Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brygunia

bicie po glowie

Polecane posty

Gość brygunia

moj synek ´( 20 miesiecy) od jakiegos miesiaca bije sie mocno po reka glowie -jak sie krzyknie badz mu czegos zabroni, lub po prostu ma takiego focha. jakie moga byc przyczyny , i co najwazniejsze - jak reagowac??? probowalam juz wszystkiego i nie wiem co dalej

idź z nim do lekarza najlepiej. Czasem może to być wynikiem np. tego że mały wie, ze jest dla Ciebie najważniejszy i w jakiś sposób domyślił sie, że kiedy jemu stanie sie krzywda to mu na wszystko pozwolisz (czy cos w tym stylu) ale może to być tez wynikiem jakichś zaburzeń, więc lepiej sie upewnić u specjalisty. Możliwe też że samo mu przejdzie....

Gość baran-ka
Nie chcę Cię straszyć,ale wczoraj był film na ten temat.Lepiej idz z tym do lekarza,póki nie jest jeszcze za pózno.

Gość a moze autyzm
spytaj koniecznie lekarza

Gość mojej koleżanki
synek robił dokładnie to samo, tyle że sie rozpędzał i walił głową w szafkę, ścianę, cokolwiek stało obok. Wyrósł z tego, choć posiniaczony chodził długo, ale nie wolno reagować ustępstwem, najlepiej udawać, że się nie zwraca uwagi.

brygunia - jestem pedagogiem z wyksztalcenia pracuje tez z dziecmi.Nie gniewaj sie na mnie pisze szczerze moze to byc zwykle"rozpieszczenie"...Moze nauczylas synka ze wystarczy poobijac sie troche by dostac to czego sie chce...Uwierz maly sobie krzywdy nie zrobi tez reaguje na bol jak my dorosli wiec poki nie ma czegos niebezpiecznego w raczce nic sobie nie zrobi.Nie mozesz reagowac bo ci doslownie w przyszlosci tak na glowe wejdzie ze ci"super niania"nie pomoze;)

Dziecko w tym wieku nie radzi sobie jeszcze z emocjami, więc myślę ze wyrośnie z tego. Moja córka też ma 20 miesięcy i był taki moment, ze jak czegoś się jej zabraniało, to ona gryzła sie w rączkę:o Wyrosła z tego, ale za to zaczęła rzucać sie z płaczem na podłogę:o Ostatnio moja teściowa w takim momencie podłożyła jej pod główkę poduszeczkę i powiedziała \"taaaak...śpij sobie, śpij...\":) Młoda zaraz wstała na równe nogi:D

ignorować, nie zwracać uwagi a już na pewno NIE zabraniać, to klasyczna próba "sił"

Gość pytaja o wiek
NO NIE WIEM CZY TO TAK BANALNA SPRAWA, MOŻE..... 1.ODREAGOWUJE NAPIĘCIE EMOCJONALNE 2.AUTYZM 3........ CZASMI JAKIS ZŁOŻONY PROBLEM MA SWOJE PROSTE BŁĘDNE ROZWIĄZAENIE......ECCO

Gość wejdź i czytaj
nie ma sensu zakładać od razu najgorsze dzieci w tym wieku zaczynają pokazywać "różki" i tyle, trzeba to opanować zanim dzieciak wytresuje matkę

Gość brygunia
dziekuje za pomoc. mysle ze w jego przypadku nie chodzi o jakies schorzenie . jest calkiem normalny, bardzo madry jak na swoj wiek. moze on po prostu nie wie jak radzic sobie z emocjami. dodam , ze jego tata jest bardzo narwany , goracej krwi, moze to odziedziczyl? ale macie racje , nie bede reagowac. a jak nie przejdzie po jakims miesiacu to wtedy do lekarza

Twój synek jest napewno zdrowym 20-miesięcznym dzieckiem. Poporstu jest może nie tyle co rozpieszczony ale poporstu wydaje się jemu że w ten sposób coś zyska dla siebie(to coś w rodzaju wymuszenia) lub chęć zwrócenia na siebie uwagi :) On napewno wie że źle robi ale poedchodzi Ciebie.Tak wiec najlepiej zwrócić raz uwage a potem nie reagować! zobaczy że nic nie wskura i da sobie spokój.Mój synek jest troszke starszy od Twojego ale już to przerabiałam wprawdzie nie było to zwiazane z biciem głowy ale kopanie,leżenie i tumanie rękami i nogami itd.Zobaczył że to nic nie da,wręcz przeciwnie to raz dwa zmienił się w aniołka.