Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

notatka

PRACA W CAMAIEU

Polecane posty

HEJ Z艁O呕Y艁AM KIEDY艢 CV NA Z-CE DO TEJ FIRMY ZASKOCZYLI MNIE BO TERAZ ODDZWONILI((MAM BRAK DO艢WIADCZENIA W BRA艃ZY ODZIE呕OWEJ) JESTEM ZDZIWIONA BO ZROBILI MI REKRUTACJE PRZEZ TELEFON :) I MAM TERAZ CZEKA膯 NA DRUGI ? JAKA TO FIRMA JEK SIE W NIEJ PRACUJE ? CZY KIEROWNICY SKLEP脫W SZANUJ膭 PRACOWNICE ? JAKIE S膭 STAWKI? JAK WYGLADA SPRAWE UMOWY O PRACE? MAM 28 LAT CZY NIE JESTEM JU呕 ZA STARA DO TEJ PRACY KOCHANE DAJCIE ZNA膯 :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Pierscionek
Czesc dziewczyny. Chcialabym wiedziec jakie sa wasze wrazenia na temat pracy w Camaieu? Zatrudnilam sie tam miesiac temu i nie jestem zadowolona. Ciekawa jestem czy sie poprawi atmosfera. Jak narazie caly czas jestem obserwowana przez inne dziewczyny tam pracujace przez co bardzo zle sie czuje. Wypelniaja jakies karty ktore dostaly od kierowniczki czy jestem aktywna czy podchodze do klienta itd Rozumiem ze chca zebym pracowala jak najlepiej ale to jest nie do wytrzymania. Denerwuje mnie to ze ciagle zmieniaja zdanie. Na poczatku opowiadali mi jak to fajnie jest w tym sklepie, ze klient ma swobode zeby wszystko poogladac, ze nie ma nachalnych sprzedawcow. Z mojej strony miala byc dyskretna obserwacja czy klient potrzebuje pomocy, a w razie czego pomoc. Teraz jednak kaza mi od razu zaczepiac klientke, co oczywiscie jest bardzo dla niej denerwujace. Musze byc wrecz nachalna.Od razu podchodzic, pytac czego szuka. Wpychac jej towar itd Dziwne. Bo wczesniej byla mowa ze nasz sklep rozni sie tym od innych ze nikt klientek nie stresuje i moga swobodnie wszystko sobie obejrzec. Poza tym atmosfera dziwna. Na zmianie sa 2 dziewczyny i mamy zakaz rozmowy miedzy soba. Wiec nawet rano gdy nie ma ludzi i jest porzadek w sklepie musze chodzic i poprawiac wieszaki ktore i tak rowno wisza. Nie ma mowy o staniu ani siedzeniu. Caly czas ma sie cos dziac! jak oni to mowia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tru tru
Pracowa艂am tam 6 miesi臋cy. Zwolni艂am si臋 sama g艂贸wnie przez panuj膮c膮 tam TOKSYCZN膭 atmosfer臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jankesek
Praca ok, to zale偶y czy przychodzimy posta膰 ,czy popracowa膰.Premia zale偶y od tego ile sprzedamy-wi臋c o co chodzi? A atmosfera zale偶y od nas, nie od firmy.w moim sklepie jest ok, a karty? skoro wiem jak sprzeda膰 produkt nie b臋d膮c nachaln膮, to niech wypisuja i oceniaj膮...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sachara
ja pracuje w camaieu od kilku miesi臋cy i powiem kr贸tko jest du偶o pracy,jak nie ma klientek zawsze jest co do roboty klimat na sklepie zale偶y od samej ekipy ,mo偶e by膰 r贸偶nie jak to mi臋dzy kobietami ale ja sobie chwale te prace.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cutterka
Pracuje,ale nie polecam.Ta firma to jedna wielka kombinacja.Bardzo lubia zatrudniac osoby nie zwiazane jeszcze z tym sklepem,zeby ich sobie podporzadkowac.kierowniczki malo elokwentne,duzo pracy w godzinach nocnych za marny grosz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 skandi
ZDECYDOWANIE NIE POLECAM. Pierw jest 艂adnie, potem s膮 procedury, dzienniki, listy, karty, wi臋ksza biurokracja niz w urz臋dach.Jak co jest dobrze, to znowu wsk藕nik nie ten, sprzeda偶 nie ta, 藕le manekiny. Wszystko musi by膰 jak spod ig艂y, a pracownik do zapieprzania i ochrzaniania. A dyrektorzy regionalni- oni to s膮 super, takie taksty jada ,偶e mi艂o. Og贸lnie: "g贸ra" lata samlotami, szkolenia, a ty, tam u do艂u do roboty!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Cleo*
Ja ponad 1,5 roku pracowa艂am w tej "fabryce marze艅". Kilka m-cy temu zmieni艂am prac臋. Ekip臋 mia艂am 艣wietn膮. O g贸rze si臋 nie wypowiadam. Ale og贸lnie wielkie ambicje, wspania艂e warto艣ci i du偶o obietnic bez pokrycia! Obowi膮zki (jak na sprzedawc臋 na niepe艂nym etacie) mo偶na por贸wna膰 do obowi膮zk贸w niejadnego z-cy kierownika. Pozdrawiam i 偶ycz臋 wysokich wska藕nik贸w wszystkim obecnym i przysz艂ym dziewczynom CAMAIEU

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agatkaszmatka
hej. a czy wiecie ile zarabia sie w sklepach na stanowisku kierownika?? jakiego wynagrodzenia podstawowego moge sie spodziewa膰? nie chce podac zbyt wyg贸rowanych wymaga艅 bo zalezy mi na pracy jednak偶e nie wyobra偶am sobie odpowiedzialno艣ci za ludzi towar i organizacj臋 za 2000pln贸w .. odpiszcie prosze wponiedzia艂ek mam rozmowe :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 2626
Prosz臋 powiedzcie ile zarabia kierownik w tym sklepie? Bardzo mi zale偶y!!!!!!

Udost臋pnij ten post

powiem tak, uk艂ad sklep贸w i ilo艣膰 towaru na sklepie jest niepokoj膮ca, im wiecej towru tym wiesza mozliwo艣膰 kradzie偶y, bramki to nie problem :) zero ochrony, zero kamer,nie podjelabym sie tej pracy, bylam tam na rozmowie nieuprzejmo艣膰 kierowniczki dodala mi tylko pewnosci ze to nie jest praca dla mnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 2626
Ponawiam pytanie ile zarabia kierownik w camaieu??????????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kreon
do 2626 kierownik tak jak w innych odzie偶owych,ok 1800brutto

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciekawe czy...
ciekawe czy we francuskich sklepach tej sieci tez sie ciagle pracownika opieprza i ciagle obserwuje....nie s膮dze. ludzie nie dajcie sie wyzyskiwac, bo nam pracodawcy calkiem na glowe wleza, amy bedziemy pomiatani za jedna czwarta tego co sie na zachodzie zarabia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szejna
szczerze mowiac ja rozniez nie polecam. mialam na poczatku dostawac po 8 h dziennie tak jak w normalniej pracy po krotkim czasie okazalo sie ze mam przychodzic na conajwyzej 6 h dziennie malo tego przez pierwsze 2 miesiace nie dostalam swojego kodu na kase wiec siedzialam caly czas na przymierzalni. po czym okazalo sie ze mam przychodzic tylko na dostawe co wogule wydawalo mi sie byc smieszne. No a jakby tego bylo malo ostatnio sprawdzalam grafik na tydzien i wogulnie mnie w nim nie uwzgledniono... hmmm... To chyba przeginka .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzidzia8484
kierownik 1800 brutto?????????to ile zarabia sprzedawca\??????????????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzidzia8484
to uciekajcie stamtad!!!!jaks maskara nie mysla艂am ze gdzies jeszcze p艂aca tak marnie....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jfhcftfjkdfhivd
Pracowalam 3 meisiace, to byl najgorszy okres w moim zyciu. Odliczalam dni do konca umowy. Zarobki?? 750 zloty. Nie bylo nigdy tak zeby bylo dobrze. Jak byl dobry wskaznik to awantura ze niska srednia kupujacych. Kierowniczka wprowadzala atmosfere jak w obozie. Nawet jak nie bylo jej na zmianie to wiadomo bylo ze bedzie akurat t臋dy przechodzila i wpadnie na chwile. Albo przemykala sie szybko po pasazu centrum handlowego starajac sie wybadac wszystko wzrokiem. Normalnie omotana przez firme a pracownik jest nikim. Odradzam kazdemu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 didilalala
W Camaieu pracuj臋 ju偶 ponad miesi膮c.Kod na kas臋 dosta艂am po 2 tygodniach,ale ju偶 od 3 dnia by艂am uczona obs艂ugiwania kasy.4 dnia sama prowadzi艂am sprzedarz na kasie.Nie ma siedzenia w przymierzalni!Pracuje si臋 na kodzie innej dziewczyny-robione s膮 tzw kontrole,wiec wiadomo kto b臋dzie odpowiedzialny za jak膮艣 pomy艂k臋.Kierowniczka, z-ca i wszystkie dziewczyny bardzo pomocne!Zarobki...Teraz nawet ze sko艅czonymi studiami i tytu艂em mgr zarabia si臋 fatalne pieni膮dze,wi臋c nie mo偶na oczekiwa膰 'kokos贸w' za prac臋 w sklepie,na p贸艂 czy 1/4 etatu. Je艣li chcecie zarabia膰 kup臋 kasy-nie polecam.Na comiesi臋czne wydatki wystarcza.Za ca艂膮 reszt臋 zapa艂acisz kart膮 Mastercard;P Atmosfera jak najbardziej pozytywna.Ilo艣膰 pracy...Nie ma 偶adnego zapierdzielania!S膮 jakie艣 艣mieszne wype艂niana dziennik贸w,kart,etc...jakie艣 wsp贸艂czynniki,itd,ale...je艣li chcecie najzwyczjaniej zarobi膰 troch臋 kasy,mie膰 dodatkowe zaj臋cie,偶eby si臋 nie nudzi膰 w domu i nie wi膮偶ecie swojej przysz艂o艣ci z tym sklepem-nie wato si臋 przejmowa膰!!! Najwi臋kszy minus-nie ma firmowych ciuch贸w dla pracownik贸w-za wszystko p艂acimy same(oczywi艣cie z niewielk膮 zni偶k膮). Tyle:) Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kurka565657
Wszystko zalezy do jakich ludzi sie trafi. U mnie to byla beznadzieja, laski nadgorliwe i jak na poczatku mowily: \"Pytaj, pytaj...\" to jak zapytalam to uslyszalam odpowiedz ze musze sobie radzic sama. A sklep przypomina lumpeks, wszystko poupychane, ciezko bylo znalezc gdzie ma wisiec dana rzecz. Jak juz sie przyzwyczailam to standardowo raz w tygodniu wszystko bylo zmieniane i poprzestawiane. Najbardziej wkurzajace te poprawianie wieszakow przez caly czas. Jak ruch byl zerowy, wszystko pieknie ulozone to i tak trzeba bylo chodzic i poprawiac. Totalny bezsens czyli francuskie standardy. Teraz pracuje w polskiej firmie jak nie ma ludzi i mam wszystko porobione to sobie siedze. I jeszcze jedno niby taka wielka, bogata siec sklepow a placa marne grosze. Teraz u prywatnego wlasciciela mam dwa razy tyle wyplaty i dziesiec razy mniej stres贸w. Sadze ze im wieksza firma tym wieksze sknery. Nie dajcie sie 偶abojadom!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cleo3719
Zgadzam si臋 ze wszystkimi moimi poprzedniczkami, praca ta jest bardzo stresuj膮ca, zawsze kto艣 ma jakie艣 "ale", praktycznie codziennie jaki艣 opiernicz. To za ma艂y wska藕nik, to 艣rednia artyku艂贸w nie ta co trzeba, 藕le posprz膮tane( chocia偶 i tak czasami wychodzi si臋 du偶o p贸藕niej ni偶 si臋 sko艅czy艂o prac臋). Og贸lnie wymagaj膮 od nas cud贸w, jakby艣my mogli ludzi zmusi膰 do kupowania . Nie polecam tej firmy nikomu kto szuka normalnej pracy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sasanka70
Ja tez nie polecam, pracuje 2 miesiace i wiecej juz nie chce, ciagle wskaznik za niski, 艣r za niska, obrot za maly, bo zawsze moze byc lepiej...ciagle strasza, ze a to dyr regionalny przyjedzie albo kiero zaraz przybedzie-normalnie jakas psychoza, ilez mozna...do tego kaza na chama wciskac rzeczy klientkom i 'proponowac'-idiotyzm....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anna m
Drogie forumowiczki. Jak tak czytam co piszecie o Camaieu zastanawiam sie czy piszecie o tej samej firmie, w kt贸rej ja osobi艣cie pracuj臋 ju偶 prawie dwa lata. Atmosfera zale偶y tylko i wy艂膮cznie od Was. U mnie jest bardzo przyjazna, ka偶dy wie co ma robi膰. To nie jest ob贸z pracy!!! Nikt na nikogo nie krzyczy, nie ma zb臋dnych stres贸w. Jasne s膮 pewne wymogi, wska藕niki itd, ale tak jest wsz臋dzie. Przecie偶 to oczywiste, 偶e jakie艣 normy musz膮 obowi膮zywa膰. Je艣li chodzi o zarobki to ta osoba, kt贸ra napisa艂a, 偶e kierownik zarabia 1800 brutto, chyba sobie jaja robi. To nie prawda!!! Nawet zast臋pca zarabia wi臋cej. Tak wi臋c moje drogie zastan贸wcie si臋 czy warto tak do ko艅ca zawierzy膰 plotkom, czy mo偶e jednak warto samej sie przekona膰. Pozdrawiam i by膰 mo偶e do zobazcenia:))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sylwia xxx
Ka偶da dziewczyna, kt贸ra wcze艣niej napisa艂a co艣 na temat Camaieu ma racje. To nie jest normalna firma, a atmosfere psuj膮 ca艂kowicie kierowniczki, kt贸rych wymaga艅 nigny nie mo偶na spe艂ni膰. Osoba, kt贸ra wypowiada艂a si臋 przedemn膮 jest napewn膮 jedn膮 z kierowniczek, dlatego jej ocena Camaieu jest taka dobra. Nic wi臋cej nie mam do powiedzenia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 byla camaieunka
Dziewczyny zgadzam sie z poprzedniczkami ze atmosfera zalezna jest od nas samych, ja mialam fajna ekipe, zdarzaly sie jakies przypadki leserow za ktorych potem trzebabylo zapieprzac albo oszustek ktore na dlugie weekendy i swieta kombinowaly l4 zeby tylko nie przyjsc do pracy, ale tak jak mowie to zalezy od ekipy, jezeli zas chodzi o kierowniczke to sie zgadzam ze ciagle im malo, ja mialam na maxa falszywa kierowniczke, pracowalam tam pol roku i duzej nie dalam rady, obetnice bez pokrycia, male zarobki jak na to co sie robi, a to ze ktos chce pracowac na pol etatu albo1/4 to i tak zawsze trzeba zrobic nadgodziny, nie ma ze sie pracuje tyle jaka jest norma godzinowa na taki etat, zawsze ale to zawsze trzeba pracowac wiecej !!!!!! pracujac pierwszy i drugi miesiac na 1/4 etatu mialam zrobione po 130godzin miesiecznie !!!! gdy pracowalam na pol etatu bylo podobnie a kasy jakos nie za duzo, moja najwyzsza wyplata to 900 zl ale uprzedzam ze mialam wtedy baaaaardzo duzo nadgodzin, a tak to od 630 zl taka ogolna norma, a roboty full, poprawianie wieszakow, ukladanie stolow, kazdy ponadto dodatkowe obowiazki osobiste, czesto wracalam zmeczona, i to nie jest tak jak ktos napisal ze jak ktos chce pracowac to pracuje a nie gada, ja pracuje od ponad 6 lat i pierwszy raz sie spodkalam z nadmiarem obowiazkow na jedna osobe , wygurowanych wymagaiach i niskich stawkach zarobkowych ... ale z ekipa mialam dobrze, nawiazane przyjaznie itd. no znizki na ciuszki tez troche rekompensuja ...36% znizki tyle dostaniecie najwiecej ile mozna i to po 3 miechach pracy i przedluzeniu umowy.

Udost臋pnij ten post

Pracuj臋 w camaieu od kilku miesi臋cy, jestem zwyk艂ym sprzedawc膮 i nie mam 偶adnych interes贸w w tym, by t臋 fim臋 chwali膰, ale czytaj膮c powy偶sze wypowiedzi, zastanawiam si臋, czego w艂a艣ciwie oczekujecie od swojego zawodowego 艣rodowiska? Ze nie b臋dzie nikogo, kto b臋dzie od was czegokolwiek wymaga艂? Ze g艂贸wnym waszym zadaniem b臋dzie cytuj臋 \\\"stanie i siedzenie\\\"? Ze sieciowa firma odpu艣ci sobie standardy, kt贸re decyduj膮 o jej wizerunku, kt贸ry ma by膰 taki sam we wszystkich sklepach w r贸偶nych krajach, dla waszej wi臋kszej swobody w pracy? Tak, trzeba poprawia膰 wieszaki, trzeba wype艂nia膰 r贸偶ne, czasem dziwne dokumenty i pracowa膰 nad wska藕nikiem kupuj膮cych. Je偶eli to kogo艣 przerasta to polecam prac臋 na bazarku, w kiosku itp. Mo偶na \\\"siedzie膰\\\" do woli. A atmosfera zale偶y od ludzi, ja u siebie mam 艣wietn膮, bo takich ludzi dobra艂a kierowniczka i jasno okre艣li艂a wymagania odno艣nie stanowiska. W kwestii wynagrodzenia - mog艂oby by膰 lepsze,ale wiedzia艂am, co podpisuj臋. Naprawd臋, w wielu miejscach pracowa艂am, w tym wymagania odno艣nie sprzeda偶y niczym mnie nie zaskoczy艂y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martunia1989
Drogie Forumowiczki! Pracowa艂am w Camaieu w Gda艅sku 5 miesi臋cy i by艂am szczerze zadowolona. Zwolni艂am si臋 wczoraj ze wzgl臋du na rozpocz臋te studia i jest mi z tego powodu bardzo 藕le.. W przeciwnym razie nawet nie pomy艣la艂abym o rezygnacji. Je艣li chodzi o atmosfer臋, to zale偶y ona od ekipy, ale najbardziej od kierownika, kt贸ry ni膮 kieruje. Ja trafi艂am na fantastyczn膮 kierowniczk臋, kt贸rej zale偶a艂o nie tylko na podnoszeniu wska藕nika sprzeda偶y, ale r贸wnie偶 na atmosferze oraz dobrych warunkach pracy swoich pracownik贸w. Szanowa艂a nas i traktowa艂a jak ludzi, a nie maszyny do pracy, jak to cz臋sto bywa w niekt贸rych sklepach. Stawki.. bylam zatrudniona na 1/2 etatu i moja podstawa na r臋k臋 wynosi艂a ok 600z艂, jednak robi艂am du偶o nadgodzin i zarabia艂am zawsze ok 200z艂 ponad norm臋. Podsumowuj膮c jestem ogromnie zadowolona z pracy w Camaieu i zamierzam tam wr贸ci膰 kiedy tylko b臋d臋 mog艂a.. Owszem, zdarza艂y si臋 gorsze dni, jednak patrz膮c og贸lnie praca w tym miejscu by艂a dla mnie niezwykle satysfakcjonuj膮ca.. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pracownica
Ja pracuje w camaieu od oko艂o 2 miesi臋cy. I sobie chwale naprawd臋. Fakt czasami g贸ra pyszczy o wska藕niki i 艣rednia ale jest spoko. Jam mam bardzo fajny zesp贸l. I mega sympatyczna kierowniczk臋:) Zarobki tez w porz膮dku. Por贸wnuj膮c prace we francuskim camaieu z polskim reserved to niepor贸wnywalnie polska lezy... W reserved 5 za godzinne i zapieprz taki ze dzi臋kuje bardzo, przerwa wyproszona 15 minut w ciagu 8 godzin... a ludziom sie prawie w tylki wchodzi... Zale偶y gdzie si臋 trafi. Nasz sklepie w galerii jest bardzo dobrze po艂o偶ony i prawie wszystkie wska藕niki mamy zawsze dobre. Pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 camajutka
Ja pracuje w camaieu juz jakis czas...jestem zwykla pracownica i jak narazie jest fajnie...oczywscie ze jakies normy trzeba wyrabiac jak wszedzie...pracowalam juz w innej firmie odziezowej i camaiu wypada przy niej swietnie tak zmiany po 12 h a zarobki marne...a w camaiu wyplata narazie na wszystko mi starcza a pracuje ma pol etatu (ok. 600zl miesiecznie)...kierowniczka swietna osoba ale oczywiscie wymaga od nas zaangazowania i porzadnej pracy...prawda jest to ze czasem pracuje sie w nocy ale to w okresach wyprzedazy;) pozdrawiam i zycze milej pracy;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monisssssssss
za 600 z艂 miesiecznie dziewczyny na co wam to starcza! o zgrozo! moje kole偶anki pracowaly tam mialy na godz. 10z艂. 8 h dziennie 5 dni w tygodniu to wychodzi 1600 jeszcze bym sie moze zdecydowa艂a ale za 600 na mc masakra. w jeden weekend zarabiam 300z艂...

Udost臋pnij ten post