na podraznienie, a potrwac moze niestety kilka dni, nie mam pojecia jak sie tego pozbyc, bardzo wspolczuje!

Gość hijka
nie spodziewałam sie ze tego az tyle bedzie..minely juz 3 dnii a to caly czas jest..wolalam wykonac to teraz jak jest wolne..niz w czasie szkoly... ehhhh...:(:(:(:(:(:(

Gość polecam Ci
- zrób tonik z soku cytryny i letniej wody pół na pół i przemywaj twarz - maseczka z płatków owsianych (namocz w gorącej wodzie łyżkę płatków 10 min. i nałóż na twarz - zostaw na pół godz. do wyschnięcia).

Gość fd bwnb
a jak dzialaja te platk

Rob oklady z surowego ogorka, on rozjasnia cere. Cytryna tez rozjasnia. Do soku z cytryny mozesz dodac troche miodu, nalozyc na twarz na 20 minut. Szkoda ze nie zaopatrzylas sie przez ten czas w krem na rozszerzone naczynka, moze to by troche pomoglo. Glowa do gory, dobry podklad i nie bedzie widac, poza tym mozesz nalozyc brokat na dekolt, pigmenty rozprosza swiatlo i nie bedzie nic widac ;)

Gość alallaam
Nie słuchaj tych durnych porad. Owszem, maseczki dobre, tyle, ze nie w twoim stanie. Masz stan zapalny i zapaćkanie tego czymś to najgorsze, co się może zdarzyć. TY powinnaś to dezynfekować i wysuszać. Może być np pasta cynkowa. A najlepiej idź i pokaż to farmaceutce, żeby ci coś doradziła.

Gość hijka
hmm ale ja cery nie chce rozjasniac...mam poprostu strasznie podrazniona skore...oprocz syfkow to mi sie zaczely strupy robic...ratunku Jarek..nie wosk nie sluzy do uszu...czego sie nie robi dla was facetow;/ ..........

Gość hijka
no kosmetyczka powiedziala ze mam smarowac TRIBIOTICIem..jest to masc z antybioykiem na ranki...co ja ze soba zrobilam...twarz bez tych moich "krzakow" jest piekna ale bez syfow..:( a mialo byc tak pieknie..

Nie wiem, to osuszaj jakimis produktami z alkoholem, moze to jednak tez ja poraznic, naprawde isc do apteki i tam Ci na pewno cos pani farmaceutka doradzi.

Gość hijka
po 3 dniach od depilacji ten rumianek cos pomoze??jak mi sie juz strupy robia?? musialami tez skore powyrywac..;/

Zwyczajnie zrób sobie rumianek, żadnego spirytusu ani chemii!!! Skoro masz takie rany możesz je tylko wysuszyć i załagodzić. Nie zaszkodzi jeszcze wapno jak ktoś Ci tu radził i nie stresuj się tak. Co się miało stać się już ztało więc już trza tylko neutralizować. Głowa do góry!

Gość hijka
no zeby sie wam przypodobac...ehh kobieta chce byc jak najpiekniejsza i jak na zlosc takie cos...ehh. mowie Ci chlopie my kobiety mamy przerabane ;/ pozdrawiam wszystkich i dziekuje za zainteresowanie...naprawde jestem zalamana...tyle jutro znajomych bedzie a ja wygladam jak...ehhh szkoda gadac:(

A na przyszłość na syfki kup sobie "davercin", to lekki żel, działa w ciągu kilku dni, jest znakomity. A teraz pomóż swojej skórze i daj jesj odpocząć o tych wszystkich zabiegów. Czegóż to sie nie robi dla urody:-)

a ja się kiedyś goliłem przed weselem kumpla i mi kiedyś zabrakło wody po goleniu i dostałem zakażenia :)

Gość hijka
przerabane....jakie zycie byloby latwiejsze bez np syfow...niektorzy nie doceniaja ze maja cere bez skazy...a ja na codzien i tak nie mam idealnej cery...no ale teraz to juz jest przegiecie z tym podraznieniem...

Gość hijka
hehe;p nie wiem kosmetyczka jakas tam oliwke nalozyla po depilacji...przyszlam do domu i od razu tribiotic...

wiesz, na męski rozum to biorąc to powinnaś użyć wody po goleniu/spirytusu bezpośrednio po depilacji. Twarz to nie nogi, jest deczko delikatniejsza

Gość hijka
no moze i masz racje..ale teraz to juz za pozno..:( buziak dla Ciebie:*