Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

mała konczy 10 miesiąc i nie żadnego zęba..czy się martwić???

Polecane posty

Absolutnie nie ma czym - pierwszy ząbek ma prawo nawet do 18miesiąca życia się nie pojawić. Jak dziecko skończy rok i nie będzie mieć jeszcze zębów - warto zrobić USG aby potwierdzić obecność zawiązków zębów - jeśli zawiązki są to ząbki na pewno wyrosną tylko trzeba na nie poczekać:)

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Moja koleżanka miała podobny problem ze swoim synkiem - w wieku 12 msc nie było żadnego zęba. Robili nawet rentgen,żeby sprawdzić czy są wogóle zawiązki zębów. Okazało sie jednak, że dziecko dostawało za mało wit. D3 i jak zaczął dostawac jakieś duże dwaki to ząbki zaczęły wychodzić. Pozdrawiam

mojemu synkowi wyszedł pierwszy ząbek jak skończył 12 miesięcy. Teraz ma 16 i tylko 6 zębów. Sama nie wiem czy się martwic czy nie.

Gość moja............
corka miala 4,5 miesiaca jak wyszedl pierwszy teraz ma 18 miesiecy ma juz 12 zebow w tym zlamana dwojke i podpsuta jedynke od jedzenia w nocy umyc sobie nie da zawsze probuje na wszystkie sposoby razem z mezem myjemy i probujemy jej ale i to nie pomaga, ale mojej kolezanki corka do roku nie miala i na raz zaczely wszystkie wychodzic dziecko trafilo do szpitala z zaposcia!!!! lekarze stwierdzili ze przez te zaby!!!! nie strasze ale jak dlugo nie wychodza to tez nie dobrze. a czy dajesz swojemu dziecku witamine D3 moja od poczatku brala.

Moja Róża miała 9,5 m kiedy wyszedł jej pierwszy ząbek. Nie ma co się martwić, taka uroda niektórych dzieci:)

Gość ozywiscie ze nie chyba ze sie
nudzisz... malemu wyszedl 1 jak skonczyl 10 miesiecy...to indywdualna sprawa akzdego organizmu. a 10 miesiecy to nie powod do niepokoju !!

Gość mkk
daje po 3krople, bo tak kazla lekarka gdyz ma duze ciemiaczko

Gość moja............
dlatego tak szybko wyszly bo mezowi podobniez tez.. spytaj rodzicow kiedy tobie wyszly i meza bo to tez ma znaczenie

Moje corcie tez roznie ząbkowały, Jedna dostala jak miala 4 miesiace a druga 11. Podobno im pozniej tym zdrowsze i mocniejsze beda, bo bardziej zmineralizowane.