Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gwiazdka198720

ślub sierpien 2009- czy już przygotowywać się?

Polecane posty

Gość Gwiazdka198720

sala i zespół zamówione,lista gości zxrobiona, co jeszcze warto zrobić wczesniej, czy juz przygotowywać swoje ciało na ten wielki dzień? prosze o porady

Gość a nie lepiej nawiązywać
dobre relacje z narzeczonym? Żeby nie było jak w wielu postach "Koszmar po ślubie".Lepiej porozmawiać o wartościach i ich ważności dla was obojga.To tylko taka życzliwa propozycja

TAK KONIECZNIE wszystko załatw teraz bo NA PEWNO nie zdążysz do tego czasu wszystkiego przygotować...... :o

Gość juz za późno na
załatwienie śłubu na sierpień 2009. Na pewno nie zdążysz wszystkiego załatwić! Kolejna żałosna laska na forum, żal mi Ciebie

Gość Gwiazdka198720
prosiłam o wypowiedzi życzliwych osób a nie zazdrosnych dziewczyn tak się składa,że sale i zespół zarezerwowałam w ostatnim terminie bo został taki w sierpniu a potem tylko Boże Narodzenie i dopiero 2010rok

Gość juz za późno na
nie jestem zazdrosna, tak sie składa ze jestem mężatką od wrzesnia 2007.

Gość Gwiazdka198720
no to gratuluję/ szkoda tylko,że nie umiesz zachować sie z klasą tylko naskakiwać od razu na kogoś, zauważyłam,że mnóstwo tu chamskich osob

do autorki: dziewczyno, no przestań, jak byś sie troche pofatygowala to bys i znalazła sale itp. nawet na 2008r. Wszystkie komentarze są złośliwe bo smieszne pytanie zadałaś- ledwo sie 2008 zaczął a Ty nie wiesz, czy zdązysz na 2009? Taka wolna jestes czy jak? Jak ważysz 180kg to i tak do tego czasu nie schudniesz na superlaskę...oczywiście, że MOŻESZ juz siebie zacząc rpzygotowywac, ale pytanie PO CO? czy to nie za wczesnie? bez przesadyzmu prosze....

Gość ja bede slubowac we wrz 2008
i tez nie mam jeszcze nic zalatwione

Gość juz za późno na
brawo Sekata! ;) Do sierpnia 2009 to moga nie dotrwac, a ich zwiazek moze sie rozpasc!

Gość dziubas 29
my też chcielibyśmy z narzeczonym wziąć ślub w sierpniu 2008 ale dopiero za jakieś 2 miesiące zaczniemy rozglądać się za salą... skąd jesteś że u ciebie już tak wszystko pozajmowane? (głównie sala) ja mieszkam przy warszawie

Gość Gwiazdka198720
też z okolic warszawy,ale u nas nie ma wielu sal a mi potzrebna była na 300 osób, ja nie rozumiem skąd ta wrogość,po prostu zapytałam a tu komentarze ze głup9ia jestem,ze się rozstaniemy itd akurat mam to szczęście by zaplanować slub na spokojnie a nie jak inne-wpadły i za 2 miechu do ślubu z brzuchem i zazdroszczą tym co mogą spokojnie i powoli.A na 2008 w żdnej sali nie było terminow a w byle jakiej remizie nie zrobię wesela z byle jakim zespołem, to najważniejszy dzień w życiu i nie chcę denerwować się ze coś nie da się zgrać-zespołu i sali, a zespół juz na 2010 rok ma zamówienia bo są napradę dobrzy, więc nie jestem jedyna któa myśli wczesniej o ślubie, nie zamierzam wpadać w popłoch,sukienkę kupię 2 miesiące przed ślubem I NIE WAŻĘ 180 KILO BO JESTEM AKURAT SZCZUPŁA. wydaje mi się,że sala i zespół jak mam to jest dobrze,mam spokojną głowę przynajmniej na rok,nie muszę myśleć o przygtowaniach, chodziło mi o pielęgnacje ciała, chciałam sobie wyrzeźbic ładnie ramina i plecy a ludzie wyskakują z pretensjami.

autorko, OWSZEM, slub to ważna okazja i tzreba conieco przygotować, ala ja osobiście uważam, że nadmierne przjemowanie się drobnostkami jest naprawde zbędne na 1,5 roku przed uroczystością...jak chcesz mieć ładne ramiona to zacznij o nie dbac już teraz a nie że \'do ślubu\'. a potem co, rpzetsaniesz o nie dbać? zawsze mi sie wydawalo,z e kobita powinna dbać o swoj wyglad zawsze a nie tlyko na specjalne okazje :P zreszta uwazam, ze zwlekanie ze slubem jest nieco dziwne, jak ktos chce sie pobrac to robi to jak najszybciej, ale oczywiscie rozumiem, ze Ty musisz miec wszystko idealne bo bez tego ceremonia bedzie bez sensu? Nie rozumiem co to znaczy SPOKOJNIE I POWOLI? uwazasz, ze Ci, co decyduja sie na slub wczesniej nie wiem, biegaja codziennie gdziestam, wybieraja na szybkiego byle co? mi nie było by potrzeba az 1,5 roku zeby wszystkiego NA SPOKOJNIE dopilnować...

p.s. czy to nie zbyt pochopne z Twojej strony kupowac sukienkę na 2 miesiace PRZED SLUBEM? ja mysle, ze powinnas kupic ją już teraz...w koncu do 2009 sie na jakas zdecydujesz bez pospiechu :P (sorki, musialam,... ;) )

Gość dziubas 29
sękata daj już spokój pytanie do autorki - z której strony warszawy jesteś? ja z południa (falenica, józefów, otwock)

Gość xinns
uwazam ze najdalej do konca maja wszystko powinno byc zapiete na ostatni guzik

....a i tak przed dzień ślubu coś wyjdzie że sie nie dopilnowało :P

Gość Gwiazdka198720
dobra nie ma sensu gadać bo to bez sensu,narazie, szkoda że się zawiodłam na niektórych osobach,

Gość gongolinka
gwiazdka jestem z tobą, też już planuję na 2009 rok bo u nas też trudno dostać dobrą salę. nie mam jeszcze zaklepanego zespołu, bo nie wiem czy ztakim wyprzedzeniem można zamawiać?

autorko, nie denerwuj się tym, że komentatorzy nie spełnili Twoich oczekiwań..gdybyś sama stanęła z boku i poczytała to co napisałas i ZASTANOWIŁA sie nad tymi pytaniami to sama byś doszła do jakiegoś wniosku a nie pytała nas....jedne dziewczyny potrafią załatwić wszystko w tydzień a inne otrzebują na to rok czy więcej...najwazniejsze masz już załatwione więc czym się martwisz? jak uważasz, ze chcialabys nad czyms popracowac to ro zrób a nie pytaj sie nas

Dla mnie to trochę zabawne planować, aż z takim wyprzedzeniem. Ale jeśli jednak ci zależy, to radziłabym jeśli chcesz, juz zaklepać dobrego fotografa i kamerzyste. To też jest bardzo istotne. A z resztą możesz spokonie czekać.

Gość nie lubie kwiatkow przypietych
wlasnie przez takie laski jak autorka sale sa pozajmowane 3 lata z wyprzedzeniem..chore... ja proponuje zadbac o cialko..codziennie spa, masaz ( ale chyba mentalny;)))

z tymi zajetymi terminami sal to czasami niezle sciemy. spotkalam sie z czyms takim, ze wlasciciele sal wmawiali ludziom, zeby sie spieszyli, bo np o jakis tam termin juz sie kilka par pytalo i tak sami nakrecaja ten kramik:D:D:D mysle, ze z sala tak rok przed wystarczy, przynajmniej u mnie wystarczylo.

tak dokładnie, sami się nakręcają, jak ja szukalam orkiestrty to jedni mi powiedzieli, ze oooooooooooooooooooo juz maja wszytsko zajete ale ten termin dla mniee akurat jest wolny ale zbeym sie szybko zdecydowala bo jakas para czeka na moja decyzje bo jak nie to oni biora a potem sie od znajomej dowiedzialam, ze ona jak sie pytala to mieli duuuzo wolnych terminow tylko chcieli mnie nakreic zebym sie szybko na nich zdecydowala...tradycyjna sciema i tyle.

Gość mysle ze juz powinnas tak w
niedziele ogolic nogi i pachy... nalozyc farbe na wlosy...

Gość dziubas 29
a ja nadal nie wiem z których okolic warszawy jest autorka...

Gość Gwiazdka198720
wyszków