Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beybe29

cesarskie cięcie... czy znieczulenie miejscowe w kręgosłup...

Polecane posty

moze miec wpły na obecne bole kregosłupa, ze cos poszło nie tak jak powinno?

Nie wiem ile w tym prawdy,ale słyszałam coś takiego od koleżanki. Podobno jej znajoma czuje teraz ból w kręgosłupie na każdą zmianę pogody:| ale jak czytałam opinie to kobiety sobie chwalą zzo i ja raczej bym się zdecydowała:)

Przy cięciu cesarskim zazwyczaj podają znieczulenie podpajęczynówkowe, czyli właśnie w kręgosłup, ja nie chchiałam (chciałam ogólne) ale i tak mi to zrobili, od pasa w dół nic nie czujesz, po kilku godzinach (tzn. podnosic) zeby potem nie mieć bóli głowy, po 24 godzinah wstajesz. Ja przez pierwsze dni miałąm dusznosci i kręgosłup mnie bolał, i mieśnie koło kręgosłupa ale nie wiem czy to od znieczulenia czy od tego ze przez 24 godziny leżałam plackiem, bo kazali. Teraz 2 miesiace po, nic mnie nie boli wogóle, nie mam bli kregosłupa, zadnych powikłąń czy coś, samo wkłucie nie boli, boli jak szczepionka, a nawet mniej, tylo dobrze jest sie kogoś na sali przytrzymać bo nie wolno się poruszyc a to trudne jak cię kłuja bo to odruch, życzę powodzenia

cos mi wycięło, miało być ze po kilku godzinach znieczulenie schodzi i czujesz nogi, a tylko nie mozna ruszać głową tzn. podnosić

Gość nigdy bym sie nie zdecydowala
na takie znieczulenie.w rzadkich przypadkach mozna uszkodzic kregoslup i potem tylko wozek inwalidzki.ja rodzilam silami natury i proponowali mi znieczulenie ale sie nie zgodzilam.wolalam przecierpiec porod.

Ja tez mialam cesarke przy tym znieczuleniu i naprawde bylo super bo po porodzie szybko wstałam i fikalam przy dzidzi.Od tego porodu minelo 6,5roku i nadal odczuwam w miejscu wkucia nie wielki ból przy zmianie pogody i przy okresie.Teraz spodziewam sie dzidziusia w czerwcu i mam nadzieje urodzic silami natury.Pozdrawiam

Gość ina34
tez sie zastanawiam,ale ja boje sie o dziecko a nie ze moze mnie przy zmianie pogody bolec

Ja miałam cc i zzo kręgosłup mnie bolał to fakt ale po ok 2 tygodniach mineło - teraz odczuwam ból od przeciążeń i nawet chodzę na masaże i na gimnastyke bo chwilami ból jest nie do zniesienia. Podejrzewam że zzo tez miało w tym swój udział ale ćwiczę rehabilituję sie i przy drugim dziecku tez mnie czeka cc i znowu zzo - tylko ze już wtedy bedę wczesniej zacznę ćwiczenia i masaże żeby zniwelowac ten ból.

ja jestem juz po porodzie niebawem bedzie 3msc dokładnie 21.1, miałam cesarke w nocy bo dostałam stanu przedrzucawkowego, zapalenie nerki i nne powikłania. Dziecko miało 10 pkt Apgara, od 2 tyg strasznieboli mnie kregosłup, poczatkowo myslałam ze moze sie gdzies przedzwignełam, co gorsze on mnie nie boli w dzien ( labo bo jest mały) za to w nocy gdy spie czy wstaje do karmieniqa okropnie boli nie moge znalezc sobie pozycji do spania, Od dzis chodze na zabiegi masaz suchy i prady Tensa. Jak mi masował gosciu to az mi łzy leciały gdy naciskał w pewnych msc kregosłupa, prady tez czułam, nie wiem własnie czy ten bol moze byc skojarzony ze znieczuleniem w kregosłup czy.... Powiedzieli mi ze mam jakis stan zapalny, a lekarka nie chciała mi dac skeirowania na rtg bo karmie i to moze miec wpływ na mleko, a z tego co wyczytalam - niekoniecznie. Chyba zrobie rtg na własny koszt.

Dziewczyny jakby nie bylo fajnie kazde takiego typu znieczulenie wiaze sie z ryzykiem.Tak jak napisala kolezanka u \"gory\" mozna zostac sparalizowana do konca zycia...:(Corke rodzilam 8 godz.silami natury i jakos nie umarlam z bolu.Za 4 mce znow bede rodzic i mam nadzieje ze nie bede musiala miec cesarki zadnych znieczulen itp.Kobiety rodza od tysiecy lat i zyja:)

Gość nigdy bym sie nie zdecydowala
jesli mialabym miec cesarke prosilabym o narkoze.a slyszalam ze jak jest cesarka planowana to kobiety podpisuja papier ze zgadzaja sie na zzo i w razie powiklan nie oskarza szpitala.prawda to? podpisujecie cos? bo ja rozumiem jak jest nagla cesarka to wtedy nie ma czasu na podpisywanie czegos.

Gość ehhhhhhhhhhh
matodea - piszesz, ze nie umarłaś z bólu a kobiety rodza od tysiecy lat - super GRATULUJE, ciekawe czy byś nie umarła z bólu bez znieczulania podczas cc. Nie każdy może wybrać spsób w jaki rodzi - niektórzy nie mają wyjścia wiesz? A pytanie było o znieczulenie podczas cc a nie sn - jest chyba różnica?

Gość dyskopatia
Dziewczyny a wiecie może jak to jest z takim znieczuleniem przy dyskopatii odcinka lędźwiowego L4-L5. Za dwa miesiące mam termin porodu i zastanawiam się, jaki ma wpływ to znieczulenie na istniejącą wcześniej dyskopatię?

Gość Alka24
Witam. Pare lat temu miałam robioną cesarke, podawali mi znieczulenie w kręgosłup i za pierwszym razem było wszystko dobrze. tego roku musiałam przejść operacje bo po cesarce miałam endomedrioze. I tez dostałam znieczulenie w kręgosłup. Obecnie jestem 3 miesiąc po odpracji i dalej boli mnie kręgosłup. Robili mi prześwietlenie i niestety mam trfale uszkodzony kręgosłup.(Moze dlatego ze lekarki wbijały mi igłe 5 razy)

Gość moja opinia .....
ja miałam znieczulenie w kręgosłup i jestem zadowolona nic nie bolało ( po co się męczyć) żadnych innych dolegliwości po porodzie |( od porodu minęło 3 lata) z drugim dzieckiem jeśli będę w ciąży tez będę rodzić ze znieczuleniem.

a mnie jak bolał kręgosłup przed porodem, tak boli nadal :)