Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniaDel

Kochane dziewczyny, czy wy przed wizytą u ginekologa...

Polecane posty

Gość AniaDel

serwujecie sobie 100% depilację okolic intymnych? Czy powiedzmy tylko "estetyczne 50%"? :) Pytam poważnie :) Koleżanka z klasy namawia mnie, żebyśmy zapisały się na wizytę tego samego dnia żeby nam było raźniej :) i tak sobie myślę - czemu nie? Ale głupio mi pytać ludzi o takie bzdury, a naprawdę nie wiem! Chciałabym zachować się jak cywilizowany człowiek, i tak będę zdenerwowana...

Gość wystarczy że umyjesz się
porządnie, naprawdę

Gość ja robię
estetyczne 30% :D

Gość loli313
ja pamietam ze jak bylam na pierwszej wizycie to bylam w 100 ale ginek mi odradzil zeby lepiej nie golic

Gość star99
ja mam umówioną wizyte na poniedzialek i mam zamiar wygladac dosc'powsciagliwie',czyli nie ogole sie na zero,nie wytne sobie serduszka itp.;)estetycznie:)

delikatne podcięcie :D nie lubię być \"tam\" całkiem goła więc i na wizytę u gina nie będę się golić. tak jak ktoś powiedział wystarczy dokładnie się umyć.

Gość AniaDel
Dzięki wielkie za tak szybki odzew. No właśnie, a propos mycia: same musicie przyznać, że nawet jeżeli bierze się kąpiel przed wyjściem z domu, to dojechanie na miejsce, siedzenie w poczekalni itp zajmuje trochę czasu. Może panikuję, ale boję się, że to wystarczy żeby już nie czuć się jakoś tak super-świeżo. Czy w gabinetach - tam gdzie już rozbieramy się do badania - jest jakaś umywalka w razie potrzeby?

No nie przesadzaj, ile to może trwać? Max godzinę. I przez taki czas przestaniesz sie czuć świeżo? jeśli tak to znaczy, że masz jakąś infekcję którą lekarz wyleczy bo od tego jest. A depiluję się co drugi dzień więc zazwyczaj mam tam na zero i jeszcze żaden się do tego nie przyczepił. Zresztą co mu do tego :P

zależy od gabinetu :) w niektórych przebierasz się tylko za kotarką i tam nie masz możliwości odświeżenia się. a w niektórych masz oddzielne pomieszczenie z toaletą, bidetem i wtedy możesz się spokojnie umyć przed wejściem na fotel :) zawsze możesz kupić nawilżane husteczki i tak przywrócić świeżość miejscu intymnemu. nie przejmuj się tak, nawet jak umyjesz się tylko w domu to nic się nie stanie. sam zapach twoich miejsc intymnych może powiedzieć lekarzowi o ewentualnych stanach zapalnych,więc nie bój się.

Gość AniaDel
Dziękuję za cierpliwe odpowiedzi :). Buziaki.

Gość umyj się i nic więcej
1. za umycie się gin będzie wdzięczny i nie perfumuj się tam czasem, bo naturalny zapach też jest istotny dla diagnozy 2. niejedną ci*kę już widział, to nic mu nie będzie dziwne 3. ja nic nie golę i nie depiluję, bo mam takie silne owłosienie, że jakbym rano goliła to bym wieczorem miała szczecinę jak na gębie chłopa i na dodatek po goleniu zawsze robiły mi się stany zapalne mieszków włosowych - więc nie golę nawet pod bikini, niestety wystaje po bokach - ale wyszłam z założenia, że lepsze zdrowe włosy niż pachwiny pokryte stanami zapalnymi z ropą - chodzę sobie taka zarośnięta: ginowi to nie przeszkadza, a mój mężczyzna mnie kocha i nie chce, żebym go szorowała odrastającą szczeciną.

Gość czy Wam też znikają
części odpowiedzi na kafe?

Gość jola78
nie odp. nie znikają ale czasami nie dochodzą. A ja jak chodzę do gin. to jestem elegancko ogolona raz nawet komplement mi walnął:)

Gość a na jak długo
wystarcza Ci takie wygolenie, Jolu?

Gość czy Wam też znikają
jednak znikają bo najpierw mi pokazuje, że doszło do całego topiku a jak zaglądam za chwile na ten sam topik to już nie ma mojej wypowiedzi a za jakis czas znowu się mi pokazuje chyba, że omamy jakieś mam

No wlaśnie, przed wyjściem z domu należy się umyć, ale czy robienie siusiu przed wizytą a po umyciu będzie higieniczne? Bo podono powinno się być wypróżnionym ?

Beata, siusiu też nie wpłynie na niehigieniczność :), ale i tu, jeśli czujesz dyskomfort, możesz użyć chusteczek, tyle że nasączanych wodą, bezzapachowych. Jak pisały dziewczyny, naturalny wygląd Twojej śluzówki (bez sztucznych podrażnień od środka w chusteczce) i zapach wydzieliny z pochwy wiele mówią o stanie zdrowia. Poza tym nie przejmuj się, ginekolog widział tyle pacjentek z nietrzymaniem moczu, że nie zrobi mu to różnicy.

Gość marrruda
nomia, chcialabym trafic na takiego wyrozumialego ginekologa jak ten o którym piszesz

Gość a co jesli
jest sie naprawde owłosionym nawet w okolicach krocza. Przeciez tak sie pokazac nie mozna chyba?

Gość można można

Gość a co jesli
chyba jakies poczucie estetyki musi byc zachowane. Lekarz tez czlowiek. Tylko jak te klaki usunac?

mozesz zawsze np kupic sobie wkladki pachnace - ja zawsze po umyciu zakladam i czuje sie super