Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oszukana na allegro

Allegro - oszustwo - wejdź

Polecane posty

Gość Oszukana na allegro

Ok, wiem wiem, zaraz powiecie - poszperaj na forum allegro. Ale ja nie znoszę grzebać w tamtym nieczytelnym dla mnie forum więc mam nadzieję że mi pomożecie... Mówiąc w wielkim skrócie, zostałam oszukana, zapłaciłam a nie otrzymałam zamówionego towaru. Czy jest coś bardziej uciążliwego dla sprzedawcy co mogłabym zrobić oprócz wystawienia negatywa? Bo negatyw to będzie na pewno ale facet zasłużył sobie na zawieszenie konta. Perfidnie kłamał, zwlekał, itd. Czy mogę napisać jakąś skargę do allegro? Pomóżcie proszę bo kipię już ze złości [wściekły]

Gość yhhhh...
o ja a co kupilas ?

jak zaplacilas ponad 25 zl to mozesz zglosic na policje :)

Gość Oszukana na allegro
To nie jest istotne, ważne że koleś zagrał mi na nerwach i w perfidny sposób oszukał. Dodam że sprzedał kilka sztuk tego towaru a tylko jedna osoba ten towar otrzymała. Resztę oszukiwał tak jak mnie

Mnie też jeden zrobił w jajko, ale walczyłam do upadłego i towar po długim czasie do mnie trafił. Ciekawe, czy to ten sam palant. Allegro też sobie olewa sprawę, bo koleś w ostatnim czasie otrzymał ponad 300 negatywów i dalej ma SuperSprzedawcę! Bezkarny czy jak?

Gość Oszukana na allegro
Nie chce się bawić z policją, po pierwsze nie mam czasu, pod drugie straciłam więcej niż 25 zł ale nie aż tyle by warto było sobie zawracać głowę. Ale wściekła jestem bo akurat udało mi się wylicytować tą rzecz po dość okazyjnej cenie, w sklepie musiałabym zapłacić za to dużo więcej.

Gość dawaj linka albo nr aukcji

Gość Oszukana na allegro
Czyli myślicie że jak napisze skargę i wniosek o zawieszenie konta to i tak mnie pewnie oleją? Choćby nas było 5 osób?

Hm, trudno powiedzieć. Allegro stosuje jakąś swoją dziwną politykę, jednych zawieszają - innych nie. Przykład: użytkownik www_qrant_com - chociaż dobry towar, oszukuje ludzi jak leci. E tam, zasługuje żeby publicznie o nim negatywnie mówić. Skargi były pisane, chociaż nie mojego autorstwa, ale się pod tym podpisałam. Teoretycznie konto powinno zostać zawieszone, ale tak się nie stało. Jedyne co znikło, to SuperSprzedawca.

Gość Oszukana na allegro
Czyli dalej będzie bezkarny... trudno. Ze skarga dam sobie spokój chociaż jestem wściekła jak diabli, ale będę go nękać mailami i telefonami w nocy o północy;) dzięki wszystkim za pomoc 🌻

Szkoda nerwów. Można tyko mieć nauczkę na przyszłość, ja zaczęłam czytać komentarze zanim coś kupię. Wstyd, ale wcześniej tego nie robiłam.

Gość najlepszy byl ten
co zamiast telefonow komorkowych wysylal ziemniaki

Gość Oszukana na allegro
Ano właśnie, to jest najśmieszniejsze że ten sprzedawca miał same pozytywy. Co prawda niecałe 50pkt ale to przecież nie tak mało... No ale cóż mam nauczkę, 3 razy się zastanowię zanim znowu coś kupię na allegro...

Kiedyś oszukał mnie jeden sprzedawca, sprawę zgłosiłam na policji. Po jakimś czasie okazało się, że koleś jest dodatkowo poszukiwany za oszustwa podatkowe (lol) Nie odzyskałam pieniędzy, ale przynajmniej Allegro zablokowało go i coś tam z nim walczyli..

Gość onnnkakakaaaa
pewnie,ze mozesz napisac skarge, a nawet isc na policje zlozyc postepowanie o przestepstwie, bez wzgledu jaka to vbyla kwota...

napisz do allegro nich sie niem zajma, moze warto byloby stworzyc czarna liste takich sprzedawcow aby nikogo wiecej juz nie oszukal

A mnie cholera facet nie odpisuje ...31grudnia wygrałam aukcje lokówki i wysłałam sprzedawcy e maila co i jak i nie odpisał ...ok pomyślałam że może jeszcze nie wytrzeźwiał po sylwestrze ...ale chyba do dzisiaj już zdążył wytrzeźwieć...napisałam teraz jeszcze raz z prośba żeby mi odpisał ...zobaczymy...na szczęście jeszcze nie zapłaciłam bo będę płacić za pobraniem pocztowym...

Gość Panna Prym
no coz tez miałam kiedys mała \"przygode\" z allegro:/ Wygrałam aukcje pisze do kolesia kiedy bedzie mógl mi wysłać towar(miałam płacic za pobraniem pocztowym) a on mi napisał ze cena go niesatysfakcjonuje, ale w opisie nie było nigdzie napisane ze jesli cena bedzie niezadowalająca to nie sprzeda towaru nie bylo rowniez ceny minimalnej:/. Wydaje mi się że jesli wygrałam akucje automatycznie podpisuje z nim \"umowe\". Myle się?

no właśnie tez nie wiem...czy jesli wygrałam aukcje ale jeszcze nie zapłaciłam to on może sobie postanowić że nie chce mi tego sprzedać ??

Jeśli wygraliście aukcje a tam nie ma nic na temat tego, że nie osiągnięto ceny minimalnej to sprzedawca nie może się wycofać. Tak jest (a przynajmniej było) w regulaminie. Jak ktoś coś za zbyt niską cenę sprzedał to jego strata.

Nie moze...zakonczenie aukcji = podpisaniu umowy...kazdy sad przyzna Ci racje. Zreszta juz bylo kilka glosnych spraw zwiazanych z allegro, gdzie np. ktos kupil po okazyjnej cenie Jeepa Grand Cheroke i sprzedajacy zostal zmuszony do odstapienia tego samochodu ;).

ok odpisał...ale się wkurzałam że 4 dni nie odpisuje :) dzisiaj wysłał jutro pewnie będzie :)